Fashion Talk cu R.R

Sper sa va placa interviul cu Rox postat astazi pe hotcity.ro. O parte din interviu mai jos si varianta full aici.

Blogul Roxanei Radu il citesc de multa vreme. Mai precis de prin 2007, cand se numara printre putinii oameni care scriau despre moda pe un blog in Romania. De atunci si pana acum, s-au schimbat multe: numarul bloggerilor de fashion a crescut iar interesul este din ce in ce mai mare. Lucru care nu poate decat sa ma bucure.

­­
rox2.jpgCe sa va mai spun in introducere? De Roxana ma leaga multe. In primul rand o prietenie frumoasa si in al doilea rand pasiunea pentru moda. Dar mai multe o las pe ea sa va spuna in randurile de mai jos.

Cand m-am intors in Romania (din Irlanda), abia stiam sa folosesc Yahoo Messenger si notiuni precum blog sau site de femei imi erau complet straine.

Adina: Draga mea, la inceputul anului 2007 puteam vorbi in Romania de vreo doua sau trei bloguri de moda. Al tau a fost printre primele. Spune-mi cum te-ai gandit sa iti faci blog si mai ales un blog de nisa?

Roxana Radu: Da, la inceputul lui 2007 existau doar cateva bloguri de moda: Octavian Coifan, Diana Bobar cu So Fash’on si subsemnata cu “A Stylist’s Journal”. Ne-a urmat spre finele anului 2007, Daiana Folea cu Sweet Fancy Treat si tu cu fashionvisa.com. Ai sa razi insa in 2006, cand m-am intors in Romania (din Irlanda), abia stiam sa folosesc Yahoo Messenger si notiuni precum blog sau site de femei imi erau complet straine. Am inceput insa sa lucrez in industria online si blogul a devenit o parte fireasca a activitatii mele zilnice. A Stylist’s Journal a pornit de la ideea de a ajuta pe cei care vor sa devina sau sunt deja stilisti de moda.

rox3.jpgActualul R.R a fost un blog de nisa pentru ca nu exista un alt blog de acest gen, mi s-a parut o idee originala – iubesc originalul – si un mod extrem de util de a fi de folos. In conditiile in care pe mine nu m-au ajutat altii sa evoluez ca stilist de moda, mi s-a parut corect sa incerc macar sa ajut. Si in plus eram un pic frustrata, pentru ca in 2006 lumea nu intelegea ce inseamna stilist de moda, ce presupune aceasta meserie – clar nu e una glamour cum se vehicula pe atunci – si cum se aplica.

Adina: Despre ce anume scriai la inceput?

Roxana Radu: Imi propusesem sa fac chiar asta – un jurnal al unui stilist de moda. In 2006 existau mult mai putini stilisti in Romania comparativ cu astazi si nu toti cu studii in domeniu. Am incercat practic sa ajut si pe cei care isi doresc sa devina stilisti de moda, pentru ca dupa cum bine stii oficial  nu exista cursuri de styling de moda.

rox1.jpgMi-a iesit pana la un moment dat cand m-am lovit de contracte de exclusivitate, am trecut de la director de moda la redactor sef si nu mi s-a mai permis sa scriu despre activitatea mea. Pacat. Mi-e dor de ideea de jurnal al unui stilist de moda.

Prin intermediul blogului m-au gasit producatori TV care m-au invitat in emisiuni de profil sau diferite publicatii din presa.

Adina: Blogul ti-a servit si ca un fel de portofoliu online? Un loc in care sa arati lumii cateva din rezultatele muncii tale?

Roxana Radu: Categoric, Orice artist, stilist, fotograf, designer ar trebui sa isi expuna portofoliu online. Si nu numai.  Prin intermediul blogului m-au gasit producatori TV care m-au invitat in emisiuni de profil sau diferite publicatii din presa.

RFB party 3

RFB party 3

Fashion Talk cu R.R

Modelul robot

Articole recente

There are 3 comments

  1. mauvert

    Asta a fost asa ca`ntre prietene! 😉

    R.R. e o tipa extraordinara. De fiecare data cand am avut nevoie de ceva, m-a ajutat. Iar la prezentari, se stie> suntem prezenti amandoi… acolo in primul rand…

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!