Cronica de colectie: Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2012

Andreea Tincu&Sense nu se afla la prima incursiune pe catwalk-ul MQ Vienna Fashion Week, iar cifra trei (unul dintre simbolurile perfectiunii) se pare ca i-a adus o apreciere suplimentara din partea buyerilor si a presei internationale, precum si o cristalizare a intregului sau univers creativ.

Intitulata „Chou” (in limba japoneza se traduce prin «fluture »), colectia primavara-vara 2012 se constituie la nivel estetic, drept o recapitulare a temelor dragi designerului, fragmentate si reunite intr-o noua formula extrem de bine inchegata si accesibila.

Minimalismul
asumat al Andreei Tincu isi pastreaza caracteristicile din punct de vedere al croiului si al liniilor trasate, insa devine mai rafinat si este intregrat subtil in ansambluri. Perpetua pendulare intre feminin si masculin isi gaseste acum expresia definitorie si simbioza perfecta, fara a mai parea atat de manifesta. Nu in ultimul rand, povestea cromatica inglobeaza mai multe tonalitati, trecute printr-un filtru al maturitatii si dispuse in doze suficiente numeric.

Nu mai este vorba despre capitole distincte si concentrate in molecule mici, asemenea unor esente de colectie, ci despre o poveste complexa, cu o individualitate indiscutabila si cu o forta care propulseaza firul narativ pe o lista exclusivista a paginilor memorabile. Andreea Tincu&Sense a parcurs absolut toate etapele creatiei, realizand pas cu pas scheme din ce in ce mai solicitante din punct de vedere tehnic, iar acum avem dovada clara a muncii sustinute si a evolutiei implicite.

Citeste cronica completa aici.

Cronica de colectie: Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2012

Miko Class intr-un nou spatiu

Cronica de colectie: Andreea Tincu&Sense primavara-vara 2012

Fall in fashion la Sun Plaza: inspiratie tricotaje

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta