Scriu de cand ma stiu, insa in mod paradoxal cea mai longeviva relatie nu o am cu scrisul, ci cu rujul rosu. Mai precis, cu un ruj rosu “sub acoperire”, pe care l-am aplicat pentru prima data cand aveam patru ani, convinsa fiind ca imi va colora buzele in verde, asa cum vazusem intr-o carte cu ilustratii. Pigmentul trandafiriu ascuns in formula batonului de ruj chinezesc mi s-a parut atunci cel mai fermecator lucru din lume si ori de cate ori imi doream ceva care sa ma faca fericita, ma indreptam catre sertarul cu rujuri al bunicii si incercam unul rosu. Nu neaparat aceeasi nuanta, ci variatiuni pe tema. Important era doar sa se incadreze in sfera mea de interes. Si sa aiba ceva magic, transformator. Rosul a fost dintotdeauna culoarea mea semnatura si cea care mi-a definit cel mai bine personalitatea, starea de spirit si dispozitia. De-a lungul anilor am folosit sute de rujuri rosii, insa doar trei au ramas in colectia mea permanenta. Povestesc pe larg despre fiecare dintre ele si despre cum au devenit amprente ale personalitatii.
Despre “The Lipstick Effect” si despre cresterea vanzarilor rujurilor de buze mai ales in perioade dificile din punct de vedere economic, am scris in repetate randuri, avand la indemana date concrete, cifre si rapoarte care confirmau teoria. Zilele trecute insa am descoperit un document si mai amanuntit publicat de catre compania Grand View Research, cateva detalii atrangandu-mi atentia in mod special: apetenta crescanda a consumatorilor pentru texturi noi si cat mai diversificate, si suprematia rosului in zone ale globului care pana in urma cu cativa ani inregistrau vanzari aproape exclusiv pe gamele de nuante neutre (beige-uri, piersica, rozuri pale etc). Coreland aceste amanunte cu fisele clientelor mele pe consultanta de beauty, in mintea mea s-a conturat si mai clar teama de rujul rosu pe care extrem de multe femei au resimtit-o de-a lungul anilor. Un soi de “color-shaming” dezvoltat pe baza eternei frici de “gura lumii” si a unor nesigurante personale. Oricare ar fi fost situatia rosul ridica intrebari, starnea controverse si putea in orice clipa sa insemne fie “prea mult”, fie “prea indraznet”, fie “prea sofisticat”. Niciodata insa suficient.
Nici nu mai imi amintesc de cate ori am auzit replica “Rujul rosu nu este pentru mine” sau “E frumos, imi place, dar nu cred ca voi purta prea des rosu”. Asta bineinteles, ca prima reactie inainte sa le demonstrez concret doamnelor ca rosul este eliberator si ca fiecareia dintre ele i se potriveste o anumita nuanta cu un subton potrivit pigmentatiei (cald, rece sau neutru). Trebuie doar avuta rabdare, incercat, analizat si “simtit” intregul proces al descoperirii potrivirii perfecte. Este ca atunci cand ai mai multi pretendenti si ii lasi pe fiecare in parte sa isi etaleze abilitatile de cuceritori. Oricat ai fi de reticenta, la un moment dat esti tentata sa renunti la prejudecati si sa intri in poveste.
Rujul rosu nu este despre “show-off”, nici despre epatare sau despre raspuns la polemici. Rujul rosu este o stranie alchimie de simtiri, emotii, stari, care se inlantuie intr-un joc secret si extrem de personal. Pentru ca rosul, asemenea celei care il poarta, poate fi in multe feluri: plin de energie, dinamic si pregatit sa comute in orice clipa direct in viteza a sasea (rosso corsa sau rosul de curse ales de Enzo Ferrari pentru masinile sale), inflacarat si pasional in forma sa cea mai pura – candy apple, romantic prin definitie – rosu zmeuriu, misterios din cale afara – rosu burgund, sau ceva mai potolit, supus si temperat in varianta “scarlet”.
Rouge Allure Velvet N°5, creatia exclusiva CHANEL lansata in urma cu doi ani, ca parte a colectiei speciale de Craciun, constituie una dintre cele mai intrigante nuante de rosu pe care le-am intalnit de-a lungul carierei mele in beauty si totodata definitia perfecta #ladylike. Este un rosu luminos, puternic fara a fi inflacarat, asemenea unei intelectuale cu spirit viu si o intuitie precisa ca un ceas elvetian. Rouge Allure Velvet N°5 completeaza o prezenta feminina fara cusur, care stie sa isi faca aparitia si care nu are nevoie de niciun artificiu pentru a fi remarcata. Rosul esential, rosul somptuos N°5 emana un aer dincolo de spatiu si timp, si fascineaza prin profunzimea si prin eleganta sa desavarsita.
Chanel Rouge Allure Velvet N°5 invaluie buzele intr-o culoare perfect opaca si saturata dintr-un singur gest, iar in ciuda faptului ca teoretic rujul este incadrat in categoria “mate”, finish-ul nu este unul perfect mat, ci catifelat, bogat, asemenea unei tesaturi pretioase. Intotdeauna mi-am dorit de la rujurile de buze rosii sa fie in egala masura rezistente si confortabile, iar dintre toate variantele incercate pana acum, Rouge Allure Velvet N°5 a indeplinit cel mai bine cele doua cerinte majore. Ca orice produs de machiaj Chanel, Rouge Allure Velvet alatura proprietatile de ingrijire, celor cu rol pur decorativ, formula rujului continand ingrediente cu rol intens hidratant si hranitor – unt de shea si ulei de jojoba, care mentin buzele protejate si in deplin confort indiferent de conditiile meteo. Eu l-am folosit exclusiv in iarna in care a fost lansat nu doar pentru ca m-a cucerit culoarea si textura, ci si pentru ca in sfarsit nu a mai trebuit sa fac compromisuri alegand rezistenta pe buze in detrimentul confortului.
