Secretul serumului, concentratul de frumusete intensiv restructurant

Ultima decada a fost marcata de o evolutie spectaculoasa in arealul produselor de skincare, de la formule “inteligente”, capabile sa identifice si sa actioneze targetat asupra problemelor particulare ale epidermei, pâna la cosmetice hibrid, care alatura proprietatile de ingrijire specifice, celor de make-up. insa dincolo de mirajul noilor lansari, fiecare cu propria filosofie estetica si spirituala, se ascund câteva tipuri de produse cu actiune aproape magica asupra tenului si cu un rol extrem de bine definit in ritualul cotidian de skincare. Serumurile faciale, in ciuda faptului ca se constituie in adevarate concentrate de frumusete cu beneficii exceptionale, sunt percepute de cele mai multe ori drept superfluuri fara vreo utilitate evidenta. Insa de indata ce le veti intelege rolul, ordinea din beauty kit-ul vostru se va schimba radical. si asta pentru ca serumurile chiar sunt o nevoie vitala!

maxresdefault

De ce ar trebui sa folosesc (si) un serum?

La prima vedere, folosirea unui serum este considerata a fi optionala. “In fond si la urma urmei este tot un produs de skincare, insa mai putin familiar decât crema obisnuita de fata. Asadar de ce as renunta la o formula care deja functioneaza pentru o alta a carei necesitate nu o inteleg?” – acesta este discursul majoritatii femeilor care sunt puse in fata unei decizii de cumparare intr-un boutique de beauty. Serumul si crema de zi/seara nu se exclud, ci dimpotriva, se completeaza reciproc. Mai mult decat atât, diferentele intre cele doua tipuri de produse, in ceea ce priveste modalitatea de actiune la nivelul epidermei, nu sunt deloc de neglijat: formula unei creme este conceputa pentru a proteja stratul superficial al pielii de agresiunile mediului inconjurator, in timp ce serumul, gratie texturii mult mai fluide, reuseste sa penetreze in staturile profunde, stimuland regenerarea si permitand declansarea mecanismelor si reflexelor unei pieli tinere (favorizeaza schimburile metabolice, restructureaza tesuturile si stimuleaza productia de proteine de stress care contribuie la fortificarea pielii).

avon-anew-power-serum-slide-2

Spre deosebire de crema, serumul sau elixirul este un produs intensiv restructurant care chiar daca contine aceleasi ingrediente active listate pe eticheta cremei, proportia si concentratia acestora este mult mai ridicata. Textura fluida a serumului permite alaturarea unor substante active, intr-o forma ultra-concentrata care nu poate fi obtinuta intr-o crema. Iar aici intervine in discutie greutatea moleculara a activilor, care in cazul unui serum este mult redusa, pentru ca produsul sa poata penetra epiderma pâna in straturile profunde ale acesteia – vorbim despre o biodisponibilitate ridicata. Asa se explica faptul ca majoritatea serumurilor sunt absorbite de piele in doar câteva secunde, printr-un masaj blând, de multe ori având senzatia ca tenul nu a fost suficient hidratat. Din pricina concentratiei ridicate de ingrediente active, care patrund rapid in piele, utilizarea unui serum trebuie corelata cu cea a unei creme faciale, menite sa protejeze stratul superficial al epidermei. Puteti percepe cele doua tipuri de produse drept un cuplu inseparabil: primul (serumul) actioneaza in interiorul pielii, iar cel de al doilea (crema) la suprafata acesteia.

Aflati ce beneficii confera tenului folosirea unui serum si cum il puteti introduce in ritualul vostru de ingrijire, parcurgand articolul integral pe platforma AVON SchimbaLumeaPrinFrumuseteAICI

Secretul serumului, concentratul de frumusete intensiv restructurant

MOOGU lanseaza miniaturile din colectia Animal Soul

Secretul serumului, concentratul de frumusete intensiv restructurant

Skincode Essentials Advanced Skin Perfector: solutia ideala pentru imbunatatirea aspectului tenului si sporirea rezistentei machiajului

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!