Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Inceputul unei aventuri marcheaza sfarsitul alteia. Daca ar fi sa rezum in cateva cuvinte aceasta penultima parte din seria ecranizarilor Harry Potter, atunci as aduce in discutie memorabila afirmatie rostita de Albus Dumbledore in cartea a patra „Harry Potter and the Goblet of Fire”: „Dark times lie ahead of us and there will be a time when we must choose what is easy and what is right.

Iata ca a sosit timpul maturizarii pentru personajul central al fascinantei povesti imaginate de J.K.Rowling, caci despre asta este vorba in esenta. Daca pana acum paseam intr-un nou capitol din viata lui Harry, parcurgand in gand drumul de la casa situata la numarul 4 Privet Drive si pana la peronul 9 si treisferturi de unde pleca trenul spre Hogwarts, descoperind de fiecare data premisele unei aventuri magice, in Harry Potter and the Deathly Hallows (Part: I) destinatia se schimba.

Harry Potter se vede pus in fata unei alegeri care va schimba fundamentele lumii vrajitorilor. O responsabilitate uriasa care il apasa si il macina, insa pe care o priveste cu ochii inca tematori, dar plini de speranta, ai unui magician care incepe sa se autodescopere.

Nu intotdeauna ceea ce este corect, inseamna ca este si usor de indeplinit. Zidurile inalte ale castelului Hogwarts, odata protectoare si de netrecut, palesc in fata amenintarii lui Voldemort si ai Devoratorilor Mortii. Scoala nu mai este un loc sigur si de altfel nici nu mai este prezentata in aceasta parte a filmului care anunta un deznodamant presarat cu magie neagra.

Lord Voldemort isi face aparitia inca din primele secvente, dintr-un personaj al carui nume nu trebuia rostit, o plasmuire cu iz de legenda intunecata, prinzand contur si forta.

Am urmarit avanpremiera ieri seara la IMAX in Cinema City Cotroceni, in format digital remasterizat si pot spune ca nu am simtit absolut deloc lipsa imaginilor tridimensionale. Proiectia de o calitate excelenta, a redat filmului exact ceea ce ii lipsea: stralucirea si intensitatea regasite sub praful asezat pe cartile voluminoase si pe dvd-urile de acum cativa ani.

Citeste continuarea cronicii mele aici.

Ieri seara la avanpremiera Harry Potter

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Cei mai noi locatari din dulapul cu pantofi

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Cronica Galei Avanpremiere

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta