Autor 10: editia aniversara a celui mai important targ de bijuterie contemporana

Dupa cinci ani si noua editii cu activitate intensa, cel mai important eveniment dedicat bijuteriei de Autor din sud-estul Europei revine cu o editie aniversara, in zilele de 16 si 17 noiembrie, la Sala Dalles din Bucuresti.

Cea de-a zecea editie a Targului de bijuterie contemporana Autor marcheaza trecerea la o noua etapa: Autor devine international! “Daca la editia din primavara a fost vorba doar de un preview al acestei directii, acum suntem mandri sa spunem cu toata increderea: e o lume intreaga in designul de bijuterie, iar Autor – si, evident, Autorii ­– sunt pregatiti sa o cucereasca!” spune Dan Piersinaru, creatorul conceptului si organizatorul targului.

Autor sarbatoreste evolutia si creativitatea in bijuteria contemporana  printr-un eveniment la standarde internationale, unde designeri romani si straini vor expune cele mai noi creatii. Cu o frecventa bianuala si o durata de doua zile, Autor are urmatoarele sectiuni: Focus Designer, New Entry, International, Design de Obiect. Pentru Autor 10, designerii isi vor expune piesele intr-o amenajare spectaculoasa, sub semnatura arhitectului Atilla Kim.

Mai mult, sectiunea “Recomandat de…” este sustinuta la aceasta editie aniversara de un invitat cu totul si cu totul special: Maria Lucia Hohan, designerul vestimentar ale carei creatii au magnetizat Hollywoodul. Astfel, in prima zi a targului, pe 16 noiembrie, Maria Lucia Hohan va face propria selectie a bijuteriilor prezentate in premiera la Autor, acordandu-le titlul onorific “Recomandat de Maria Lucia Hohan” (reprezentat vizual printr-o placuta decorativa).

 Alaturi de Dan Piersinaru la preview-ul special Autor 10

Pe durata targului, un juriu international, format din specialisti in domeniul vizual artistic, va analiza bijuteriile, iar la aceasta editie premiul Autor Awesome Award (lansat in primavara si acordat designerului roman cu cea mai buna colectie/piesa) este si el unul de exceptie: o bursa de trei luni la cea mai prestigioasa scoala de bijuterie contemporana din Florenta – Le Arti Orafe. Autor 10 reuneste nu mai putin de 55 creatori de bijuterii, selectati pe baza aplicatiei si a unor criterii detaliate. Conceptele creative sunt de maxima varietate, pentru ca bijuteria contemporana, dincolo de forta ei decorativa, reflecta dinamica unei societati si tendintele actuale. De aceea, unul dintre scopurile declarate ale evenimentului este de a facilita intalnirea dintre artisti si publicul lor.

Bijuteria de autor are finalitate in momentul in care este purtata, iar valoarea acesteia provine din interpretarile si discutiile pe care publicul le genereaza in jurul ei. “Acum, cand am ajuns la a 10-a editie, avem confirmarea a ceea ce spuneam in urma cu cinci ani, cand am initiat acest proiect: Bijuteria de autor are viitor”, a declarat Dan Piersinaru, fondatorul Autor.

ORAR: sambata 16 noiembrie, duminica 17 noiembrie:  11.00 – 20.00

Pretul unui bilet de intrare: 10 lei

Sustinut de: Lenor & Ariel

Cu sprijinul: Raffaello

Autor 10: editia aniversara a celui mai important targ de bijuterie contemporana

Twin Set by Simona Barbieri sau chintesenta elegantei italiene

Autor 10: editia aniversara a celui mai important targ de bijuterie contemporana

Exclusivitate: Chanel No5 si secretele unei esente unice

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta