Top 3 modele de inele de logodna: sugestii La Rosa

Invesmantata in albul pur al unei rochii desprinse dintr-o feerie care se contureaza live sub privirile oaspetilor, pasind delicat si gratios spre altar, tanara domnita poarta pe cel de-al treilea deget al mainii stangi, insemnul pretios al unui prim legamant.
In mitologia antica, „vena amoris”, cea care conduce direct spre inima, corespunde degetului al treilea al mainii stangi si nu intamplator egiptenii erau inmormantati purtandu-si inelele din argint sau din aur pe degete. Inelul ca simbol al celor doi astri care guverneaza Planeta, al eternitatii si al uniunii indivizibile, are plasat in centrul sau o piatra pretioasa (diamantele apar utilizate in bijuterii mult mai tarziu) asociata unui destin necunoscut, unui cumul de posibilitati si traiectorii scaldate in razele Soarelui sau cufundata in lumina rece a Lunii.
Pana in secolul XIII-XIV, inelelor nu le-a fost asociata in mod explicit latura simbolica a uniunii in cuplu, iar prima insemnare documentata a oferirii unui inel de logodna se produce de abia in 1477, cand Arhiducele Maximilian al Austriei ii ofera Ducesei Mary a Burgundiei, primul inel cu diamante dispuse in forma literei „M” (diamantele nu erau slefuite si aveau o forma usor piramidala, arta finisarii pretioaselor pietre dezvoltandu-se de abia ulterior). Nunta are loc pe data de 18 august 1477 la Ghent, unul dintre cele mai mari orase europene ale vremii (dupa Paris) si un important punct comercial specializat pe textile (mult mai tarziu, la inceputul anilor 1800, in Ghent este adusa prima masina mecanica de tesut din Europa).
Inelele de logodna cu diamante au devenit cu timpul atat o expresie a cererii in casatorie, cat si o investitie materiala, adaugata celei spirituale. Pentru un barbat care se afla la primul contact cu tipurile de diamante si cu modelele de inele, intreaga incursiune in universul bijuteriilor cu insemnatate se poate transforma intr-o goana teribila printr-un labirint aparent fara iesire. Iar temerile si nesiguranta cresc pe masura ce detaliile sunt aprofundate: culoarea, claritatea, taietura, caratele, montura etc.

In urma cu cateva saptamani, v-am prezentat o serie de modele de verighete semnate La Rosa, iar astazi am decis sa va sugerez trei modele de inele de logodna regasite in catalogul aceluiasi brand romanesc, menite sa va contureze o idee asupra viitoarelor alegeri:

Inel de logodna cu diamant LRY148 – Colectia Diamonds La Rosa 2012
Inelele de logodna cu diamantele taiate in forma rotunda, se inscriu in colectiile clasice de bijuterii, atat prin prisma popularitatii cat si a taiaturii speciale pe baza unor calcule matematice precise, menita sa potenteze stralucirea si sa o optimizeze. Inelul cu diamant LRY148 din colectia Diamonds La Rosa 2012, poate fi realizat atat din aur alb sau galben, cat si din aur roz, iar piatra pretioasa are 0.32 carate. Cu cat diamantele au o dimensiune mai mare cu atat ele sunt mai valoroase, insa alegerile pot varia in functie de bugetul de care dispune fiecare persoana. Un inel precum este cel semnat La Rosa, cu diamant de 0.32 ct este poate cel mai accesibil si mai facil model dintre cele disponibile in catalog: nu va trebui sa faceti credit pe 10 ani pentru a-l achizitiona ci doar sa economisiti lunar pe baza unei planificari riguroase si nu aveti cum sa dati gres in privinta modelului, deoarece este echilibrat perfect la capitolul dimensiuni si design.

Inel de logodna cu diamant LRY172 – Colectia Diamonds La Rosa 2012
Realizat din aur alb de 18K, inelul de logodna LRY172 La Rosa, are in centrul sau un diamant Marquise, forma creata si inspirata de zambetul Marchizei de Pompadour, cunoscuta iubitoare si sustinatoare a artelor frumoase. Diamantul Marquise cuprinde 56 de fatete si poate fi usor recunoscut dupa forma sa usor alungita. De obicei, un diamant Marquise este mai accesibil ca pret decat unul standard princess sau unul rotund si prezinta o stralucire aparte, diferita de primele doua. Mai mult decat atat, un inel cu diamant Marquise poate fi o alegere inspirata pentru o mademoiselle cu degete lungi si subtiri, deoarece forma se aseaza cel mai bine pe o mana fina de „pianista”.

Inel de logodna cu diamant LRY132 – Colectia Diamonds La Rosa 2012
Un inel cu multiple diamante dispuse simetric in jurul unui diamant de 0.22 carate, modelul LRY132 din colectia Diamonds La Rosa 2012, beneficiaza de o montura joasa, care il face usor de purtat si care evita eventualele probleme legate de agatare sau de lovire. Un aspect foarte important de care este indicat sa tineti cont atunci cand alegeti un inel de logodna, monturile mai inalte necesitand o mare mare atentie din partea purtatoarei si supunand bijuteria la socuri externe care in timp o pot deteriora.

Top 3 modele de inele de logodna: sugestii La Rosa

Invitata la o nunta: cu ce ma imbrac

Top 3 modele de inele de logodna: sugestii La Rosa

Tendinte machiaj toamna-iarna 2012-2013: paleta Make Up For Ever Black Tango

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta