Moda romaneasca la Gala Avanpremiere

Gala Avanpremiere, aflata la cea de-a opta editie, a adus vinerea trecuta (6 mai) in fata publicului, colectiile toamna-iarna 2011-2012, apartinand atat unor designeri romani binecunoscuti si apreciati cat si unora aflati la debut: Andreea Tincu & Sense, Anca & Silvia Negulescu, Iris Serban, Rue des Trucs, Sandra Chira, Vika Gorencu, Bianca Popp si Rhea Costa.

Comparativ cu editia precedenta, gala care a oferit un preview al demersurilor creative ale designerilor pentru sezonul urmator, s-a dovedit a fi mult mai echilibrata sub aspect valoric si destul de omogena. De data aceasta preocuparea pentru modul de prezentare al colectiilor a putut fi resimtita din plin, rezultatul fiind unul multumitor: piesele finisate cu atentie, incaltamintea adaptata tinutelor din punct de vedere cromatic, luminile bine plasate si suficiente in arhitectura evenimentului, iar styling-ul gandit in mod inspirat.

Per ansamblu, radiografia modei romanesti asa cum reiese in urma Galei Avanpremiere, nu prezinta nicio „tumoare” de proportii, insa nici nu exceleaza la vreun capitol. Propunerile designerilor se situeaza mai degraba intr-o zona sigura, lipsita de riscuri, fara inovatii surprinzatoare sau exercitii greu de stapanit. Iar acest context este fara doar si poate de preferat unuia din care sa nu poate fi discernute amprentele personale si elementele definitorii pentru liniile abordate.

Destul de tardiv, cel putin o parte a designerilor romani, au inteles ca pentru a se integra in universul modei, trebuie in primul rand sa isi defineasca propriul parcurs in linii cat mai clare. Poate aspectul cel mai important desprins in urma Avanpremiere se refera tocmai la recognoscibilitate intr-o mare de propuneri. O ecuatie simpla, cu putine necunoscute, insa neglijata pana nu cu mult timp in urma: consecventa, elemente proprii perpetuate la nivel de detalii, stapanire a croiului si a cromaticii, scheme de design gandite si nu reproduse.

Citeste cronicile complete ale colectiilor prezentate la Gala Avanpremiere aici.

Moda romaneasca la Gala Avanpremiere

Piese de designer: detalii esentiale la Gala Avanpremiere

Moda romaneasca la Gala Avanpremiere

Ingrid Vlasov la Victoria 46

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!