Book Cover Tee VI: moda decriptata in capitole de poveste cu happy end

Moda a existat dintotdeauna si va exista pentru totdeauna. Distantele si trecerea decadelor sunt relative, iar regasirea de sine intr-un univers din ce in ce mai asaltat de imagini si expuneri grafice, echivaleaza cu un studiu aprofundat exercitat in fata oglinzii, nicidecum in boutique-urile brandurilor pregatite in fiecare sezon sa ridice pe un piedestal “it item-urile” menite a se transforma in obsesii de shopping pentru adeptii modei cu un simt estetic mai putin exersat.

Insa dincolo de frivolitati si de rochii frumoase supuse unei perpetue admiratii, misiunea modei si a celor care ii simt pulsul fara a fi tributari mofturilor facil de indeplinit cu un card, este aceea de a inspira, de a transmite un mesaj consistent asemenea unui act cultural si de a-si rezerva locul nu doar in dressing-uri, cat mai ales in suflete. Traim fara doar si poate in era vizualurilor si a imaginilor transmise cu o rapiditate uimitoare, a albumelor virtuale, a digitalului care permite accesul la o biblioteca de informatii gratuite, a (supra)expunerii, a filtrelor foto si a “citatelor inspirationale” imprimate pe aproape orice, de la postere pana la cesti sau lenjerie de pat.

In mod paradoxal refuzam redundantele, conformismul, hotspot-urile urbane, styling-urile ultra-exploatate, recrearea unor total look-uri din reviste, insa ajungem sa cadem fara ca macar sa ne dam seama, in aceleasi pacate detestabile. Adesea uitam ca succesul, notorietatea si puterea de influenta exercitata in spatiul public, nu lasa drept mostenire arhiva de poze la panou sau amicitiile de conjunctura. Nu asta inseamna moda, nu de aceea am dedicat ani intregi carierei si nu acesta este scopul final.

Secretele modei se regasesc intre paginile ingalbenite de vreme ale cartilor, la confluenta dintre lumea de ieri si lumea de azi. Fara o finalitate precisa si fara dorinta unei schimbari, a unor diferente notabile, moda devine doar un pretext de a ne costuma in personaje imprumutate din scenele mondene (complet hilare) ale prezentului.

Unul dintre cele mai percutante proiecte din ultimii ani – Book Cover Tee by Placerile lui Noe – a ajuns deja la editia cu numarul VI, o editie cu totul speciala, la care am avut onoarea sa contribui si sa ma alatur unei echipe de profesionisti absolut fantastica. Book Cover Tee a invitat de-a lungul editiilor sale, lansate urmand calendarul fashion (primavara-vara si toamna-iarna), numerosi stilisti, designeri sau artisti sa realizeze ilustratii inspirate din lecturile preferate, in scopul imprimarii acestora pe tipare inedite de tricouri, profiturile obtinute din comercializarea acestora fiind donate Centrului de adoptii canine si feline – Iubirrre.

Biblioteca Book Cover Tee numara in acest moment 128 de autori, 103 titluri si zeci de amintiri cu oameni senzationali, iar noua editie lansata prilejuieste o surpriza de proportii. Pentru Book Cover Tee VI, Noemi Meilman (initiatoarea proiectului) a colaborat in ceea ce priveste tiparul tricourilor cu Lucian Broscatean, un artist care nu mai are nevoie de nicio prezentare, activitatea sa prodigioasa din ultimii ani, exercitata atat in spatiul design-ului cat si in cel academic, recomandandu-l drept unul dintre personajele cheie ale arealului creativ romanesc.

Book Cover Tee e un proiect cu o cauza nobila in care ma simt onorat sa fiu implicat. Conceperea T-shirt-ului negru cu un singur accent minimalist alb e ca o extensie a tipurilor de morfologii vestimentare pe care le-am construit in colectiile mele. Forme versatile, volume geometrice, cordoane incorporate fac din T-shirt o piesa care poate fi purtata in multe feluri. Mi-a placut mult ideea lui Noemi de a imprima Book Cover-urile pe spate si asimetric, astfel colaborarea nostra a inclus si implicarea ei creativa in designul final.” Lucian Broscatean

Cartea pe care am ales sa o ilustrez pentru Book Cover Tee VI este semnata de unul dintre autorii mei preferati – Stefan Zweig -si se constituie intr-un superb periplu de-a lungul decadelor, un periplu infuzat cu aroma succesului si a esecului, a gloriei si a decaderii, a unor frumoase iluzii si a unor coplesitoare realitati – „Lumea de ieri„.

O lucrare inscrisa in seria jurnalelor de memorii de o valoare incontestabila, „Lumea de ieri” mi s-a dezvaluit asemenea unei radiografii deopotriva istorice si sociale, un portal in timp sub forma unei oglinzi fermecate care reflecta particularitatile ascunse privirii obisnuite sa se rezume la analiza imaginilor si mai putin la decriptarea esentei.

Impreuna cu talentata Carmen Chereches am conceput reprezentarea grafica a cartii, intr-o maniera plina de insemnatate, pornind de la motivul oglinzii si continuand cu o serie de indicii menite sa recreeze filonul narativ: harta Vienei de la 1900, monumente si elemente de decor specifice epocii, carti, valize, grafisme etc. „Lumea de ieri” se oglindeste in fatetele unui prezent liber asumat, un prezent care reuseste sa respire gratie celei mai puternice forte: dragostea!

Ce altceva este Book Cover Tee VI daca nu o declaratie de dragoste plasmuita de 30 de autori si dedicata unor suflete care nu se pot exprima prin viu grai si care au nevoie de ajutor? Cele 27 de coperte purtabile pot fi achizitionate exclusiv de pe Molecule-F sectiunea “KISS&TELL”/Vazut.Placut, intr-o editie foarte limitata de 100 de bucati. Pretul unui tricou este de 180 de lei, iar profitul din vanzare va fi donat Centrului de adoptii canine si feline “Iubirrre” (un proiect Red Panda).

La inceputul noului an, puteti oferi un cadou aparte celor dragi, alegand unul dintre tricourile Book Cover Tee VItricoul meu il puteti comanda AICI – asigurandu-va nu doar de insemnatatea si valoarea intrinseca a darului, cat mai cu seama de importanta actului de a contribui la sustinerea unei cauze nobile.

Partenerii care au facut posibila o noua editie Book Cover Tee: Henkel Romania, cu brandul darling Perwoll, Sephora Romania si Stella Artois, cu www.stellaartois.ro (Club des Connaisseurs).

Credite making of:
Bucuresti
Locatie: Class Living (#ClassLiving20deani)
Foto: Catalin Opritescu
Make – Up: Adina Vlad
Hairstyle: Magda Soare

Making of movie: Maria Cirstea

Cluj:
Foto & Video: Emil Costrut
Make-Up: Lidia Gligor & Oana Pinte, Vestige Atelier des Beaux Arts
Hairstyle: Simina Diana Cheteles & Dragos Liss, Vestige Atelier des Beaux Arts

Click and BUY Book Cover Tee by Adina Necula on Molecule F! 

 

Book Cover Tee VI: moda decriptata in capitole de poveste cu happy end

Cosmetica de urgenta: gama bio REpare (Eau Thermale Jonzac)

Book Cover Tee VI: moda decriptata in capitole de poveste cu happy end

Pick N Dazzle: experienta unui beauty shopping personalizat

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta