Maris Made to Measure: eleganta clasica si arta costumului masculin

Ultimele decenii au marcat o schimbare usoara in ceea ce priveste vestimentatia masculina, fara insa a ignora codurile elegantei si reperele unei tinute impecabile. Chiar daca sacourile, vestele si camasile scrobite au fost inlocuite din ce in ce mai mult de variante casual, punctate de elemente edificatoare in ceea ce priveste statutul social, preocuparea pentru eleganta dictata de detalii ireprosabile, a ramas constanta, fiind inscrisa cu prisosinta in ADN-ul masculin. Mai precis, croitoria traditionala sau tailoring-ul a pasit intr-o noua etapa, corespunzatoare dimensiunii luxului masculin si spiritului rafinat capabil sa defineasca nu doar dressing-ul, ci un intreg lifestyle.

maris2

Dupa ce sezoane la rand am asistat la numeroase experimente in zona estetica, jocul cu identitatea de gen si cu hypermasculinitatea si-a pierdut din relevanta. Altfel spus, frenezia spectacolului afisarii a fost inlocuita de o eleganta discreta, care mizeaza pe materiale nobile, croiuri urmate cu precizie matematica si detalii fine, observabile de catre cei care nu au luat niciodata in serios ideea de accesibilitate in zona luxului. Desigur, stilul nu este dependent de contul din banca, insa arta croitoriei traditionale isi are pretul sau, cat se poate de bine justificat. Si asta pentru ca nu serveste extravangantelor lorzilor urbani, ci unor imagini care se construiesc treptat si care asemenea unor bauturi de calitate, castiga in timp o valoare intrinseca de nepretruit.

maris3

Asociat in mod traditional cu atelierele de croitorie de pe Savile Row, dar si cu maiestria italiana, tailoring-ul constituie in prezent o provocare pentru brandurile tinere, dornice sa isi castige un loc permanent in dressing-urile barbatilor moderni. Maris Made-to-Measure se numara printre cele mai ambitioase companii de nisa, 100% romaneasca, fondata de Vlad Maris, un iscusit consultant in arealul vestimentatiei masculine. In decurs de numai patru ani de la fondarea brandului, Vlad Maris a reusit sa contureze un concept vestimentar coerent, ingineria care sta la baza formatiei sale profesionale, contribuind din plin la organizarea meticuloasa a fiecarei etape implicate in procesul creativ, de la precizia croiului si materialele utilizate, pana la personalizarea completa a pieselor vestimentare.

maris1

Alaturi de Vlad Maris si Tatiana Ernuteanu la evenimentul special Maris Made-to-Measure gazduit la resedinta Ambasadorului Italiei la Bucuresti

Intalnirea cu Maris Made-to-Measure, prilejuita de o serata italiana organizata la reședința Ambasadorului Italiei la București – Diego Brasioli, s-a constituit intr-o surpriza neasteptat de placuta, calitatea tesaturilor si executia fara cusur, explicand prezenta brandului intr-un cadru exclusivist. Pe tipare adaptate masurilor individuale, Maris Made-to-Measure realizeaza costume splendide, desavarsite atat din punct de vedere al constructiei interioare, cat si al finisarilor. Peste 8000 de tipuri de tesaturi sunt disponibile in catalogul impresionant, un adevarat manual de stil si eleganta pentru orice client: de la tesaturi cu fir de aur marca Harrisons, pana la tesaturi sobre, casmir, matase sau in produse de Lanificio Drago, una dintre cele mai mari companii italiene, cu o istorie ce incepe in anul 1973 (finetea tesaturilor variaza intre 130 extra si 210).

maris4 maris5

Fiecare costum Maris Made-to-Measure este realizat pe baza unei schite semnate Robert Ciobanu, cel care picteaza manual si butonii regasiti in showroom-ul brandului. Iar pentru ca personalizarea reprezinta cheia unui veritabil costum made-to-measure, in afara alegerii tesaturilor, a asocierilor acestora si a detaliilor cromatice, clientii Maris pot opta si pentru monograme cusute atat in varianta clasica, cat si cu fir de matase, precum si pentru cravate din matase de dud 100%.

maris7

Showroom-ul Maris Made-to-Measure este situat pe Str. Bruxelles, nr.7, iar programarile pot fi efectuate la numarul de telefon 0742 866 848.

Maris Made to Measure: eleganta clasica si arta costumului masculin

Delicii a la francaise: traditia prestigioasei Brie si secretele Paysan Breton

Maris Made to Measure: eleganta clasica si arta costumului masculin

Mic ghid de smart shopping printre tentatiile de Black Friday

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!