Exclusivitate: Chanel No5 si secretele unei esente unice

Anumite intalniri stii ca iti vor marca existenta inca dinainte ca acestea sa aibe loc. Iar atunci când declicul se produce, simtirea ia locul ratiunii, uneori mult prea limitate si ingraditoare. Intalnirea mea s-a derulat la distanta de 26 de ani, in doua capitole distincte, insa nu mai putin intense. Fiecare dintre ele a marcat o etapa, a rescris o poveste, a avut parte de confirmari si revelatii, a deschis o noua serie de interogatii. Iar toate acestea s-au intamplat fara ca liantul sa fie intrerupt de factorul timp.

Alaturi de Christopher Sheldrake (parfumier si Director de Cercetare – CHANEL)

Parfumul, chintesenta celei de-a opta arte, confidentul cel mai de pret al sufletului uman, nestemata discreta care straluceste in fiecare ungher ascuns privirilor indiscrete, care conecteaza in mod admirabil memoria olfactiva de firul vietii, are aceasta putere unica de a ignora axa timp/spatiu si de a deveni memorabil prin intermediul unor acorduri dispuse in rezonanta cu resorturile interioare.

Aveam doar patru ani când mireasma sa a inceput sa ma fascineze. Nu stiam ce denumire poarta si nici de ce anume ma determina sa fiu atât de atrasa de el. Il resimteam in fiecare dimineata si aproape ca ii percepeam contururile siluetei ce parea sa se intinda lenes de la un capat la celalalt al holului casei. Uneori acompania iz-ul cafelei proaspat macinate careia mama ii acorda intotdeauna timpul cuvenit savurarii, in ciuda grabei de a pleca la serviciu.

Alaturi de Joseph Mul, la Grasse, in mijlocul campurilor de iasomie

L-am redescoperit ulterior in timpul adolescentei, sub o alta forma, insa neschimbat din punct de vedere al fondului. Chanel No 5, caci despre el este vorba, imi insotea in acea perioada noptile albe in care Baudelaire tradus in româna, mi se parea lipsit de farmec si de expresivitate, motiv pentru care cautarea variantelor originale in biblioteci se transformase intr-o misiune de rigueur.

Odata cu debutul carierei mele in universul frumusetii, am putut urmari indeaproape evolutia lui Chanel No 5, avand acces la toate acele informatii si materiale detaliate, specifice profesiei. Cu toate acestea insa, in ultimii ani am avut sentimentul ca lipseste o parte importanta pentru a reusi sa descifrez plenar intregul puzzle. Cel mai bine vandut parfum la nivel mondial, o adevarata emblema a feminitatii, Chanel No 5 ascunde in complexitatea sa extrem de multe secrete. Secrete care mi-au fost dezvaluite la mijlocul lunii septembrie, cand am avut onoarea de a primi din partea Chanel, invitatia de a vizita Grasse-ul, locul in care, la inceputul anilor ’20 sub bagheta lui Ernest Beaux, avea sa ia nastere o esenta memorabila.

Amanunte despre experienta Chanel No5 la Grasse puteti afla parcurgand numarul din luna noiembrie al revistei Etiquette Magazine!

Exclusivitate: Chanel No5 si secretele unei esente unice

Autor 10: editia aniversara a celui mai important targ de bijuterie contemporana

Exclusivitate: Chanel No5 si secretele unei esente unice

Autor 10: noile dimensiuni ale bijuteriei contemporane

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!