Collector’s Shop: boutique-ul cu fragmente de istorie si comori pentru suflet

Societatea contemporana poarta cu sine amprenta multi-culturalitatii, a influentelor unor curente artistice care incearca sa isi gaseasca releventa si adeptii in spatii din ce in ce mai divizate, eterogene si cu o dinamica uluitoare. Este mirajul marilor metropole si firescul unui cotidian care in ciuda faptului ca se deruleaza intr-un ritm ametitor, lasa impresia ca mai avem o eternitate de trait si de explorat. A ne regasi pasiunile, dorintele si activitatile menite sa rezoneze cu ceea ce sufletul nostru nutreste in esenta, devine in acest context o misiune “de rigueur”, iar a colectiona fragmente de memorie afectiva, un lux absolut necesar pentru a ne mentine echilibrul.


Spatiul intim al locuintei fiecaruia dintre noi se asemeana unei enciclopedii voluminoase, supusa in permanenta completarilor si adaugirilor. Probabil ca detinem prea multi pantofi, prea multe bijuterii sau palarii, insa niciodata, oricat de aglomerat ar deveni dressing-ul sau oricat de putin loc am mai avea alocat obiectelor dragi, nu vom renunta la cutia cu amintiri in care de-a lungul anilor am reunit fie un pandantiv transmis in familie din generatie in generatie, fie o carte postala rarissima gasita intr-o cutie ce a aparitinut bunicilor, fie un vinil cu autograf original din epoca in care eticheta nu era un indicator de status ci un indicator al educatiei, fie o editie speciala imbracata in piele a unui volum semnat de un autor clasic.


Acesti locatari cuminti si taciti sunt deseori dati uitarii, mutati dintr-o parte in alta a dulapurilor in incercarea de organizare si de maximizare a spatiului si feriti de ochii curiosi ai oaspetilor, ai prietenilor sau a persoanelor invitate la ceaiul de dupa-amiaza. Prea putin importanti, lipsiti de relevanta prezentului si suficient de “in etate” pentru a fi protagonistii unor discutii spirituale in acceptiune moderna.

In urma cu cateva zile am fost invitata sa trec pragul unuia dintre cele mai fermecatoare boutique-uri bucurestene: Collector’s Shop. Un boutique a carui vitrina nu te atrage prin prisma ultimelor colectii ale brandurilor de lux, nici prin stralucirea unor giuvaiere, ci care te intriga prin design-ul neconventional, indepartat de standardele general cunoscute.

Medalie comemorativa din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008, cu numarul 03778 dintr-o editie limitata

Monede romane din perioada 400 I.H – 200 D.H.

Suport de monezi suflat cu aur de 18k din epoca Victoriana

Collector’s Shop nu intimideaza printr-un spatiu generos, acel spatiu care impune o adaptare a conduitei si o anumita distanta raportata la obiectele expuse. Collector’s Shop este mai degraba o camera a secretelor, cocheta si incarca cu emotii, desprinsa parca dintr-un mansion londonez de inceput de secol XX, acea camera ferecata pe care numai proprietarul o deschidea pentru a-si prezenta prietenilor apropiati cele mai de pret achizitii sau heritage-ul familiei.

Arhitectii acestui proiect inedit si unic in peisajul boutique-urilor bucurestene sunt doi amici dragi – Bogdan Popescu si Radu Ungureanu – care si-au unit eforturile creative in vederea punerii la punct a unui colt cu povesti seducatoare. Nu este vorba despre un anticariat sau un magazin cu antichitati conceput dupa retetele binecunoscute, ci despre un “concept-store” care radiografiaza pasiuni, fragmente de istorie si comori care fac sufletul sa tresalte.

Bogdan si Radu au petrecut mai bine de un an cercetand obiectele de valoare pastrate in arhive private de colectionari iscusiti, magazinele specializate in antichitati si purtand discutii cu evaluatori sau reprezentati autorizati ai Casei Regale a Romaniei. Inca de la bun inceput, ideea Collector’s Shop a fost aceea de a oferi publicului roman piese cu adevarat reprezentative, majoritatea unicate, insotite de toate informatiile si atestarile privitoare la istoricul acestora, sursa de provenienta si autenticitate. Altfel spus, exact acele obiecte cu valoare intrinseca, ale caror povesti este necesar a fi readuse in atentie pentru a fi date uitarii si pentru a continua sa traiasca si sa respire peste ani.

Poza familiei regale a Romaniei in rama neo-romaneasca datand din anii 1900. Poza poate fi regasita in brosura scoasa de Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti in anul 1994, intitulata ‘’Principesele romane’’. Aceasta poza apare pe coperta brosurii, reprezentand piesa central a expozitiei din care a facut parte.

Carte postala din anul 1903 adresata bijutierului Casei Regale a Romaniei, Theodor Radivon, ce are inscris un mesaj personal plin de umor. Valoarea cartii postale rezida in complexitatea elementelor existente pe spatele acesteia: importanta destinatarului, timbrele si existenta unui sigiliu al Farmaciei Casei Regale.

Tablou ce include cea mai mica bancnota din lume – bancnota de 10 bani din 1917 conform Guinness World Record

Primul 10 din gimnastica, o femeie de nota 10 si autograf original cu certificat de autenticitate

De la partea de numismatica care ocupa o zona importanta la Collector’s Shop (bancnote vechi, monezi romane, medalii omagiale, suporturi pentru monezi victoriene etc) si pana la zona de documente cu de pret, filatelie,  fotografii sau carti postale unicat, jocuri in editie limitata sau mici obiecte decorative, o vizita la magazin echivaleaza cu o lectie de istorie oferita cu drag de Bogdan si Radu. Atentia pentru fiecare detaliu poate fi remarcata de la modul de prezentare al pieselor (protejate de ambajale originale sau in carcase menite sa le fereasca de praf, umezeala, potentiali agenti distructivi etc) si pana la starea acestora (obiectele sunt excelent prezervate si in conditii impecabile) sau la pack-urile in care sunt livrate (fiecare produs este insotit de un mic istoric, de certificatul de autenticitate si de datele de contact ale magazinului).

Collector’s Shop este situat pe Blv. Magheru, nr.24 si este deschis in timpul saptamanii in intervalul orar 10:00-18:00. Programari in afara orarului de functionare pot fi efectuate la numerele de telefon 0747.757.891 si 0732.050.727.

Collector’s Shop: boutique-ul cu fragmente de istorie si comori pentru suflet

Soapte de amor surprinse in bijuterii cu insemnatate

Collector’s Shop: boutique-ul cu fragmente de istorie si comori pentru suflet

Andreea Tincu toamna-iarna 2015-2016: esentialul unei garderobe functionale, actuale si inteligent alcatuite

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!