Studiu privitor la atitudinea fata de slabit: femei vs barbati

Studiu: femeile vor sa slabeasca pentru ca nu le place cum arata, barbatii, pentru ca nu se simt in forma

Comunicat de presa
•    18% dintre femei se hotarasc sa adopte o dieta daca au luat in greutate 3 kilograme sau chiar mai putin.
•    Barbatii adopta o dieta daca nu se simt in forma.
•    Daca vor sa slabeasca, femeile aleg un regim alimentar sanatos, in timp ce barbatii se indreapta spre sala de forta.

Un studiu recent* derulat in Statele Unite de Synovate eNation si finantat de Herbalife Ltd. arata ca femeile si barbatii nu numai ca au strategii diferite in abordarea slabitului, dar au si motive diferite care ii indeamna sa ia masuri impotriva kilogramelor in plus.

Principalul factor care le motiveaza pe femei sa faca eforturi sa slabeasca este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor sa slabeasca pentru ca “Nu imi place cum arat”. Aspectul fizic este important si pentru barbati, dar mai important este faptul ca “Nu ma simt in forma”, dupa cum au precizat peste 27% dintre barbatii inclusi in studiul american.

Desi numarul femeilor si al barbatilor supraponderali este relativ egal, din studiu reiese ca femeile isi manifesta nemultumirea fata de greutatea corporala mult mai devreme decat barbatii. 3 kilograme in plus sau chiar mai putin de atat motiveaza peste 18% dintre femei sa ia masuri, in timp ce barbatii au afirmat ca de abia 10 kilograme in plus ii ingrijoreaza. In medie, atat barbatii, cat si femeile incep sa dea atentie excesului de greutate de la 5-6 kilograme in plus.

Atat barbatii, cat si femeile care doresc sa slabeasca incep sa acorde o mai mare atentie marimii portiilor de mancare consumate, insa barbatii plaseaza pe locul intai exercitiul fizic. Pe de alta parte, femeile prefera sa adopte o alimentatie sanatoasa, pe cand barbatii aleg sa manance mai putin, dar nu neaparat mai sanatos.

Barbatii si femeile ar avea multe de castigat – si kilograme de pierdut – daca s-ar inspira unii din strategiile altora. “Barbatii ar trebui sa dea mai repede atentie excesului de greutate si sa nu astepte sa ia 10-12 kilograme peste greutatea normala”, a subliniat Dr. Luigi Gratton, Vice President, Medical Affairs & Education in cadrul Herbalife Ltd. “In primul rand, este mai usor sa dai jos cateva kilograme decat 10-12; pe masura ce excesul de greutate creste, cresc si riscurile pentru sanatate”, a mai explicat el. Excesul de exercitii fizice poate dauna sanatatii, pe cand adoptarea unei alimentatii sanatoase creste mult sansele de castig in lupta cu kilogramele in plus.

Femeile ar trebui sa ia exemplul barbatilor si sa se concentreze mai mult pe rezultatul final, evitand astfel sa se simta dezamagite daca rezultatele nu apar mai curand decat se asteptau. De asemenea, ele ar trebui sa acorde importanta egala alimentatiei sanatoase si exercitiilor fizice. “Daca se simt mai puternice si mai in forma, femeile se vor concentra mai putin pe aspectul fizic si vor accepta mai usor formele naturale ale corpului lor”, a incheiat Dr. Luigi Gratton.

*Studiul a fost realizat de compania de cercetare Synovate eNation pe un esantion de 1 000 de persoane adulte din SUA; studiul are cu o marja de eroare de +/- 3%.

Studiu privitor la atitudinea fata de slabit: femei vs barbati

Sport negru by 109

Studiu privitor la atitudinea fata de slabit: femei vs barbati

Alina Botea toamna-iarna 2011-2012 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

There are 2 comments

  1. sigina

    apoi… majoritatii femeilor nu le place cum arata, dar nu kilele sunt problema, ci fizicul lor. Unele ar vrea sa arate ALTFEL, sa aiba alt corp, alte picioare si sunt mereu nemultumite, fiindca evident, cu o cura de slabire tot nu arata multumitor. Acuma tre facuta diferenta intre femeile un pic duse si cele care chiar au grija de greutatea lor.

Impartaseste-mi opinia ta