Suzy Menkes scrie pentru Romania Libera

suzy_menkesLa inceput am crezut ca este o gluma neinspirata, insa se pare ca este cat se poate de veridic anuntul: cunoscuta jurnalista de moda Suzy Menkes va scrie si pentru Romania Libera.

Ei bine, nu expre pentru cotidian ci textele sale aparute in International Herald Tribune vor fi preluate si traduse. Potrivit Paginii de media sectiunea cu pricina „se va numi Suzy, dupa numele criticului de moda al International Herald TribuneSuzy Menkes, dar va contine si texte de fashion semnate de alti autori. International Herald Tribune este al doilea mare nume international cu care Romania libera are un parteneriat.”

Initiativa mi se pare a fi una binevenita. Cu toate acestea am unele rezerve: vor scrie si autori romani sau exclusiv straini? In primul caz, initiativa s-ar dovedi oportuna, mai ales in contextul actual. In a doua situatie nu as vedea sub nici o forma relevanta. De ce ai avea o pagina cu texte traduse din engleza absolut neinteresante pentru target-ul vizat, in conditiile in care nu vorbim despre specialisti in domeniu?

Ramane de vazut pe ce linie se va merge si in ce masura materialele cu pricina isi vor gasi relevanta in spatiul romanesc. Altminteri un pas inainte binevenit in ceea ce priveste atentia acordata modei. Tare teama imi este insa de o strutocamila in toata regula.

Update: Iata si pagina cu pricina, pe care o veti putea regasi maine in Romania Libera.

suzy_romania_lowresUPDATE: Iata si comunicatul oficial al Romania Libera, primit acum cateva secunde pe mail.

Romania libera, anunta un nou parteneriat cu ”International Herald Tribune” – Pagina de moda Suzy

Incepand de maine, 1 septembrie 2009, Romania libera pune la dispozitia cititorilor si clientilor de publicitate, in fiecare marti,  pagina de moda Suzy: o colectie saptamanala de articole, eseuri si recenzii ale reportajelor de moda si de actualitate ale lui Suzy Menkes din International Herald Tribune; de la primele sale pagini pana la relatarile de moda, IHT acopera prezentarile haute couture si ready to wear pentru femei si barbati.

Fiind vocea cea mai autoritara din lumea criticilor de moda, in cei 21 de ani de cand este editor-sef al sectiunii de fashion din „International Herald Tribune“, Suzy Menkes a scris peste 1,7 milioane de cuvinte pentru ziar. In vreme ce majoritatea colegilor ei care cu cat inainteaza in varsta si functie transfera responsabilitatea scrisului subordonatilor mai tineri, Suzy face exact invers: pe masura ce trec anii, ea scrie din ce in ce mai mult pentru ziar si intotdeauna contracronometru, pentru ca trebuie sa acopere mai multe deadline-uri si mai multe fusuri orare (Paris, New York, Tokyo).

Pentru ca nu beneficiaza prea des de un birou linistit sau de timp indeajuns, Suzy scrie cu laptopul in brate, de la prezentari, din holuri de hotel, restaurante, taxiuri (in timp ce se indreapta spre o alta prezentare), din picioare in aeroport sau pe patul vreunei camere de hotel. Iar acum, Suzy Menkes va scrie si pentru noi.

Cotidianul Romania libera se declara onorat de acest parteneriat si este incantat ca i se ofera ocazia sa puna la dispozitia cititorilor si clientilor de publicitate, o pagina cu renume, cu articole, eseuri si recenzii scrise de cel mai autoritar critic de moda: Suzy Menkes.

Suzy Menkes scrie pentru Romania Libera

Carine vs Anna

Suzy Menkes scrie pentru Romania Libera

Machiajul toamnei: ochi (I)

Articole recente

There are 0 comments

  1. carola

    fara un critic de moda din tara, care sa scrie despre piata interna si designeri romani, nu prea ii vad rostul, nu? cei interesati au citit-o si o sa o citeasca online. totusi, interesant care ar fi publicul-tinta al noii pagini.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!