Mai mult decat atat, Rouge Allure Velvet N°5 este o nuanta de rosu pur cu un subton rece, ceea ce inseamna ca va contrasta minunat cu tenul ale carei tente sunt galbui (subton cald), insa eu l-am recomandat si unor cliente cu subton neutru si s-a armonizat perfect. Chanel Rouge Allure Velvet N°5 nu lasa loc de ezitari sau de interpretari. Stii ca daca il aplici o data, ii vei deveni fidela. Iar pentru ca mult timp de acum inainte nu se va mai putea testa in magazine niciun produs de make-up, pe site-ul Chanel a fost introdusa o optiune prin care poti incerca virtual nuanta de ruj care te atrage. Corespondenta cromatica cu produsul real este excelenta, asadar poti avea deplina incredere. Eu am testat mai multe nuante de rujuri dintre cele pe care le am si le folosesc in mod curent, si am ramas impresionata de acuratetea cu care sunt redate culorile in momentul activarii camerei web si a derularii try-on-ului.
Imagineaza-ti o rochie couture pe care in momentul in care o imbraci si te privesti in oglinda, simti cum ramai fara aer. Aceeasi senzatie te insoteste din momentul in care rotesti tubul, aplici pe buze Rouge d’Armani Red 400 si lasi in cele din urma capacul magnetic sa faca click cu baza produsului, intr-o incercare de confirmare a faptului ca magia este cat se poate de reala. Rouge d’Armani Red 400 este pur si simplu coplesitor prin frumusete, intensitate si farmec. Asemenea unui seducator experimentat, te atrage in jocul sau, te aseaza pe un piedestal si te face sa te simti craiasa pe un taram imaginat doar pentru tine. Rouge d’Armani Red 400 este un rosu-cireasa incredibil de intens, voluptuos si bogat, care emana o vraja imbatabila si care poate fi “acuzat” ca abuzeaza de seductie si de o alianta mereu invingatoare.
Formula rujului de buze este realmente unica si marturisesc ca in ciuda faptului ca folosesc Rouge d’Armani Red 400 de aproape patru ani, nu am gasit nimic care sa ii semene catusi de putin. Pana sa il descopar nu credeam ca este posibil ca un produs cu o baza atat de emoilenta sa inglobeze pigmenti atat de saturati si sa reziste atat de bine pe buze. Chiar si fara creion contur, aplicat direct din tub, Rouge d’Armani Red 400 ramane pe buze cateva ore bune, fara sa migreze, sa se intinda sau sa isi piarda din intensitate. Mai mult decat atat, culoarea este o constanta revelatie: rosu stralucitor pur, fara urma de sidef, ca un lac pe suprafata caruia privirea este indreptatita sa rataceasca minute in sir. La fel ca si in cazul rujului Chanel, si pe acesta poti sa il incerci virtual pe site-ul brandului.
Dintre toate rujurile pe care le-am folosit pana in prezent, cele din colectia MAC Retro Matte Liquid Lipcolor sunt de departe campioane la rezistenta pe buze. Si asta fara neajunsurile asociate de regula rujurilor longwear: uscare, senzatie de buze care “tin”, exfoliere etc. MAC Retro Matte Liquid Lipcolor in nuanta Feels So Grand m-a insotit la zeci de evenimente, mi-a transformat cele mai banale dimineti in unele realmente extraordinare si a atras atat de multe priviri (si invidii), incat cu lejeritate as putea scrie o comedie de moravuri. Si in universul rujurilor de buze, exista staruri innascute si aspiranti, iar MAC Retro Matte Feels So Grand este fara indoiala un artist prin definitie.
Rosul inflacarat pare sa se ridice triumfator peste orice capricii sezoniere si sa revina in atentie cu o forta nebanuita. Rujul lichid pigmenteaza ca un tatuaj buzele, intr-un finisaj catifelat, care permite obtinerea unui decupaj de contrast perfect. Poti sa nu porti decat doua picaturi de fond de ten si un strat de mascara. Feels So Grand va avea grija sa confere o nota glam si extrem de sofisticata look-ului, singurul aspect la care iti recomand sa fii atenta este aplicarea. Mai precis, trebuie sa exersezi putin astfel incat sa eviti pe cat posibil greselile de contur, deoarece rujul se usuca destul de repede si odata asezat pe buze devine dificil sa efectuezi corectii fara a lasa urme. In plus, nu trebuie sa aplici o cantitate mare pentru a obtine efectul dorit. Culoarea este opaca si extrem de pigmentata, iar aspectul imbucurator este ca nu se usuca atat de repede in tub asa cum se intampla cu formulele lichide mate si nu se aduna in ridurile buzelor. In plus, face fata cu brio purtarii mastii de protectie (este rujul pe care il am pe buze in poza din debutul articolului si care a ramas nemiscat cu toate ca am purtat intens masca la sedinta foto). Nu intamplator este un bestseller MAC. Poti sa il comanzi direct de pe site-ul MAC Romania.
Este perfect, multumesc mult pentru recomandare 😉
Cu mare drag!
Super cool!
Iti multumesc mult!