Tendinte primavara-vara 2013: BCBG Max Azria

Senzualitate si incisivitate, delicatete si linii de forta, dezvaluire si mister, totul intr-un melanj hipnotizant si pe alocuri tulburator pentru cei care nu au exercitiul filtrarii si decriptarii mesajul transmis de moda in primavara-vara 2013. Un mesaj infuzat din plin cu seva lejeritarii si a relaxarii (a nu se confunda cu frumusetea mult prea simpla si neglijenta), pentru un nou tip de atitudine dincolo de piesele adoptate in garderoba de sezon.
Aceasta noua filosofie, defel complicata, se traduce printr-o varietate de forme, siluete, alternante de suprafete textile si nuante rafinate, reunite sub aura minimalismului si a epurarii de orice artificiu inutil. Capacitatea de a sugera devine mult mai importanta decat discursul explicit si asta pentru ca in primavara-vara 2013, intregul univers creativ este supus transformarii, reevaluarii si reconturarii in tot atatea versiuni cate femei cumpara si poarta moda.

Iesim putin din matrice pentru a ne transpune in propria poveste pe care noi insine o generam si in care explicatiile nu ni le oferim decat noua in fata oglinzii, confident tacit si discret al imaginii reflectate. Revenim la eticheta, insa nu in sensul formal, parcurgem din nou regulile seductiei (aceleasi de cateva mii de ani), le gasim sensuri noi si incercam sa ne sustragem curselor in care suntem angrenate fara voia noastra.
Sexualitatea nu mai este una explicita si nici limbajul estetic direct nu mai este acceptat in sferele fashion, decat daca dorim sa ni se indice rapid calea spre iesirile de urgenta. BCBG Max Azria a inteles perfect coordonatele noului sezon si neindepartandu-se de la elementele inscrise in ADN-ul brandului, a transpus setul de idei dominant intr-o colectie care echilibreaza perfect fatetele feminine si le aseaza pe rand, in lumina calda a soarelui primavaratec.

Daca in toamna-iarna 2012-2013 au dominat culorile puternice si saturate, primavara-vara 2013 aduce in colectia BCBG Max Azria o paleta mult mai discreta si mai rafinata, punctata din loc in loc de accente menite sa functioneze asemenea unor vitamine energizante pentru o garderoba plina de vitalitate si exuberanta. Suprematia este detinuta de nuantele neutre (alb, negru, griuri, bejuri), carora li se adauga tuse usor exotice, intr-un melanj delicios, precum un cocktail servit intr-o insula tropicala: piersica, bleu, roz pal, liliachiu.
Linia este foarte fluida, intr-o cautare de simplificare extrema, lungimile sunt intermediare, silueta este redefinita prin jocuri optice si insertii atent integrate in design, talia este urcata si coborata insa nu neaparat din croi, ci cu ajutorul accesoriilor tip harnasament si a sistemelor de prindere ingenioase, iar designerii Lubov si Max Azria il mentioneaza pe Helmut Newton printre sursele de inspiratie ale colectiei.

Rochiile delicate din crep sau voal, primesc atingerea fina si senzuala a dantelei, transformandu-se in adevarate manifeste ale seductiei, datorita hamurilor din piele neagra sau alba care modifica radical look-ul. Indepartandu-le din styling, colectia se schimba cu totul si adopta o directie cu totul diferita, insa tocmai in acest punct se intrevede provocarea. Plasate in zona frontala pe un fundal neutru, hamurile cu pricina realizate din fasii din piele intretraiate, delimiteaza in mod grafic silueta si ii schimba proportiile.
De la geometrii obtinute prin accesorizare, se trece la imprimeuri florale difuze, motive stilizate de sorginte vegetala si cateva stampe ce sugereaza influente nipone. Sliturile rochiilor urca vertiginos pe gamba, atat in cazul rochiilor de cocktail, cat si a celor tip camasa, pielea neagra devine laitmotivul fustelor midi, a capelor sau a pantalonilor cu pense lejeri, pana la genunchi, cu tivul intors si pronuntat, iar dantela transpare de sub fustele mini, se prelinge insinuant pe decolteuri cuminti sau isi aroga un aer provocator, juxtapusa rochiilor midi cu dublura in nuanta pielii.

In ceea ce priveste accesoriile, BCBG Max Azria propune clutch-uri de marimea unei coli A4, structurate si cu alura ceva mai conservatoare, precum si sandale sau pantofi cu barete foarte late in jurul gleznelor, asemenea unor mansete care pun in evidenta supletea gambelor.

Descopera colectia integrala BCBG Max Azria primavara-vara 2013 accesand galeria foto:

Stralucire si eleganta pe covorul rosu: Premiile Oscar 2013

Stralucire si eleganta pe covorul rosu: Premiile Oscar 2013

Moroccanoil spray de par stralucitor: solutia ideala pentru fixarea coafurii

Moroccanoil spray de par stralucitor: solutia ideala pentru fixarea coafurii

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!