Balenciaga – toamna/iarna 2009-2010

Una dintre cele mai frumoase si inspirationale colectii din acest sezon: Balenciaga. Mai jos aveti un fragment din cronica mea, iar aici o puteti parcurge in intregime.

In urma cu vreo trei ani, The New York Times il numea pe Nicolas Ghesquiere drept cel mai important designer al generatiei sale. La vremea respectiva poate am considerat usor exagerata afirmatia, insa timpul a dovedit ca Nicolas Ghesquiere nu este doar talentat ci si vizionar.

In plus, simtul sau pentru moda, reuseste sa treaca peste tendinte si conventii, manifestandu-se in creatii care nu releva doar maiestria croiului ci si pe cea a reinterpretarii. In fiecare colectie realizata pentru Balenciaga, Nicolas Ghesquiere cauta sa aduca in prim plan elemente reprezentative pentru casa, culese din arhive.

Pentru colectia toamna-iarna 2009-2010, Nicolas Ghesquiere s-a lasat inspirat de drapajele si printurile anilor ’40. Sute de metri de satin sau matase imprimata au fost utilizati in alcatuirea pieselor vestimentare, insa rezultatul este unul pe masura. Eleganta, naturalete si distinctie.

Citeste intreg articolul aici.

Balenciaga – toamna/iarna 2009-2010

Revistele de moda sub lupa

Balenciaga – toamna/iarna 2009-2010

File de nunta (2)

Articole recente

There is one comment

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!