Urmatorul designer H&M ai putea fi chiar tu

Personalizarea tendintelor capata sens in noua decada fashion, iar in urma cu ceva timp accentuam asupra faptului ca brandurile mass-market incep sa devina tot mai “disponibile” si receptive in fata acestei provocari.

Nu este necesar sa urmezi o scoala de moda pentru a-ti putea pune amprenta asupra unor piese vestimentare vandabile, iar directia care se prefigureaza la ora actuala este aceea de a lansa mini-colectii in colaborare cu nume importante din industria modei. Atata timp desigur cat ai o recunoastere pe plan local si un simt estetic care sa nu te pararaseasca atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Dupa ce H&M a punctat la finele lui 2010 o colaborare cu Lanvin si ne-a transmis ca brandul nu este pentru fetele cool, in debutul acestui an retailerul suedez ne arata ce inseamna cu adevarat sa fii la moda, prefigurand astfel linia pe care isi doreste sa o urmeze.

Urmatoarea colectie capsula a H&M va fi disponibila exclusiv in Suedia, acolo unde brandul si-a unit fortele cu unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri de moda locali: Elin Kling (dupa cativa ani de blogging lucreaza in prezent ca fashion director pentru propria revista de moda “Styleby”). Linia va cuprinde 9 piese vestimentare si 2 accesorii si va reflecta stilul personal axat pe minimalism al lui Elin. Incepand cu luna februarie, hainele vor putea fi achizitionate in 10 magazine selectionate din Suedia, iar 10% din profit va fi directionat spre UNICEF.

H&M nu se afla la prima colaborare de acest gen, tendinta fiind cumva conturata prin proiectele lansate anii trecuti. Project Black Book este doar un exemplu in acest sens (colaborarea dintre H&M si Andre Lorenz, un tanar de 18 ani din Suedia, fondatorul brandului Black Book in vederea personalizarii de tricouri).

Brandurile importante au puterea de a transforma o persoana mai putin cunoscuta intr-un star de sezon, iar moda demonstreaza din plin faptul ca a fi creativ nu este sinonim cu urmarea unor cursuri de specialitate. In conditiile in care internetul si bibliotecile online ofera atat de multa informatie concentrata in manualele dupa care se preda la renumite scoli fashion, nu ai nicio scuza pentru a nu te auto-instrui.

Sursa foto: Elin Kling

Emmanuelle Alt preia conducerea Vogue Paris

Emmanuelle Alt preia conducerea Vogue Paris

Urmatorul designer H&M ai putea fi chiar tu

Manechine in miscare

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!