Reperul unei nutritii echilibrate: noua gama Nestle Fitness cu aport redus de zaharuri

Do you know the most destructive force in the universe? Sugar?” – mi-am reamintit de replica lui Will Smith din Men in Black 3 in timp ce luam micul dejun alaturi de Nestle Fitness, in gradina boema amenajata in spatele casei vechi de peste un secol situata pe Strada Negustorilor, locul in care s-a redeschis recent Simbio. Prilejul: lansarea noii game Nestle Fitness cu un continut de zaharuri redus cu 30%.

Wearing my Tom Ford cateye glasses from Optiblu and trying to bring some style into the kitchen:)

Au trecut mai bine de sapte ani de cand am eliminat complet din alimentatie zaharul si sunt ferm convinsa ca a fost una dintre cele mai intelepte decizii pe care le-am luat in vederea mentinerii unei stari de sanatate cat mai apropiate de ideal. La vremea respectiva nu se discuta nici pe departe atat de mult despre alimentatia raw-vegana, despre programe de detoxifiere a organismul sau despre super-alimente. In orice caz nu in Romania. Prin prisma profesiei am avut tot timpul acces la cele mai noi studii efectuate de institutele de cercetare internationale, la rapoartele formurilor de prestigiu si mai cu seama la informatia reala transmisa prin viu grai de specialistii in dieta si nutrititie pe care i-am intalnit in cadrul unor seminarii de beauty. Asta pentru ca hrana este indisolubil legata de frumusete, iar dermo-nutrititia – o disciplina ce dateaza inca din anii 30′ cand Elizabeth Arden a introdus in institutul sau primele diete de frumusete – certifica cu prisosinta faptul ca regimul alimentar afecteaza nu doar organele interne ci si pielea (aspectul sau releva carentele nutritive si dezechilibrele din interior).

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite prezentat public in urma cu 3 ani, dezvaluia o realitate defel surprinzatoare, avand in vedere modul complet haotic de alimentatie a populatiei si calitatea indoielnica a hranei: bolile cronice cauzate de dieta – afectiuni cardiace, diabet sau cancer – conduc la decesul mai multor persoane decat bolile infectioase (35 de milioane de oameni mor anual din pricina acestor afectiuni). In ultimii 50 de ani consumul de zahar la nivel mondial s-a triplat si nu intamplator numarul persoanelor obeze este cu mult mai mare decat al celor subnutrite.

In ultimii ani extrem de multe marci au recurs la diferite metode prin care cantitatea de zaharuri din alimente sa se diminueze, fara insa a afecta gustul produselor apreciate de consumatori. Masurile au fost desigur de bun augur, insa in foarte putine cazuri schimbarile s-au produs in mod onest, zaharul fiind substituit cu ingrediente mult mai nocive.

Ceea ce am apreciat la Nestle Fitness a fost transparenta in comunicare si onestitatea in ceea ce priveste formula cerealelor produse. Marturisesc ca nu consum decat foarte rar cereale, iar atunci cand optez pentru aceasta varianta caut solutii cat mai putin procesate si fara adaosuri de zaharuri, insa noua formula Nestle Fitness m-a convins sa recurg, macar din cand in cand, la un mix de cereale echilibrat din punct de vedere nutritional si cat se poate de “safe” pentru organism.

Nestle Fitness a redus 31% din totalul zaharurilor, ajungand la un nivel de 11,8g per 100 gr produs. Zaharul din formula a fost inlocuit cu grau integral (57,3%) si orez, pentru un aport bogat in fibre, (6,8 gr) si proteine (9,2 gr) menit sa favorizeze digestia si tranzitul. Alaturi de continutul de fibre, cerealele Nestle Fitness alatura fierul, calciul si acidul folic, asigurand astfel organismului o buna parte din necesarul zilnic de minerale si vitamine.

Iar pentru ca se apropie weekend-ul si meritam sa ne rasfatam papilele gustative cu cel putin un preparat delicios, va impartasesc cateva retete excelente pe care Cristina Mazilu m-a determinat sa le incerc:

Granola cu iaurt si fructe – o alternativa healthy mic dejun/desert


150ml iaurt
3 linguri cereale Nestle Fitness
½ banana, taiata felii
1 kiwi, taiat bucati
5 capsuni, taiate felii

Mod de preparare: intr-un pahar sau bol se aseaza in straturi iaurt, cereale, fructe si se repeta operatiunea pana la completarea recipientului de servire.

Briose cu banane, nuci si cereale – o placere vinovata dar absolut delicioasa

120gr de unt la temperatura camerei
200 gr zahar brun (ma intreb daca Mazilique imi permite sa inlocuiesc zaharul cu sirop de agave?!)
2 oua
250 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare
70 de nuci maruntite
30gr cereale Nestle Fitness
3 banane si jumatate (pentru décor)

Pentru topping
1 banana
4 linguri de cereale Nestle Fitness

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul de la 180. Untul si zaharul se bat impreuna pana se obtine o consistenta cremoasa.
2. Treptat, se incorporeaza in amestec cele doua oua.
3. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
4. Se paseaza cele trei banane pana se obtine un piure.
5. Faina se incorporeaza in amestecul de zahar, unt si ou. Se adauga bananele si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen. Se adauga nucile si cerealele Nestle Fitness si se amesteca din nou.
6. O tava de briose se unge cu unt sau in lacasurile respective se aseaza hartii speciale. Se toarna compozitia in formele de briose.
7. Bananele se taie in felii si se amesteca cu cerealele pentru topping. Se presara deasupra, apoi se pudreaza cu zahar.
8. Se dau briosele la cuptor timp de 30 de minute, pana sunt crescute si aurii (se pot testa cu o scobitoare, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca briosele sunt coapte).

 

Reperul unei nutritii echilibrate: noua gama Nestle Fitness cu aport redus de zaharuri

Secretele ritualurilor de frumusete de 5 stele: interviu exclusiv cu Printul Niclas Massalsky – presedintele Skincode (II)

Reperul unei nutritii echilibrate: noua gama Nestle Fitness cu aport redus de zaharuri

Emotii olfactive deslusite in sipetul tainic al verii: Emozione by Salvatore Ferragamo

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta