Andreea Tincu toamna-iarna 2015-2016: esentialul unei garderobe functionale, actuale si inteligent alcatuite

Debutul lui 2015 marcheaza dezvaluirea unei noi etape in universul creativ si plin de simboluri a designerului Andreea Tincu. O etapa cat se poate de fireasca, conturata de-a lungul a numerosi ani de studii si cercetari aprofundate in domeniul tiparelor, a tehnicilor de lucru, a finisajelor executate la cel mai inalt nivel al calitatii, dar mai ales generata de o viziune estetica unica, rafinata treptat si animata de o sensibilitate rar intalnita. Dupa ce sezoane la rand  Andreea Tincu si-a pus amprenta asupra colectiilor realizate sub emblema Sense (demers care isi va gasi expresia negresit si in colectiile sezoniere ce urmeaza a fi lansate in perioada urmatoare) – unul dintre putinele business-uri fashion functionale din Romania – iata ca designerul lanseaza propria linie vestimentara care ii poarta numele si care ii reprezinta in cel mai inalt valorile artistice, transpuse in vestimentatie.


Andreea Tincu reprezinta semnatura recognocibila a designerului in arealul modei romanesti, expresia unui demers consistent si a unui parcurs pus la punct cu o precizie aproape matematica. Brandul Andreea Tincu ar fi putut descinde de mult timp in concept-store-urile din marile capitale ale modei, insa perfectionismul si exigentele auto-impuse au determinat-o pe Andreea sa astepte momentul prielnic pentru lansarea unei linii realmente fara cusur atat din punct de vedere al conceptului, al tipologiei de piese vestimentare, al complexitatii tiparelor si a executiei ireprosabile. Insa mai presus de toate, aportul brandului Andreea Tincu la estetica contemporana se regaseste in originalitate si in lipsa redundantelor: fiecare piesa in parte surprinde prin forta de expresie, prin liniile perfect trasate, menite sa creeze o imagine de impact, prin juxtapunerile echilibrate si prin detaliile ascunse care intriga si care depasesc cu mult bariera functionalitatii.


Privind cu atentie look-urile care alcatuiesc colectia Andreea Tincu toamna-iarna 2015-2016, nu ai sentimentul unui deja-vu, nu reperezi vreo directie desprinsa dintr-o tendinta sezoniera, nu simti ca te aliniezi vestimentar unui anumit segment si cu toate acestea experimentezi o familiaritate in aparenta bizara. Tocmai in aceasta familiaritate aparte consta adevarata provocare a unui brand fashion: cum sa iti gasesti relevanta intr-un areal in care pare ca totul deja a fost spus, in care discursurile pot fi lesne confundate, in care imaginile bulverseaza mintea clientului, in care din prea-plinul evident se retine o parte infima?

Andreea Tincu nu mizeaza pe o filosofie complicata, nu apeleaza la artificii inutile si nu cauta sa patrunda in sufletul femeilor prin modalitati tipice de marketing. In schimb, designerul apeleaza la firesc, la sinceritate si onestitate, alaturand intr-o maniera sublima doua dorinte majore nutrite de fiecare iubitoare a modei: nevoia de functionalitate, de piese versatile care sa nu ramana admirate doar pe umeras, ci care sa indemne la apropiere, atingere, purtare frecventa si nevoia de iesire din tiparele clasice, din uniformele urbane, din codurile care definesc garderoba business, cea de cocktail sau cea de weekend.


Esenta modei in 2015 nu se intrevede prin brocarturi, dantele sau zeci de metri de matase drapata, asa cum nici eleganta nu este conferita de purtarea unei rochii din ultima colectie a unui brand de lux sau de afisarea ostentativa a unei genti pentru care exista liste de asteptare inainte ca modelul sa fie facut public. Rafinamentul si farmecul unei aparitii consta in intriga, in acele elemente aproape imposibil de definit, in acel quelque chose pe care il emana femeile de mare clasa, aristocratele societatii contemporane care nu cauta in mod obsesiv lumina reflectoarelor si pentru care a se imbraca reprezinta de fiecare data un act de cochetarie si un manifest cultural.

Lait-motivele colectie toamna-iarna 2015-2015 Andreea Tincu sunt concentrate in jurul a doua opere artistice de referinta, semnate Picasso: „The Owl” and „The Dog”. Grafica riguroasa , definita prin liniile de constructie, prin contrastul alb-negru si prin formele desenate cu precizie, se alatura catorva accente romantice incluse in colectie intr-un dozaj atent: o cromatica fina, ce trimite cu gandul la deliciile de patiserie, la serbeturile rose sau la delicatele spume aerate de capsuni cuprinse intr-o imbratisare crocanta.

Fara doar si poate piesa centrala a colectiei si it-item-ul brandului Andreea Tincu este camasa alba cu influente masculine, careia designerul i-a dedicat un studiu extins inca de la primele sale demersuri creative. Camasile Andreea Tincu reprezinta chintesenta oricarei garderobe contemporane, design-ul aparte ingloband atat preferintele personale ale artistei cat si cele mai inovatie tehnici de croi, atent studiate la marii maestri ai modei internationale.


The white shirt devine astfel o emblema a colectiilor Andreea Tincu, un manifest al garderobei basic, functionale, infuzate cu acel „twist” atat de necesar. Camasa alba perfecta in acceptiunea Andreei Tincu prezinta fie gulere asimetrice sau tricotate, fie buzunare transparente, fie juxtapuneri inedite si detalii ingenioase, totul generat de tipare cat se poate de complexe. O piesa extrem de versatila si de adaptabila oricarui context, camasa alba este asociata de designer pantalonilor negri din stofa de lana, cu un croi lejer si cu pliuri in zona taliei sau tricotati pentru un look modern si relaxat.

Tricotajele Andreei Tincu sunt realizate atat in fabrica Smirodava (un nume important si cu traditie in industria textila romaneasca) cat si in fabrica Datsa Textil (fabrica in care se tricoteaza inclusiv mostre pentru pavilioanele de tendinte ale principalelor targuri fashion europene), iar precizia si inalta calitate le transforma in piese „pour les connoisseurs”.

Rochiile si pardesiile abordeaza un stil usor ludic, nonsalant, detaliile regasite in zona buzunarelor, asimetriile si aplicatiile contrastante, exprimand din plin nevoia de indepartarea de la conformism, de joaca si joc in vestimentatie, de auto-ironie subtila.


Pretiozitatea fiecarei piese semnate Andreea Tincu consta in materialele 100% naturale (lana pentru tricotajele groase, modal cu matase, casmir sau winter cotton in amestec cu lana) si in grija pentru detaliile exterioare cat si interioare: captuselile sunt realizate integral din matase, permitand pielii sa respire.

In perioada 8-10 februarie, colectia Andreea Tincu va fi prezentata in cadrul Pure London, zona Agenda Premium. In Bucuresti colectia Andreea Tincu va putea fi admirata la Zenya Atelier (Blv. Lascar Catargiu nr.27), iar in Londra va fi disponibila la Studio 34 (6-16 Arbutus Street E8 4DT). De asemenea noua colectie toamna-iarna 2015-2016 va putea fi achizionata si online din boutique-ul www.andreeatincu.com, incepand cu luna iulie.

Credite lookbook:
Accesorii: Papucei (colectia toamna-iarna 2015-2016)
Model : Malina C. /Academia Show
Make-up : Victoria Terenti
Hairstyle : HedAcademy (Camelia Ciobanu)
Foto : ProImage

Andreea Tincu toamna-iarna 2015-2016: esentialul unei garderobe functionale, actuale si inteligent alcatuite

Collector’s Shop: boutique-ul cu fragmente de istorie si comori pentru suflet

Andreea Tincu toamna-iarna 2015-2016: esentialul unei garderobe functionale, actuale si inteligent alcatuite

Interviu Cristina Mirica (nutritionist): secretele si beneficiile programelor de detoxifiere Iconic Health

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!