Coliere statement: colectia semnata Ana Morodan pentru Statement Jewelry

Bijuteriile statement nu uimesc atat prin dimensiunile generoase, cat mai ales prin puterea lor de sugestie. Care sunt elementele care in 2012 pot realiza un statement intr-o societate in care a fi vizibila valoreaza infinit mai putin decat a te situa in umbra si a detine informatii pretioase in domeniul in care activezi?
Ei bine reteta este cat se poate de simpla, insa de cele mai multe ori tendinta este aceea de a complica lucrurile mai mult decat este necesar si de a cauta raspunsuri in globul de cristal care nu dezvaluie imaginile sacre decat celor initiati si dornici de a vedea dincolo de “sticla”. Statement-ul in mediul urban este tocmai acel element diferentiator, acel indicator al personalitatii intr-o masa depersonalizata, lipsita de initiativa si avida in a imita modele gata fabricate.

Nu vei deveni peste noapte un personaj recognoscibil dintr-o mie purtand un colier statement sau o bijuterie de impact, insa daca aceasta se regaseste in acord cu stilul personal, daca este purtata cu responsabilitate si constiinta de sine, in timp se va transforma intr-o amprenta puternica, care nu va fi considerata un moft de moment, ci un element asumat si bine integrat in look-ul de ansamblu.
Ana Morodan se numara printre bloggerii de fashion/personal shopper-ii/stilistii pe care ii urmaresc cu drag si admiratie, tocmai pentru ca nu incearca sa reproduca sau sa adopte modele importate. Nu transmite altceva decat ceea ce este si face acest lucru de fiecare data intr-un mod original si asumat. Saptamana trecuta, la un eveniment monden imi povestea cu emotie detaliile colaborarii cu Ioana Enache pentru linia de bijuterii statement asupra carora si-a pus amprenta, iar odata dezvaluite imaginile de promovare nu m-a surprins defel abordarea, ba din contra am notat pozitiv curajul si maturitatea conceptului de campanie (fotografiile au fost realizate de Claudiu Enescu, care a incercat sa recreeze intr-o maniera presarata cu ironie si umor personajele controversate de care Ana este indragostita – dame aristocrate si contese decadente).

Despre Ioana Enache si minunatele sale bijuterii din coral natural v-am povestit in repetate randuri, prezenta sa la editia din vara a Targului de Bijuterie Autor neputand fi trecuta cu vederea, mai cu seama ca piesele concepute de Ioana nu se inscriu in linia unor simple accesorii, ci istorisesc fiecare in parte capitole de poveste, pe care daca le parcurgi cu ochiul format si le asculti cu sufletul, nu au cum sa nu te farmece si sa iti starneasca dorinta de a le fereca in sipetul personal.
Mai mult decat atat, Ioana Enache se numara printre putinii designeri de bijuterie de autor, care comunica in mod constant, organizat si cat se poate de profesionist, dand dovada atat de spirit creativ si imaginatie, cat si de un simt dezvoltat al business-ului, aspect vital pentru reusita si succesul unui brand tanar, in plina ascensiune.

Revenind la colaborarea dintre Ana Morodan si Statement Jewelry by Ioana Enache, aceasta s-a materializat in design-ul a nu mai putin de sapte coliere statement, la care se adauga un accesoriu capilar special, care imi aminteste de perioada anilor ’20-’30 si de rochiile cu decolteuri ametitoare care permiteau purtarea bijuteriilor nu doar ca simple accesorii, ci ca parte integranta din vestimentatie (haina-bijuterie sau bijuteria purtata ca haina).
Fiecare dintre cele opt piese sunt insotite de cate o poveste, care sugereaza personajele ilustrate de Ana Morodan de-a lungul timpului, in sesiunile foto publicate pe blogul sau de stil personal: White Countess, Aristocratic Viper, Dark Romance, Poison Ivy, Forgotten Queen, Lady Venom, Dark Hero sau Glamour Head. In realizarea bijuteriilor au fost incluse pietre semipretioase precum: agate, turcoaze, coral alb, iolit sau perle de cultura si au inserate pandante vintage incrustate cu cristale de Bohemia si accesorii aurite.
Manifestand de foarte multi ani o afinitate speciala vis-a-vis de culoarea turqoise, in mod evident atentia mi-a fost atrasa de colierul Poison Ivy, realizat din pietre turquoise dispuse in manunchiuri pe doua siraguri si decorat cu cristale de Bohemia vintage unicat si lanturi metalice argintii. Poison Ivy este mai mult decat un colier statement, este o rezonanta pe care o piesa de autor o poate avea in sufletul unei femei care isi pune sinele mai presus de orice, care se identifica dar nu se confunda, care isi doreste si obtine cu inteligenta si rabdare.
Preturile bijuteriilor din colectia Ana Morodan pentru Statement Jewelry se situeaza intre 450 si 600 de lei, iar acestea pot fi comandate online din boutique-ul integrat in site-ul de prezentare Statement Jewelry.

Coliere statement: colectia semnata Ana Morodan pentru Statement Jewelry

Tendinte accesorii toamna-iarna 2012-2013: MOA

Coliere statement: colectia semnata Ana Morodan pentru Statement Jewelry

Stralucire extrema si un par perfect hidratat: Moroccanoil Glimmer Shine

Articole recente

There are 3 comments

    1. Adina Necula

      Poison Ivy este disponibil la pretul de 580 lei. Am inclus in articol si link-ul direct catre pagina de unde il poti comanda! Sa il porti cu drag si sa te inspire sezonul acesta!

Impartaseste-mi opinia ta