Culori la moda in sezonul toamna-iarna 2011-2012

In sezonul toamna-iarna 2011-2012, spectrul culorilor intunecate si apasatoare, definitorii pentru perioada calendaristica, capata noi conotatii, transpunand pe un fundal ruginiu cu usoara tenta nostalgica, intreaga explozie de nuante care a insotit espadele exotice din ultimele luni. Totul intr-un ritm ceva mai temperat, cu un adaos de rafinament si substanta.

Institutul Pantone, autoritatea mondiala in ceea ce priveste prognoza tendintelor, a dezvaluit in urma cu ceva timp, paleta cromatica pentru sezonul toamna-iarna 2011-2012, atragand atentia asupra celor 10 nuante pregatite a individualiza mai mult decat oricand siluetele. Nu mai putem vorbi despre retete deja testate si oferite pe tava in spatiul vestimentar, ci despre incercari de redefinire si regasire in contextul unei avalanse de tendinte menite sa rezoneze la un anumit nivel cu fiecare individ in parte.

Din punct de vedere al culorilor, toamna aceasta penduleaza intre extreme, iar paleta pare sa fi fost gandita tocmai in acest spirit. Pe de o parte regasim reminiscente ale tonurilor neon care ne-au pus la incercare imaginatia in timpul verii, estompate si rafinate pentru a fi integrate acordurilor tomnatice, iar pe de alta parte facem cunostinta cu o paleta neutra si intriganta, lipsita de imaginea stearsa si monotona.

Asemenea unei infuzii de scenarii cu final neasteptat, paleta toamnei este pregatita sa ne introduca pe rand in universul unui lux personal discret si usor blurat (nuante calde, delicate si pe alocuri difuze), in laboratorul creativitatii si al explorarii (toata alaturarea de tonuri vii, saturate cu cele neutre, pentru redarea unor scheme cromatice inedite) sau pe taramul seductiei (nuante profunde, intrigante, ravasitoare).

Iata care sunt culorile in tendinte pentru toamna-iarna 2011-2012. Citeste continuarea articolului meu aici.

Culori la moda in sezonul toamna-iarna 2011-2012

Parfumuri si arta fotografica: Olfactive Studio

Culori la moda in sezonul toamna-iarna 2011-2012

Baluri moderne si invitatii mascate

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!