.1 Concept sau arta colorarii parului transpusa in amprente unice

Secretul frumusetii nu mai rezida in 2014 intr-o reteta urmata cu rigurozitate si nici in transformarea tendintelor manifeste intr-o religie de sine statatoare. Cu alte cuvinte, frumusetea nu mai este perceputa drept un ideal trasat pe o singura coordonata definitorie, ci este infuzata din plin cu elemente extrase din creuzetul multicultural si amprentate in moduri unice. Nu mai este vorba despre un tipar prestabilit, despre o imagine dominanta sau repetitiva, ci despre personalizarea pana in cel mai mic detaliu a fiecarui act estetic, astfel incat din masa amorfa si inerta sa transpara individualitati bine conturate, vii si menite a inspira in mod real, dincolo de paginile revistelor glossy.


Frumusetea decriptata in multiple nuante

Frumusetea devine exclusiva, fara a fi exclusivista, necesitand cu prisosinta experienta, filtrare si o viziune care depaseste cu mult caietele de stil. Asa cum anumite tipuri de produse de beauty nu se gasesc in toate locurile, ceea ce diferentiaza rezultatul final al unui look este atat caracterul privilegiat al gamelor profesionale utilizate (pentru a-si pastra identitatea si pozitionarea, unele branduri nu semneaza parteneriate decat cu centrele de beauty care bifeaza absolut toate standardele de excelenta in ceea ce privesc serviciile, spatiul in care se desfasoara acestea, nivelul profesional al hairstylist-ilor, esteticienilor etc, ambientul, amplasarea), cat mai ales semnatura recognoscibila a specialistului.

Intr-un univers in care identitatile sunt din ce in ce mai dificil de reperat, in care virtualizarea dusa la extrem inlocuieste adesea experienta directa, nevoia de regasire de sine devine nu doar un moft la moda, ci echivaleaza cu o misiune de rang inalt in deslusirea unor noi sensuri menite a rezona cu transformarile atat de ordin social (o noua pozitie in organigrama, o schimbare de directie profesionala, un statut diferit, un prag ce tine de varsta etc), cat si intrinsec (adoptarea unei noi conduite sau a unui stil de viata superior din punct de vedere calitativ, perceptii si sentimente inscrise intr-o cheie aparte, fundamentarea unor relatii personale etc).


Globalizarea si standardizarea au condus nu doar la afisarea unor mode temporarare, cat si a unor uniforme estetice, determinand prin prisma unui cumul de factori (editorialele din revistele glossy, imaginile afisate pe catwalk-urile fashion, look-ul studiat si reprodus in diferite variante a persoanelor publice sau cu vizibilitate in media, atmosfera sugerata de campaniile de publicitate etc) ca fiecare centru de beauty sa propuna in linii mari cam aceleasi directii stilistice clientelor, netinand cont decat de un singur factor exprimat in bilantul contabil.

.1 Concept – reperul absolut al serviciilor personalizate

.1 Concept, cel mai nou si templu al frumusetii inaugurat in Bucuresti sub semnatura lui Cristian Scutaru, releva din plin nevoia unei abordari care lipsea cu desavarsire arealului estetic autohton. Mai mult decat un salon de infrumusetare, .1 Concept (Strada Stirbei Voda, nr. 53-55)  reprezinta spatiul in care stiinta, inovatia, talentul, profesionalismul si arta sunt dispuse intr-o sinergie perfecta, a carei finalitate o constituie intruparea in acte unice si personale a emotiilor si trairilor fiecarei femei care descinde in superbul ambient cu influente baroce.


Nicio femeie nu seamana cu cealalta, iar adevarata arta consta in relevarea trasaturilor particulare la nivel de imagine perceputa. Cristian Scutaru nu este doar singurul hairstylist care de-a lungul celor 11 ani de cariera in beauty m-a convins sa revin, ci este un psiholog fin al tuturor nuantelor pe care le poate avea sufletul uman. Tehnica corecta a vopsirii parului poate fi exersata in timp si perfectionata fara doar si poate, insa tehnica in absenta viziunii reprezinta doar o forma fara fond, fara acea substanta menita sa ii confere relevanta si autenticitate.

