Boutique-ul temporar Chanel la Saint-Tropez

Un yacht care isi asteapta nerabdator oaspetii, pahare de cristal in care se revarsa bulele de champagne si un aer care alunga conventiile si incurajeaza excesele in oazele in care timpul pare a se afla in suspensie pe termen nedefinit. Bienvenue à Saint-Tropez, cea mai fashion destinatie de vacanta a anului, locul in care acei „beautiful people” ai trecutului si ai prezentului, isi dau intalnire pentru a savura farmecul unei calatorii in care paradisul isi gaseste o definitie palpabila.
Pentru al patrulea an consecutiv, Chanel isi stabileste cartierul general la Saint Tropez, in interiorului aceluiasi hotel La Mistralée din centrul orasului, la mica distanta de Vieux Port si de fermecatorul Place des Lices, surprins in 1936 de Chales Camoin intr-o dinamica cat se poate de familiara pentru cei care frecventeaza locul.

Gabrielle Chanel s-a declarat profund impresionata de Saint Tropez, inca de la inceputul anilor ’20, ca de altfel o intreaga pleiada de staruri ale cinematografiei, scriitori, artisti sau diplomati. Atasamentul lui Karl Lagerfeld fata de Saint Tropez nu mai constituie deja un secret pentru nimeni, designerul transformand portul intr-un runway cu prilejul prezentarii colectiei Chanel Cruise primavara-vara 2013.

Boutique-ul efemer Chanel se constituie intr-o versiune relaxata a shop-urilor pe care clientii casei le cunosc in detaliu, pastrand aceeasi abordare minimalista si mulandu-se pe o geometrie liniara a spatiului. Parchetul in nuanta mahonului cu tenta rosiatica, contrasteaza discret cu peretii albi si cu plafonul din sticla care permite luminii sa patrunda si sa confere spatiului un aer de trasparenta si imaterialitate, ideal pentru piesele vestimentare si accesoriile suspendate pe umerase, ce par a pluti sub adierea discreta a brizei de dupa-amiaza.

In continuarea salonului principal, gradina cu vegetatie luxurianta, veranda si piscina contureaza atmosfera de vacanta in spirit Chanel, printre umbrelele din metal antichizat artificial sau printre mesele si scaunele albe din lemn lacuit, regasindu-se tentatii vestimentare (costume de baie, accesorii, prosoape, ochelari de soare, genti) perfecte pentru a fi etalate intr-o zi insorita petrecuta la plaja sau intr-o plimbare pe riviera.
Pana pe 6 octombrie 2013, in boutique-ul efemer Chanel din Saint Tropez (1 avenue du Général Leclerc) vor putea fi regasite colectiile prêt-a-porter si accesorii primavara-vara 2013, precum si colectia Métiers d’Art 2012/13 Paris-Edimbourg.

Boutique-ul temporar Chanel la Saint-Tropez

Meeting the founder of La Prairie and Bellefontaine Cosmetics

Boutique-ul temporar Chanel la Saint-Tropez

AZAY devine furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!