Hong Kong Fashion Week

Despre designerii chinezi si cum se intrevede moda in China, intr-un material amplu astazi pe hotcity.ro.

Hong Kong-ul poate fi plasat fara doar si poate pe lista noilor capitale ale modei, iar in curand are toate sansele sa devina un punct de referinta in industrie. Desigur ca tot ceea ce este “made in China” este supus la ora actuala indoielii. Asta pentru ca in China orice se poate produce si mai ales copia.

Daca vezi o pereche de pantofi Louboutin stai si te intrebi de 10 ori daca sunt sau nu originali. In mod asemanator procedezi cu fiecare produs in parte, dat fiind ca unele replici sunt atat de reusite incat doar daca esti un fin cunoscator al marcilor iti poti da seama de un fals.

Lasand la o parte aceste aspecte care de ce sa nu recunoastem au propulsat China in randul tarilor exportatoare de absolut orice, exista si o alta latura demna de toata lauda atunci cand vorbim despre creatie vestimentara. Daca pana acum credeati ca doar la Paris sau Londra se pot naste talente care sa uimeasca o lume intreaga, ei bine aflati ca designerii chinezi au un potential imens.

Hong Kong Fashion Week este o manifestare poate mult mai spectaculoasa decat saptamanile modei pariziene sau milaneze. Dat fiind ca are loc intr-o parte a lumii greu accesibila, mediatizarea este oarecum redusa, insa nu si interesul pentru evenimentul in sine. Dovada ca la ora actuala in Hong Kong si-au deschis boutique-uri majoritatea brandurilor de lux occidentale.

Michael Lau

Pe Michael Lau il vad ca fiind un fel de Jean Charles de Castelbajac al Chinei. Acelasi spirit ludic manifestat prin creatiile vestimentare, insotit de accente urbane. Michael Lau este cunoscut in China pentru ilustratiile si design-ul de jucarii. Stilul sau este influentat puternic de particularitatile Asiei dar si de hip-hop-ul american sau de cultura occidentala.

Citeste tot articolul aici.

Hong Kong Fashion Week

Ramona Rusu – Minimal Black Dress

Hong Kong Fashion Week

Despre kimono si frumusetea japoneza

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta