Briose cu ciocolata – rasfatul de sambata dimineata

Briosele au o istorie indelungata, iar reteta lor a fost adaptata in functie de continent. In limbaj fashion, briosele au devenit „cupcakes” si au fost invaluite in culori apetisante si glazuri delicioase. Un mic rasfat pe care oricine si-l poate permite din cand si care insoteste o cafea tare neagra, cu aroma divina.

In aceasta dimineata m-am trezit cu gandul sa rasfoiesc editia franceza aniversara a Vogue, pe care am primit-o ieri de la o buna prietena si desigur amintindu-mi de Paris, cu ambitia de a prepara pentru prima data o reteta de briose cu ciocolata.


Ma gandeam ca intregul proces este destul de complicat, insa dupa cum aveam sa constat nu necesita decat multa rabdare si atentie. Crema consistenta dar fina, am asezat-o in formele din hartie speciale, iar apoi am decorat cu fulgi proaspeti de ciocolata obtinuti prin datul pe o razatoare mare.

Rezultatul il puteti vedea si voi in fotografii. Briosele sunt ca o invitatie la o confesiune in zorii zilei sau odata cu lasarea serii. Un moment dulce cuprins intr-un aluat pufos, de o savoare incredibila.

Briose cu ciocolata – rasfatul de sambata dimineata

EXCLUSIV: interviu Nicolas Degennes

Briose cu ciocolata – rasfatul de sambata dimineata

O toamna in tonuri camel

Articole recente

There are 5 comments

  1. Cristina

    Arata excelent!! Acum doua saptamani pierzand timpul pe aeroportul din Roma am mancat o briosa cu ciocolata delicioasa si mi-a ramas gandul la ea. As vrea si eu sa incerc sa fac. Ai folosit reteta obisnuita de pe net? Au iesit foarte bine.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!