Cronica Galei Avanpremiere

Mijlocul lunii noiembrie a adus in atentie un nou festival de moda, derulat pe parcursul a trei zile: Avanpremiere Fashion and Life-style Fest. In mod cert, ultimii ani au confirmat faptul ca nu mai putem vorbi despre o moda perceputa ca o entitate abstracta si unitara, ci despre indivizi care isi croiesc propriile mode, care isi delimiteaza foarte clar punctele de pornire si care filtreaza din ce in ce mai mult informatia primita.

In extensis, moda se inscrie intr-un cadru mai larg si primeste influente ale unor domenii conexe. Probabil ca aceasta a fost si prezumtia de la care a plecat Avanpremiere Fashion and Life-style Fest, insa in momentul in care fundamentul este firav, tot ce se poate construi in jur capata aura irelevantei.

Dupa foarte multi ani, romanii au inteles partial ca modul in care aleg sa se promoveze cantareste enorm in formarea perceptiei. Ceea ce s-a preluat ca o forma fara fond, lasa un gust si mai amar atunci cand odata desfacuta funda atent mestesugita si ridicat capacul, interiorul nu mai constituie vreo surpriza. Un vid imens, in care se zbat cateva siluete filiforme, in speranta ca luminile reflectoarelor vor reusi sa le puna in valoare.

Gala Avanpremiere a incercat sa alature atat colectiile unor designeri deja remarcati in peisajul modei romanesti cat si a unor nume noi, unele dintre ele inspirat selectate. Per ansamblu mica radiografie care reiese in urma Galei, nu se prezinta deloc imbucurator, ba dimpotriva. Pentru a realiza un show de moda in adevaratul sens al cuvantului, nu este necesar doar un casting realizat cu maxima exigenta ci si un concept care sa sustina.

A trimite cateva modele pe podium si a te asigura ca intra in ordinea convenita, nu iti asigura succesul si nici nu adauga o stea in plus diplomei de designer. Pretentiile exista fara doar si poate, insa inainte de a le emite, primul pas consta in constientizarea propriilor alegeri. Includerea intr-o gala, nu asigura nici unui absolvent de moda un statut privilegiat, ci doar ocazia de a demonstra ca nu a trecut degeaba prin anii de studiu. Iar demonstratia se poate incheia chiar mai repede decat a inceput, prin cateva capete de ata lasate sa atarne din tiv, prin imbinarile nefericite de materiale si prin lipsa unor finisaje perfecte.

Citeste continuarea cronicii mele aici.

Cronica Galei Avanpremiere

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Cronica Galei Avanpremiere

Sarmul parizian in 15 minute

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!