Jolie Cherie sau pledoaria pentru arta frumusetii

Intr-o perioada in care frumusetea pare sa isi dezvaluie secretele pe cu totul alte coordonate (de cele mai multe ori supuse unui marketing agresiv sau unei expuneri digitale extreme) decat cele care ii confera substanta si care o transforma intr-o arta de sine statatoare, conceptele care rescriu codurile de mult uitate sunt lesne de decriptat. Iar o surpriza absolut fermecatoare (in compania a doi profesionisti desavarsiti – Lioara Bradu si Roxana Iliescu) mi-a fost prilejuita cu prilejul inaugurarii unui nou centru de beauty, situat in spatele Ambasadei Canadei (pe Strada Gheorghe Bratianu, nr.30), intr-o vila cu ornamentica desavarsita si tavane menite sa evoce o perioada istorica cu insemnatate – Jolie Cherie.


In 2014 nicio femeie nu mai are rabdare sa astepte indeplinirea promisiunilor unei creme sau a unui tratament in decurs de cateva saptamani, asa cum nici identificarea unor temple aparte ale frumusetii nu mai prezinta o importanta vitala, principalul criteriu de selectie fiind cel al proximitatii, al eficientei si al flexibilitatii efectuarii programarilor in contextul unei agende supuse fluctuatiilor de moment.

Frumusetea insa se declina in multiple acte, iar adevaratul lux, dincolo de opulenta sau de gratuitati sarmante, il reprezinta redarea conceptului la toate nivelurile si conturarea unei experiente complexe, diferite de amalgamul zgomotos al „mass market-urilor” cu oferte de nerefuzat si personal indoielnic. Din ce in ce mai pregnanta in marile capitale ale lumii, ideea de „slow beauty” nu este nici pe departe un moft, ci o reinterpretare a capitolelor ancestrale ale frumusetii in varianta adaptata contemporaneitatii, sustinuta de dezvoltarea tehnologiilor de ultim moment, de stiinta si cercetare si adaptata nevoilor punctuale ale femeilor.


Odinioara descinderea intr-un salon dedicat frumusetii, se constituia intr-un adevarat ritual, programat periodic si cu rigurozitate, insotit de o invitatie la un ceai tarziu pe seara, de discutii secrete in camerele cu tavane inalte si in mod inevitabil de un simt al cochetariei transmis din generatie in generatie.

Jolie Cherie recreaza intr-o vila sarmanta, intreaga atmosfera a saloanelor de epoca, cu mobilier din lemn, bogat ornamentat si pastrat intr-o stare excelenta, cu oglinzi generoase sustinute de o caligrafie decorativa cuceritoare, cu o compartimentare care permite luminii naturale sa copleseasca spatiul, cu o terasa sustinuta de coloane, cu frontoane acolada delicat sculptate si cu o gradina care invita la servirea unei cafele aromate sau a unei limonade cu gheata.

Alaturi de Lioara Bradu (unul dintre profesionistii incontestabili ai arealului beauty) si superba sa fiica, Anastasia

Mai mult decat un salon cu servicii standardizate, Jolie Cherie surprinde prin meniul cuprinzator de tratamente corporale sau faciale, hairstyle, make-up sau manichiura/pedichiura. Unele dintre cele mai eficiente metode de tratare a depozitelor adipoase si de remodelare corporala din lume, devoltate de-a lungul a peste 40 de ani de cercetari, Poderi Estetica, se regasesc in portofoliul Jolie Cherie, alaturi de programe personalizate Body Age ce vizeaza scaderea in greutate, detensionarea organismului, redarea fermitatii si a tonusului, detoxifierea si imbunatatirea circulatiei sangvine, reducerea gradului de celulita, tratarea anumitor probleme de sanatate (reflexoterapie sau presoterapie) sau relaxarea profunda (masajele corporale completate de sesiuni de aromoterapie).

In afara tratamentelor corporale Jolie Cherie a reunit si o echipa de specialisti cu ajutorul carora fiecare serviciu poate fi personalizat: Dr Daniela Catanas, medic dermatolog, Dr Felician Stancioiu, specialist in medicina integrativa si biorezonanta, ‎cosmeticienele Valentina Neagoe si Liliana Bargu, specialistii in remodelare corporala Razvan Iosif si Elena Neatu, make-up artist Ioana Andrei, manichiura-pedichiura – Daniela Ion si hairstylistii Livia Berceanu si Andrei Gusan.

In seara evenimentului de inaugurare a centrului Jolie Cherie, alaturi de Lioara Bradu, Roxana Iliescu si Andreea Mogosanu

Zona tratamentelor faciale cuprinde curatarea in profunzime a tenului, hidratarea, ingrijirea conturului ochilor, redarea tonusului si a fermitatii tenului, diminuarea semnelor acneei, corectarea ridurilor sau a cuperozei.

O gama completa de servicii de coafura si manichiura/pedichiura se integreaza in meniul de beauty al Jolie Cherie, echipa centrului fiind pregatita sa realizeze atat procedurile clasice de tuns, stilizare, vopsit, manichiura clasica, cat si proceduri ce presupun un grad mai ridicat de complexitate sau de creativitate: tratamente si extensii pe baza de keratina, impletituri, unghii tehnice etc.

Jolie Cherie este un loc din care cu greu decizi sa pleci spre urmatoarea intalnire, in care cu siguranta iti doresti sa revii si pentru care merita din plin sa iti revizuiesti agenda, in cautarea unei ore de rasfat suplimentar. Eu deja mi-am propus sa fac o noua vizita centrului, mai repede decat mi-ar fi permis in mod normal programul, insa nu indeajuns de repede pe cat mi-as fi dorit.

Jolie Cherie sau pledoaria pentru arta frumusetii

Concentratul de moda romaneasca: 4 ani de Molecule-F

Jolie Cherie sau pledoaria pentru arta frumusetii

They’re real Push-Up Liner (Benefit): eyelinerul gel ideal pentru conturul ochilor

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!