Arta bijuteriilor din portelan pictat manual: Wagner Arte si Gradina cu Giuvaiere III

Arta dainuie in suflete si prinde viata in momentul in care este investita cu incredere si purtata din zorii zilei si pana la lasarea serii. Dincolo de latura profund contemplativa si meditativa, proprie incursiunilor in muzee si galerii tematice, arta este infuzata cu filonul unei dinamici aparte, regasita in modernitate si in plasarea diferitelor demersuri in contextul multiculturalitatii.
Anumite opere relevate in tuse fine sau in acuarele fermecatoare dainuie in colectii atent prezervate in institutele culturale, altele stau marturie a pasiunii si a aplecarii catre frumos a unor figuri ce prefera sa isi pastreze anonimatul, in timp ce o mica parte continua sa straluceasca peste ani in cufere patinate lasate mostenire de-a lungul generatiilor.

Arta respira aerul noutatii si inspira esteticile prezentului, iar in lipsa purtatorului de mesaj destinul ii este pecetluit cu uitare! Ultima decada a mizat pe readucerea in atentia unui public sufocat de false identitati, a sensului real si autentic al artei menita a fi degustata pe indelete si plasata in meniul cotidian.

Bratara, colier si cercei din colectia Gradina cu Giuvaiere III

Foto: Denisa Luntraru

Bijuteriile au devenit nu doar simple podoabe cu rol decorativ, ci si-au arogat misiunea de integrare in universul imaginar si creativ al fiecarei femei. Valoarea intrinseca a obiectului, conferita de unicitate, migala si perfectiunea executiei, suportul special si neobisnuit, depaseste costul inscris pe eticheta sau marca deseori mult prea vizibila.

Wagner Arte nu este doar un simplu atelier de creatie, care utilizeaza portelanul si tehnicile de pictura manuala pentru realizarea de obiecte functionale sau de decor in editie limitata sau unicate. Wagner Arte este insufletit de artista Ana Wagner si de o echipa restransa de absolventi ai artelor frumoase, care transpun in piese cu totul speciale, povesti si basme trecute prin filtrul creativ propriu si reimaginate in versiuni absolut fermecatoare.
Atelierul Wagner Maison de la Porcelaine situat in Cotroceni pe str. Dr. Staicovici 19, reprezinta un adevarat portal in timp, un spatiu caruia odata trecut pragul, cu greu i te vei putea sustrage. Un spatiu in care timpul pare ca isi pierde din a sa putere, in care portelanurile iti soptesc intamplari inedite, in care personajele si peisajele imaginare prin viata si te atrag intr-o dimensiune ideala si in care albul imaculat si pur, prilejuieste deschiderea unor noi capitole.

In urma cu doua zile, chiar inainte de plecarea echipei Wagner, la unul dintre targurile internationale de bijuterie de prestigiu – Inhorgenta, aflat in desfasurare la Munchen, am descins la Maison de la Porcelaine pentru un preview special al noii colectii de bijuterii “The Jewel’s Garden III”.
Gradina cu Giuvaiere semnate Wagner Arte a primit noi oaspeti rafinati si incantatori, pregatiti pentru a fi adoptati drept companioni ai doamnelor care nu au uitat sa isi rezerve timp pentru cochetaria adaptata fiecarui moment al zilei. Bijuteriile realizate din portelan si pictate manual sunt ridicate la rang de arta purtabila, gratie abordarii unice in Romania si a unei sensibilitati cu totul aparte a artistilor.

Decoruri, motive, personaje aparte sunt plasate cu finete pe portelanul delicat si fragil in aparenta, prin intermediul tehnicii clasice de pictura peste glazura, tehnica intalnita de altfel in marile manufacturi de portelan din lume.
Temele favorite ale Anei Wagner, precum gradinile si peisajele fantastice, scot piesa de portelan din conventional si o transforma intr-o podoaba care-ti da sentimentul ca in ea exista un intreg univers. Un univers care rezoneaza diferit cu fiecare dintre noi, un univers dezirabil prin aura sa ideatica, insa totodata un univers real si posibil prin insasi existenta de sine statatoare a pieselor de bijuterie handmade de lux.

In fata bijuteriilor Anei Wagner nu poti ramane decat uimita si profund captata in misterele care le inconjoara. Iti doresti sa deslusesti motivele, sa evadezi din cotidianul apasator in povestea care te face sa prinzi aripi si sa simti ca traiesti odata cu ea, ducand-o mai departe, faurind-o cu grija si transmitand-o urmasilor pentru continuitatea in timp. Este vorba despre acele bijuterii pe care le pastrezi si pe care le lasi mostenire, care devin confidentii intamplarilor secrete, care capteaza razele soarelui si ale lunii in pietrele pretioase montate in argint sau aur.

Inspiratia colectiei vine de aceasta data pe de coastele mediteraneene si din indepartata Japonie (stampe cu teme vegetale), intr-o alaturare inedita a stilurilor. De aceea, cu ocazia lansarii acestei colectii in Romania, in luna martie, Wagner Arte va avea ca invitat, un cunoscut peisagist Italian, Carlo Maria Maggia, specialist in gradini meditaraneene ce isi va prezenta portofoliul legat de amenajarea gradinilor in toata lumea.
Am vizitat asta-vara gradina peisagistului Carlo Maria Maggia de la malul marii Mediterane. Un loc paradisiac de cateva hectare cu o colectie de peste 10.000 de specii de plante! Am adus de acolo in caietul meu de schite tot soiul de plante si asocieri cromatice cum numai de pe coasta provensala poti vedea si intilni.” spune Ana Wagner.

Fiecare piesa poate fi personalizata si lucrata in functie de dorintele clientului, pronind de la culori, dimensiuni, metale preferate si pietre pretioase, fiind livrata cu un certificat de autenticitate semnat de creator, prin care garantata calitatea.
Pana la evenimentul din luna martie pregatit de Wagner Arte, daca va aflati in aceasta perioada in Munchen, puteti descoperi minunatele bijuterii in cadrul targului Inhorgenta – Hall B, B2.541, Gang E.

Tendinte primavara-vara 2013: New Look

Tendinte primavara-vara 2013: New Look

Un nou boutique online dedicat accesoriilor: QueenBoutique.com

Un nou boutique online dedicat accesoriilor: QueenBoutique.com

Articole recente

There are 3 comments

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!