Re:Red by Moogu Contemporary Jewellery: noua colectie de bijuterii toamna-iarna 2014

“Re:Red” by Moogu Contemporary Jewellery dezvaluie un nou capitol amprentat de creativitate, plasmuit in atelierul designerului Andreea Mogosanu si subsumat artei bijuteriei contemporane. Noua colectie toamna-iarna 2014/2015 “Re:Red” alatura farmecului si patinei argintului supus unei prelucrari manuale utilizand tehnici speciale de lucru, dezvoltate si perfectionate de-a lungul timpului de Andreea Mogosanu, pretiozitatea rubinelor si complicitatea detaliilor din piele naturala, piesele rezultate surprinzand atat prin orginalitate, cat si prin numeroasele variante de integrare in tinutele de zi sau in cele destinate evenimentelor speciale.

In sufletul fiecarei femei straluceste dorinta perfectiunii, idealul aproape imposibil de atins in plan real, insa atat de dezirabil prin prisma acelor atribute care transforma o simpla prezenta intr-o aparitie care intriga, starneste curiozitatea descoperirii si cucereste prin al sau mister. In universul creatiilor Moogu Contemporary Jewellery, perfectiunea isi gaseste expresia plenara in calitatea materialelor utilizate, in tehnicile complexe de prelucrare a acestora si in finisajele executate cu o finete aparte. Bijuteria de autor este menita a fi insufletita de purtatoare, iar cercul perfectiunii este completat in momentul in care rezonanta dintre obiect si persoana se traduce printr-un atasament indisolubil si plin de semnificatii.

“Re:Red” by Moogu Contemporary Jewellery nu vorbeste despre idealizari si despre retete care conduc pe drumul inspre perfectiune, ci despre deconstruirea unor precepte sociale general acceptate, pentru a descoperi frumusetea ascunsa. Fiecare femeie este unica si in mod paradoxal reuseste sa seduca gratie unor atribute care nu o ridica pe un piedestal al virtutii, asa cum fiecare bijuterie exprima o poveste irepetabila si este construita in jurul unui nucleu imperfect, care odata patruns, isi dezvaluie esenta.

“Re:Red” inglobeaza la nivel simbolic, elementele care insufletesc o anumita materialitate, care ii confera forma si sens, ca o fac sa fie perceputa in toata plenitudinea sa si care fundamenteaza interactiunea. “Sphere&Red Fetish” reprezinta prima parte a demersului brandului Moogu si se constituie intr-o linie de bijuterii din argint care deconstruiesc o sfera perfecta, multiplicandu-se in accente de un impact si de o profunzime extrema: cercei prelungi, asemenea unor jumatati de sfera pe suprafata carora sunt inserate rubine sau zirconii stralucitoare, bratari fixe din argint care par sa fi sectionat o sfera in doua parti inegale sau bratari-ceas lipsite de cadran si a caror carcasa este decorata cu pietre pretioase sau semi-pretioase, inele spectaculoase ce abordeaza o sfera sustinuta de o tija din argint sau care dimpotriva suscita atentia prin discretia detaliilor si ingeniozitatea mecanismului – o piesa din argint mobila in interiorul careia este incadrat un rubin, coliere pe al caror lant prelung penduleaza un decupaj imperfect ce lasa sa se intrevada pigmentul rosu intens sau un rubin ascuns, precum si brose-colier din argint masiv, menite a fi purtate in dreptul inimii, asemenea unei oglinzi ce reflecta pasiunile si dorintele interioare.

Asemenea firului Ariadnei, rosul-rubin conduce purtatoarea pe coridoarele intortocheate ale labirintului interior, presarate cu sentimente polarizate insa defel disparate: inlantuirea dragostei cu ura, coexistenta romantismului cu pasiunea carnala, pura si nestavilita, melanjul intre putere si senzualitate, freamatul revoltei sau a impulsurilor nascatoare de fiori.

Cea de a doua parte a povestii creative “Re:Red” by Moogu Contemporary Jewellery, se prezinta sub forma unei colectii conceptuale, menite a reda forma care protejeaza fondul, invelisul conservativ al nucleului cromatic, mediul prin intermediul caruia impulsurile si energia sunt disipate. “The Skin” surprinde prin piese ale caror contururi se muleaza perfect pe formele anatomice ale corpului, fie ca este vorba despre buze, buric sau sfarcuri, transpuse in argint si prevazute cu lanturi a caror lungime a fost gandita anume pentru ca bijuteriile sa corespunda perfect zonelor corpului din care par sa fi fost “decupate”.

Bijuteriile Moogu Contemporary Jewellery sunt disponibile in boutique-ul online – www.moogu.ro.

Credite foto campanie:

Fotograf: Miruna Minculescu (FotografulTau.ro)
Styling&concept: Adina Necula
Make-up: Andreea Ali
Hair-style: Cristian Scutaru
Nails: Georgiana Radu
Model: Alexandra Bogdan (One Models)
Body model: Wolford

Mai multe piese ale colectiei „Re:Red” by Moogu Contemporary Jewellery AW 2014/2015 puteti vizualiza accesand galeria foto:

Re:Red by Moogu Contemporary Jewellery: noua colectie de bijuterii toamna-iarna 2014

Rescue (J Beverly Hills): interventia salvatoare pentru parul deteriorat si lipsit de vitalitate

Re:Red by Moogu Contemporary Jewellery: noua colectie de bijuterii toamna-iarna 2014

Roxanne’s Jewellery & Giftware: farmecul discret al bijuteriilor cu poveste

Articole recente

There is one comment

  1. Descopera noua colectie Moogu Contemporary Jewellery la Autor 12 |

    […] Noua colectie toamna-iarna 2014/2015 “RE:RED” by Moogu Contemporary Jewellery ce va putea fi admirata la Autor 12, surprinde atat prin expresivitate cat si prin extrema versatilitate. Pornind de la o sfera perfecta, Moogu deconstruieste forma pentru a descoperi sensurile ascunse, transformand bijuteriile din obiecte conceptuale in piese apropriate sufletului fiecarei femei: cercei prelungi, asemenea unor jumatati de sfera pe suprafata carora sunt inserate rubine sau zirconii stralucitoare, bratari fixe din argint care par sa fi sectionat o sfera in doua parti inegale sau bratari-ceas lipsite de cadran si a caror carcasa este decorata cu pietre pretioase sau semi-pretioase, inele spectaculoase ce abordeaza o sfera sustinuta de o tija din argint sau care dimpotriva suscita atentia prin discretia detaliilor si ingeniozitatea mecanismului – o piesa din argint mobila in interiorul careia este incadrat un rubin, coliere pe al caror lant prelung penduleaza un decupaj imperfect ce lasa sa se intrevada pigmentul rosu intens sau un rubin ascuns, precum si brose-colier din argint masiv, menite a fi purtate in dreptul inimii, asemenea unei oglinzi ce reflecta pasiunile si dorintele interioare. […]

Impartaseste-mi opinia ta