Tendinte manichiura toamna-iarna 2013: half moon cu CND Shellac

Cateodata minimalismul asumat nu are nevoie decat de cateva elemente menite a-i conferi acea doza de rafinament atat de necesara pentru a nu deveni redundant. Iar universul frumusetii are grija ca in toamna aceasta, sa infuzeze look-urile epurate de detalii inutile, cu exact acele subtilitati capabile sa traseze diferente notabile.

Nuantele in voga pentru manichiura half moon la inceputul anilor ’30 – coral, rose si rosu rubin

Negrul invaluie catwalk-ul toamnei 2013 in a sa mantie misterioasa si cuceritoare, fara insa a deveni prea gotic sau prea apasator. Negrul acestui sezon nu este nici pe departe deprimant, monoton si excesiv de sobru precum o zi cu ploaie rece care anunta finalul fatidic al euforiei varatice si revenirea la trench-urile impermeabile si la pantofii Oxford. Intr-un mod cu totul aparte, negrul toamnei este mai atragator ca niciodata, releva o stralucire aparte, confera profunzime si intriga prin alternantele in care este dispus: de la texturi mate, pana la finish-uri glossy ca de oglinda sau pana la cele care redau diferite suprafete textile cu aspect pretios (brocartul sau dantela). De fapt, acesta este si secretul care transforma fiecare aparitie intr-una cu adevarat senzationala!

Tendintele in manichiura toamna-iarna 2013: infuzie de negru

Tendintele in manichiura pentru toamna-iarna 2013-2014, proclama negrul drept fundament al reusitei depline. Coordonat cu little black dress si dispus singular pe unghii, negrul si-ar pierde din farmec si ar trece aproape neobservat. Insa integrat intr-o manichiura half moon, lacul de unghii negru capata cu totul alte valente si poate constitui singurul accesoriu de care are nevoie de fapt o tinuta pentru a fi remarcata in mod discret si fara ostentatie.

Fara doar si poate, manichiura half moon se prezinta sezonul acesta drept un exercitiu de eleganta si de rafinament, amintind de cochetaria anilor ’20-’40 adaptata la restrictiile perioadei, cand lacurile de unghii nu doar ca nu excelau la capitolul varietate si rezistenta, ci aveau un timp de uscare indelungat, unele dintre acestea fiind si foarte toxice. Ideea principala consta in obtinerea unei manichiuri care sa reziste cat mai multe zile, iar alternativa in anii cu pricina a fost reprezentata de clasicul french, care permitea retusuri rapide si care in scurt timp s-a transformat intr-un reper al “garderobei” clasice de beauty.

Manichiura half moon porneste fara doar si poate de la french-ul omniprezent in ultimele decade, iar toamna 2013 aduce cu sine o reinterpretare cat se poate de percutanta, intr-o cheie moderna, punctata atat de alternante cromatice cat si de inversari ale schemei de design.

Manichiura half moon: reinterpretarile toamnei 2013

Daca intr-o prima etapa manichiura half moon era realizata trasand conturul seminulei la baza unghiei, intr-o nuanta complementara lacului de unghii aplicat pe toata baza patului unghial, sezonul acesta regulile jocului de schimba, semiluna putand fi aleasa intr-un ton contrastant si migrand deseori de la baza inspre varful unghiei, functie de preferinte.

Manichiura in show-ul La Perla toamna-iarna 2013-2013

Manichiura in show-ul Oscar de la Renta toamna-iarna 2013-2014

Manichiura realizata pentru show-ul Mara Hoffman toamna-iarna 2013-2014

In show-ul toamna-iarna 2013-2013 La Perla, modelele au purtat manichiura half moon in tonuri de bej -nude si negru (semiluna conturata la baza unghiei), in timp ce pentru prezentarea Oscar de la Renta registrul cromatic a fost inversat, negrul constituind punctul de plecare, semiluna fiind demarcata doar de un lac transparent.

Pentru ca ne aflam in ultima saptamana de vara si pentru ca deja am parcurs mii de fotografii de catwalk, delimitand tendintele si principalele directii ale sezonului toamna-iarna 2013-2014, am decis ca este momentul ca manichiura mea sa isi redefineasca look-ul. Prin urmare, in aceasta dimineata am descins la sediul Topline, unde Georgiana Radu, trainer national CND Shellac, ma astepta ca de obicei, nerabdatoare sa imi realizeze o manichiura impecabila. Interpretarea pe care Georgiana a conferit-o unghiilor mele si pe care am discutat-o impreuna, m-a incantat extrem si cred ca in curand va completa lista obsesiilor de beauty ale inceputului de toamna. Intr-o prima etapa, Georgiana mi-a indepartat lacul de unghii CND Shellac pe care l-am purtat toata luna august, o superba nuanta de turquoise (Hotski to Tchotchke), a degresat bine unghiile, le-a conferit forma pe care o ador, patrata insa cu colturile rotunjite si a aplicat doua straturi de lac reactiv UV CND Shellac – nuanta Black Pool, avand grija ca fiecare etapa sa fie insotita de polimerizare la lampa UV.

Apoi, cu ajutorul unei pensule fine, Georgiana a trasat conturul perfect al semilunei la baza unghiei, alegand o nuanta superba si extrem de eleganta de rosu, acel rosu flamboaiant, clasic si atemporal, de care te indragostesti la prima vedere si la care revii intotdeauna fara nicio urma de indoiala – Wildfire. Pentru a creea o opacitate perfecta a lacului de unghii rosu (baza neagra este mai dificil de acoperit), Georgiana mi-a aplicat doua straturi supuse de asemenea polimerizarii, finalizand-mi manichiura cu topcoat-ul Shellac si cu uleiul de cuticule absolut necesar.

Rezultatul: o manichiura half moon negru cu rosu, care imi aminteste de romanul lui Stendhal si de un citat care mi-a ramas amprentat in minte si care se subsumeaza spiritului acestei toamne – “Slefuind diamantul, giuvaergiul i-a rapit cateva din sclipirile sale cele mai vii. ” Cu alte cuvinte, perfectiunea nu este scopul ultim in ceea ce priveste look-ul noului sezon, ci mai degraba imperfectiunea controlata, ravasitoare si mult mai graitoare decat orice alt artificiu menit sa contureze umerase umblatoare standard, nu prezente unice. Insa mai multe despre spiritul si directiile toamnei 2013, va voi povesti intr-un articol viitor.

Tendinte manichiura toamna-iarna 2013: half moon cu CND Shellac

Tendinte bijuterii toamna-iarna 2013: colectia Giulia Nahmany

Tendinte manichiura toamna-iarna 2013: half moon cu CND Shellac

Frivolitati sarmante

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!