Desemnat in anul 2008 “European Colorist of the Year” in cadrul unui eveniment international de prestigiu desfasurat la Antwerp, cu o experienta de peste 15 ani in hairstyling si numeroase colaborari cu branduri de renume, Cristian Scutaru si-a conturat un parcurs profesional de exceptie, care il recomanda drept unul dintre cei mai respectati specialisti in arealul frumusetii. .1 Concept se constituie in expresia viziunii lui Cristian Scutaru asupra imaginii feminine urmarite si sustinute in diversele etape ale transformarii acesteia si subsumate unei consilieri profesionale la cel mai inalt nivel.

Ceea ce face diferenta intre un simplu salon si un concept de frumusete, rezida tocmai in personalizarea extrema a serviciilor. La .1 Concept nimic nu este realizat la intamplare sau in virtuatea unor impulsuri de moment. Fiecarei cliente ii este pusa la punct o fisa pastrata in dosarul propriu si mai presus de toate ii este alocat timp pentru diagnoza, consiliere si decriptare a celor mai potrivite solutii. Nicio nuanta de roscat nu este similara cu o alta, nicio tunsoare nu este reprodusa de la o clienta la alta si nicio tendinta pregnanta nu este impusa sau redata in virtutea unei nevoi de “a fi la moda”. Motivul este cat se poate de lesne de intuit: un concept se construieste si dainuie in timp, pe cand o imagine printre miliarde de imagini are parte de cel mult 10 secunde de faima/vizibilitate.

Lungul drum de la roscat la blond

Frumusetea necesita culoare, iar o culoare pe care o simti si o traiesti cu toata fiinta, pe care o porti si care nu te poarta, este o adevarata opera de arta de care oricine se indragosteste fara drept de apel. Marturisesc ca in ultimii 14 ani am fost profund amorezata de roscatul transpus tot atatea capitole de poveste cat cele 1001 de nopti ale Seherezadei. Nu mi-am imaginat niciodata look-ul meu fara o nuanta  vibranta de rosu care sa imi invaluie fiecare suvita, insa Cristian Scutaru a reusit in urma unei sesiuni ce a durat aproape 7 ore, sa imi stilizeze intr-un mod cu totul neasteptat semnatura inconfundabila.

La inceput a fost socul, apoi acceptarea, apoi surprinderea, apoi imbratisarea plenara a schimbarii care plana in aer de ceva timp, dar care in absenta unui “declansator” nu aveam curajul sa o comunic. Cateodata pentru a da curs trairilor interioare si emotiilor profunde, nu este necesara decat o vointa puternica, o convingere absoluta intr-un rezultat perfect si lipsa oricarei sovairi ce ar putea influenta demersul. Cristi a deslusit nuante dincolo de referinta estetica, acolo unde niciun alt hairstylist nu ar fi putut-o face si mai mult decat atat, m-a invitat sa parcugem drumul catre o noua etapa impreuna, contrazicandu-ne, schimband replici in contradictoriu, comentand mult (non-stop de fapt), oftand, zambind, incruntandu-ne, acceptand si in final lasand razele calde de soare sa strapunga furtuna din larg.

Am resimtit cele 7 ore petrecute in fata oglinzii mai lungi si mai intense decat cei 7 ani petrecuti de Brad Pitt pe tarmuri tibetane, trecand prin absolut toate starile posibile, de la o lipsa acuta de control (de neconceput pentru mine care am totul organizat folder in folder), la panica, la disperare, la resemnare, la multumire, fericire sau exaltare. Insa tot acest parcurs al transformarii a fost punctat si de curiozitatea experimentarii in premiera a unei reputate game de produse profesionale de colorare, ingrijire si styling, disponibile in premiera in Romania la .1 Concept: J Beverly Hills.


