Trend Union: principalele tendinte primavara-vara 2012

Primele tendinte ale sezonului primavara-vara 2012 deja au fost descriptate de birourile de prognoza si analiza, iar resorturile acestora nu sunt defel surprinzatoare. Intr-un context social marcat de schimbari profunde si decizii radicale, moda incearca sa reflecte in maniera proprie, tot ceea ce nu poate fi redat prin viu grai din pricina constrangerilor sau a ignorantei: un strigat de ajutor pentru salvarea Terrei, un indemn la umanizarea unor pretinse dialoguri sau o reintoarcere la valorile de baza ale societatii.

Nu este vorba despre un manifest punctual ci despre un intreg set de elemente care contribuie la conturarea unor tendinte firesti si care marcheaza fiecare aspect al cotidianului, de la modul in care decidem sa ne decoram locuinta si pana la hainele si accesoriile pe care le alegem.

Mai mult ca oricand, dorinta de schimbare are la baza motive de importanta egala: pe de o parte necesitatea evidenta si instinctul de conservare (degradarea mediului inconjurator pune serioase probleme de supravietuire a umanitatii), iar pe de alta parte nivelul de suprasaturatie la care s-a ajuns (tot ceea ce este artificial nu poate inlocui decat pe perioade limitate si in virtutea comoditatii, lucrurile care definesc frumusetea naturala).

Conferinta Trend Union sustinuta in urma cu 2 zile de Gert van de Keuken in cadrul “Pasarela” a adus in prim-plan directiile care vor fi urmate in moda, frumusete sau design interior pentru primavara-vara 2012. Mesajul este unul cat se poate de clar: Earth Matters!

Cu alte cuvinte, preocuparea pentru mediul natural se va ragasi peste doua sezoane in fiecare latura a design-ului si a lifestyle-ului: materiale naturale, suprafete speciale, palete cromatice inspirate de elementele Terrei si noi solutii de redare a formelor.

O prezentare detaliata a tendintelor primavara-vara 2012 poti citi aici.

Trend Union: principalele tendinte primavara-vara 2012

Inca 4 zile de inscrieri la Tabara de Reformare Heineken

Trend Union: principalele tendinte primavara-vara 2012

La multi ani Molecule-F

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!