Make-up artistul anului Sephora si avanpremiera tendintelor toamna-iarna 2012

Sephora a aliniat la startul competitiei pentru desemnarea make-up artistului anului 2012, nu mai putin de 142 de participanti, angajati ai magazinelor din intreaga tara. De-a lungul celor 3 luni de desfasurare (martie, aprilie si mai) a concursului, make-up artistii au fost supusi numeroaselor probe de testare a tehnicii, a stapanirii si utilizarii culorilor si nu in ultimul rand de exprimare a creativitatii.

Pe data de 8 iunie, i-am putut admira pe cei 6 finalisti, in finala Make-Up Masters Sephora 2012, desfasurata in zona Fountain Atrium din Baneasa Shopping City. Pentru testul final, Sephora a initiat un parteneriat cu Dior, make-up artistii lasandu-se inspirati in crearea look-urilor de tendintele toamna-iarna 2012-2013 propuse de celebra casa de lux.


Mai precis, am fost invitata sa descopar treptat, misterele junglei urbane, invaluite in particule de aur si concentrate in palete pretioase pentru un machiaj de felina: Golden Jungle. Tyen (Creative Director Dior Make-Up) a adaptat motivele animale recurente in colectiile de catwalk ale casei Christian Dior si le-a pus in valoare printr-un mix de nuante perlate, subtil irizate sau dimpotriva mate.
Directia era cumva previzibila, in contextul in care Dior dedicase colectia de make-up toamna 2011, muzei Mitzah Bricard care a inspirat prin eleganta si personalitatea sa plina de mister o serie de piese vestimentare intrate in arhivele modei (rareori Mitzah era vazuta fara esarfa din chiffon cu print leopard) inca din perioada New Look (celebra rochie leopard din prezentarea Haute Couture – 1947 sau mantoul rochie cu maneci leopard din acelasi an, aflat in prezent in colectia The Kyoto Costume Institute).
Mai mult decat atat, Golden Jungle echilibreaza putin balanta din punct de vedere al esteticii, mizand deopotriva pe stralucirea particulelor aurii, pe sofisticarea unui machiaj de felina seducatoare si pe apropierea de mediul vegetal a tonurilor incluse in palete: khaki, maro, bordo. Nu vreau sa va dezvalui insa deocamdata prea multe amanunte legate de colectia Dior Make-up toamna-iarna 2012-2013 si voi pastra surprizele pentru inceputul sezonului urmator.
Revenind la competitia Make-Up Masters Sephora 2012, dupa mai bine de doua ore de lucru, dintre cei 6 finalisti au fost alesi castigatorii:
Premiul 1: Laura Junc – Arad

Premiul 2: Roberta Nicolae – Bucureşti

Premiul 3: Andrei Ionescu – Bucureşti

Premiul din partea juriului special: Andrei Ionescu
Jurizarea s-a facut de catre reprezentanti Sephora si Dior, iar invitat special a fost Make Up Artistul International Dior, Carole JAGU. Machiajele modelelor au fost surprinse de 3 fotografi cu experienta in pictorialele de frumusete si moda: Sebastian Enache, Ionut Staicu, Alex Conu.
Initiativa unui astfel de concurs este cat se poate de bine venita, mai ales ca scopul acestuia este sa incurajeze si sa motiveze angajatii Sephora din toate magazinele. Un imbold la dezvoltare personala, la evolutie in cariera, cum altfel decat sub presiunea competitiei. Laura Junc, castigatoarea concursului, va reprezenta Romania in marea finala europeana, care va avea loc la Paris.

Make-up artistul anului Sephora si avanpremiera tendintelor toamna-iarna 2012

Lacuri de unghii in tendinte vara 2012: incursiune la tropice

Make-up artistul anului Sephora si avanpremiera tendintelor toamna-iarna 2012

CONCURS: condurii verii mele de poveste

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!