Avand la baza formule inovatoare dezvoltate de-a lungul a peste 20 de ani de cercetare si recunoscute drept breakthrough-uri stiintifice, solutiile pentru colorarea parului J Beverly Hills prezinta o concentratie sub 1% de amoniac, pigmenti intermediari sau mici pentru obtinerea unor nuante cu o rezistenta si intensitate fara precedent (aportul nanotehnologiei moderne)  si sunt infuzate cu ingrediente botanice  (ulei de argan, pudra pe perle negre, aloe vera, acai berry – cu rol important in combatarea efectelor radicalilor liberi) menite sa ingrijeasca, sa hraneasca si sa protejeze parul in timpul procesului de colorare.

Prima etapa a transformarii mele a constat intr-o decapare delicata, Cristi invelind fiecare suvita de par cu meticulozitate in folii (peste 70-80 de folii) si lasand sa actioneze aproximativ 25-30 de minute solutia Soft Lightener (cu o alcalinitate scazuta si formulata cu ceara de albine) cu oxidant de 5 volume, pentru a elimina pigmentul rosu din fibra capilara.


Apoi a urmat verificarea treptata a modului de actiune a solutiei pentru decapare si functie de gradul de deschidere obtinut, foliile au fost indepartate, iar parul a fost samponat si tratat cu produsele de ingrijire dedicate.

In etapa intermediara aplicarii de culoare, parul meu inca mai purta cateva insemne discrete de pigment rosiatic, insa suvitele blonde imi incadrau chipul din plin, fara insa a oferi vreo sugestie asupra rezultatului final.

Tehnica aleasa de Cristi pentru noua mea armonie cromatica in tonuri de blond, a fost cea a alternarii culorilor pe aceeasi folie. Nu intamplator, in momentul inceperii procesului de vopsire, pe masa de lucru se aflau nu mai putin de patru boluri, fiecare cu cate o culoare pregatita a fi asternuta de mainile iscusite ale hairstylist-ului pe sevaletul denumit par. La radacina, Cristi a aplicat o nuanta de blond cenusiu neutru pentru a evidentia culorile de pe lungimi si varfuri (aspectul avut in vedere a fost unul cat se poate de natural), lungimile au fost imbratisate de un caramel gurmand urmat de irizatii fine de blond perlat prelinse cu gentilete pe varfuri sau de cafeniu dispus de la radacina pana la varf, secondat de folii caramel/blond perlat pentru un efect volumizant si dinamic.


O simfonie cromatica cuceritoare si teribil de seducatoare, precum o zi de vara desprinsa dintr-un paradis posibil, cu o evolutie subtila si cameleonica de-a lungul celor 24 de ore (functie de tipul de lumina, gradul de iluminare si unghiul de privire), care ramane in memoria celor din jur ca o amprenta complexa, insa ambigua, tocmai pentru a surprinde constant. Amprenta mea conturata de semnatura unica a lui Cristian Scutaru, pe care o port asemenea unui reper de stil cuprins in emotii si senzatii, dincolo de imagine.

.1 Concept sau arta colorarii parului transpusa in amprente unice

Pacate de duminica pe un sirag de perle

.1 Concept sau arta colorarii parului transpusa in amprente unice

Terapii pentru trup si suflet: experienta unica Shiseido Spa

Articole recente

There are 6 comments

  1. Ana Maria Tatucu

    Este minunata transformarea ta, mai ales ca -cel putin mie- mi se parea ca roscatul iti vine atat de natural si nu ma gandeam ca vei schimba vreodata registrul cromatic atat de dramatic. In toate experimentele mele de vopsit blond….care dureaza de vreo 18 ani…am vazut ce inseamna trecerea de la o nuanta cum este roscat spre blond, de multe ori anevoioasa, dar la tine in poze se vede super si mi se pare ca te prinde mai bine decat nuanta de roscat de dinainte …dar sunt subiectiva, eu sunt addicted parului blond :).

    1. Adina Necula

      Iti multumesc mult, Ana-Maria si oricand cu mare drag putem stabili o vizita la .1 Concept sa il cunosti pe Cristi!

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!