Frumusete si arta intr-o colectie cu alura eterna: Lancôme x Louvre

Fiecare femeie are sansa de a deveni propria capodopera in momentul in care isi infrange vanitatea. Acesta este idealul Ladylike si conceptul care reuneste arta de a fi eleganta, arta de a comunica, arta de a dezvalui si arta de a oglindi. Cititorilor Ladylike le plac povestile cu sens, cu valoare educativa si informativa, dar si cu farmec, pentru ca dincolo de o piele frumoasa si un machiaj perfect, se ascunde intotdeauna o dorinta, o intentie, sau dupa caz, chiar o afinitate. Frumusetea se alatura in cel mai firesc mod culturii, acesta fiind si motivul pentru care orice lansare care reprezinta mai mult decat un simplu produs de estetica decorativa, isi gaseste negresit locul pe Ladylike. Dezvaluita cu mare fast toamna aceasta, chiar la intrarea in Cour Napoleon, sub piramida din sticla a Muzeului Louvre din Paris, colectia exclusiva Lancôme x Louvre este un omagiu extraordinar adus artei frumusetii, asa cum se prezinta aceasta de mii de ani, in esenta si in profunzimea ei.

O incursiune prin aripa Richelieu a Muzeului Louvre, ghidata de simboluri care invita la contemplare si reflectie

“Piesa” centrala a colectiei Lancôme x Louvre este paleta in editie-limitata Richelieu Wing, alcatuita dintr-un iluminator si patru nuante splendide de farduri pentru pleoape, inspirate atat de artefactele gazduite de faimoasa galerie a Muzeului Louvre, cat si de sentimentul unic pe care il ai atunci cand ii strabati coridoarele si te lasi atrasa intr-un dialog intim cu fiecare opera in parte. Este si multa poetica, si multa munca de conceptie si de design, dar si extrem de multa cercetare, pentru ca odata aplicate, atat fardurile de pleoape, cat si highlighter-ul, surprind prin texturile ultra-senzoriale si prin uimitoarea capacitate de reflexie a luminii, reflexie care nu este defel uni-directionala, ci multifatetata, asemenea unui profil realizat prin alinierea celor mai stralucitoare stele de pe cer.

Lisa Eldridge, Lancôme creative makeup director, si-a dorit sa redea prin paleta Richelieu Wing cel mai frumos vis al frumusetii ce transcede spatiul si timpul, si sa confere fiecarei nuante, acea tusa magica, sublima, capabila sa evidentieze trasaturile faciale intr-o maniera cu totul aparte, si mai mult decat atat, sa creeze punti de legatura, conexiuni si dialoguri intre trecut, prezent si viitor. De la verdele smarald cu irizatii aurii, pana la finetea sampaniei rose sau pretioasa nuanta de cupru, paleta Richelieu Wing iti taie rasuflarea, cel putin pentru cateva clipe, si te invita pur si simplu sa o contempli, asa cum procedezi atunci cand te afli in fata unui tablou sau a unei sculpturi remarcabile.

In cutia care adaposteste paleta Richelieu Wing se afla si informatii despre referinta artistica care i-a servit drept sursa de inspiratie, mai precis bustul din marmura a lui Corinne, personalul nuvelei lui Germaine de Staël, realizat in anul 1836 de catre sculptorul francez Edme-François-Étienne Gois, si expus in sala 225 a galeriei Richelieu din Muzeul Louvre. Corinna a fost una dintre cele mai cunoscute poete din Grecia antica, autoare a nu mai putin de cinci volume, dintre care doar 42 de fragmente pot fi consultate in prezent, printre temele sale preferate fiind povestea fiicelor lui Minyas sau legenda lui Orion. Despre Corinna se spune ca ar fi fost o frumusete romantica, clasica, cu trasaturi bine definite, si cu o gratie aparte. De altfel, thaissosurile Greciei antice, adica grupurile alcatuite doar din femei, unde de scriau poezii, se canta si se dansa, tocmai acest lucru promovau: initierea in arta frumusetii, a feminitatii si a gratiei.

Revenind la textura fardurilor de pleoape si a highlighter-ului din paleta Richelieu Wing, senzatia aplicarii cu greu poate fi descrisa in cuvinte, deoarece reuneste absolut toate atuurile elegantei feminine de ieri, de azi si de maine: o atingere ca de matase, aproape imperceptibila, un rasfat senzorial cremos, care invaluie pleoapele intr-o imbratisare confortabila, si un efect pur si simplu spectaculos obtinut cu extrem de multa usurinta si naturalete chiar si de catre o mana neexperimentata. Pentru un plus de stralucire si de intensitate conferit machiajului ochilor, nuantele pot fi aplicate si cu degetele, prin tapotare usoara pe centrul pleoapei mobile.

L’Absolu Rouge Drama Matte: parfum de roze si pigmenti puri, intr-o colectie de rujuri ultra-rezistente, adaptabile oricarei pigmentatii si extrem de confortabile

Daca pentru paleta Richelieu Wing sursa de inspiratie a fost sculptura Corinne, in ceea ce priveste gama L’Absolu Rouge Drama Matte, alte patru opere de arta insotesc superbele nuante de rosu si nude-rose: Hermafrodita, Diane de Gabies, Nimfa Echo si Nimfa cu scorpion. Toate aceste muze clasice se regasesc si pe tuburile rujurilor, care urmeaza o estetica unitara, in nuante de alb, ivoire si auriu, cu simbolul trandafirului Lancome, regasit de altfel si in formulele produselor.

Rujurile mate nu s-au numarat niciodata printre alegerile si recomandarile mele, insa noile formule surprind atat prin intensitatea culorilor, opacitate, si rezistenta, cat si prin confort. Secretul L’Absolu Rouge Drama Matte consta in uleiurile extrase din trandafir incorporate in formula, care hranesc si ingrijesc buzele, si care totodata asigura rujurilor o textura cremoasa, fina si delicata. Si in plus, confera acea senzatie de imaterialitate, ca si cum nu ai fi aplicat nimic pe buze, caracteristica si fardurilor din paleta Richelieu Wing.

Intreaga colectie Lancôme x Louvre este disponibila exclusiv online, si te incurajez sa iti indrepti atentia macar asupra unui produs, deoarece experienta aplicarii nu poate fi descrisa in totalitate in cuvinte. Fiind o editie-limitata, mai sunt doar cateva referinte disponibile, insa nu sunt sub nicio forma de ratat, ba din contra, de colectionat si de utilizat, pentru ca oricat de superb ar arata si oricat de mult ti-ai dori sa le pastrezi frumusetea intacta, formulele de make-up au totusi un termen de valabilitate precis si ar fi mare pacat sa nu reusesti sa te bucuri de ele si sa le integrezi look-uri creative.

Frumusete si arta intr-o colectie cu alura eterna: Lancôme x Louvre

Paisley: cheia descifrarii unui veritabil globe-trotter

Frumusete si arta intr-o colectie cu alura eterna: Lancôme x Louvre

Replasty by Helena Rubinstein: doua formule inspirate de medicina estetica pentru o piele complet regenerata si vizibil intinerita

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!