Conversatii cu si despre stil in intimitatea caminului: sugestiile Lem’s pentru decorarea casei de Paste

Sa reusesti sa iti conturezi o locuinta pe care sa o privesti cu adevarat ca pe un camin, nu doar ca pe un spatiu functional pare relativ usor la prima vedere, dar acum, cand stresul cotidian isi pune amprenta atat la nivel psihic/fizic cat si la nivel de organizare a lucrurilor inconjuratoare, nevoia de echilibru transpare cu prisosinta. Mai ales in perioadele in care ajungi mai degraba sa iti vizitezi casa, nu sa petreci momente de tihna in intimitatea sa.

Un binemeritat respiro este insa prilejuit de sarbatoarea Pastelui, iar daca ai amanat curatenia de primavara pentru saptamana premergatoare Invierii, atunci ai un motiv in plus sa tragi aer adanc in piept si sa te gandesti cum anume iti poti imbraca locuinta in haine noi menite sa iti revigoreze spatiul si sa iti revitalizeze psihicul. Marturisesc ca nu agreez in mod special sarbatorile de amploare, deoarece nu consider ca timpul petrecut alaturi de familie si de persoanele dragi, actul daruirii sau manifestarea candorii, trebuie sa depinde musai de o perioada calendaristica si sa se activeze invariabil pe un interval temporal delimitat.

Dincolo de aceste considerente, sarbatorile aduc cu sine un beneficiu extrem de important – zilele libere (oricat de workolica ai fii iti este imposibil sa lucrezi, deoarece vacanta este una impusa) – care la randul sau determina luarea anumitor decizii pentru care niciodata nu exista suficient timp de analiza sau de reflectie. Spre exemplu, de cate ori ti-ai propus sa inlocuiesti dressing-ul cu unul mai spatios, in interiorul caruia hainele sa nu para sufocate si sa nu trebuiasca sa depui eforturi supraomenesti pentru a identifica o anumita piesa? Sau in cate seri ai jurat solemn in fata oglinzii ca vei cauta o masa de dining compacta adaptata living-ului, in colturile careia sa nu te mai lovesti ori de cate ori incerci sa iti gasesti un drum rapid catre hol?

In ceea ce priveste locuinta, ca si dressing-ul de altfel, pana ce situatia nu se acutizeaza – disperarea survenita ca urmare a dezorganizarii si a haosului, a supra-aglomerarii si a lipsei aparente de variante stilistice – masurile intarzie sa apara. Nici eu nu ma pot mandri cu o atitudine atat de pro-activa pe care mi-as dori, raportata la design-ul interior al caminului, dar mediul online se dovedeste salvator si de aceasta data, in colectiile producatorului roman de mobilier Lem’s, regasind cateva propuneri excelente pentru un home facelift in preajma Pastelui.

Fara indoiala, cel mai important obiect de mobilier din casa mea este dressing-ul, lucru care nu cred ca va surpride defel, dat fiind ca respir moda 24h/24h. Pentru mine organizarea garderobei nu constituie o provocare (lucrez in domeniu de aproape 12 ani, stiu de ce anume am nevoie si de ce trebuie sa ma debarasez si am un sistem extrem de bine pus la punct de ordonare a pieselor vestimentare), in schimb valorificarea la maxim a oricarui colt, separator sau ungher, se constituie intr-o misiune fara sfarsit. Dificultatea intervine in momentul in care spatiul locuintei nu mai permite dispunerea unui nou dressing (da, sunt perfect constienta ca am nevoie de inca un apartament – eventual cel vecin – pe care sa il transform in dressing-ul ideal), iar atunci trebuiesc cautate solutii atat stylish cat si functionale.

In colectiile Lem’s am identificat un accesoriu surprinzator pentru dressing, conceput atat pentru a facilita accesul la piesele vestimentare preferate si cat si pentru a oferi functionalitate unor spatii altminteri neexploatate: lift-ul pentru umerase. In esenta, lift-ul cu pricina este un accesoriu extrem de simplu care poate fi integrat in dressing, cu un minim de costuri si de efort, dar care poate conferi un nou look garderobei si totodata genera noi deprinderi: imagineaza-ti ca ai ordonata intr-un segment distinct tinuta pentru a doua zi si ca tot ceea ce trebuie sa faci dimineata este sa apropii si sa ridici bara mobila cu umerase pentru a te imbraca cu ce ai pregatit in mai putin de 5 minute. Adio scotocit prin dulap dupa anumite piese si criza de timp inca de la primele ore.


Iar daca in randurile anterioare aduceam in discutie problema unei mese perfecte pentru un living de dimensiuni medii, ei bine aceasta se aplica si in cazul locuintei mele. De cateva luni mi-am propus sa gasesc acea masa de cafea ideala, care sa nu fie nici prea joasa, nici prea inalta, nici prea lata dar nici prea ingusta, nici prea avantgardista si nici prea clasica. Altfel spus, o masa pe care sa o pot pozitiona langa canapea, care sa aiba o suprafata suficient de generoasa pentru a gazdui laptopul, ceasca cu cafea si 2-3 mape de presa/reviste, dar si pentru a putea lua cina sau a servi ceaiul de la ora cinci alaturi de 2-3 prietene.

Masa de cafea Lem’s disponibila in doua variante cromatice, negru si maro cald, este fara doar si poate un best-buy din toate punctele de vedere: are dimensiunile ideale pentru un living nu foarte spatios, design-ul este unul foarte clean, epurat de detalii inutile si mai presus de toate pune accentul de functionalitate si pe o compartimentare excelenta a zonelor laterale – volumele aflate in curs de studiu le pot avea la indemna oricand decid sa imi dedic un weekend lecturii si sa petrec ore intregi pe canapea in compania unui ceai verde, iar doua-trei cutii de depozitare isi pot gasi locul in vecinatate (stickerele, markerele, note-urile etc).

Lem’s m-a convins nu doar sa ii confer casei mele un suflu nou, ci sa revin ori de cate ori caut o piesa care se se integreze perfect, unul dintre atuurile marcii (pe langa acela ca detine cea mai extinsa retea de magazine din tara) fiind acela ca intregul mobilier este realizat in Romania de catre specialisti care sunt perfect constienti de principala dilema a clientilor: lipsa constanta de spatiu.

Conversatii cu si despre stil in intimitatea caminului: sugestiile Lem’s pentru decorarea casei de Paste

Rouge Coco (Chanel): omagiul adus rafinamentului si gratiei feminine

Conversatii cu si despre stil in intimitatea caminului: sugestiile Lem’s pentru decorarea casei de Paste

Despre denim mania si tendintele primaverii-verii 2015 la Digi 24

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!