Belle de Nuit (Fragonard): reveria olfactiva desprinsa dintr-o mie si una de nopti

Puternic si invaluitor asemenea unei hipnoze, in aparenta unor de definit si de incadrat, Belle de Nuit (Fragonard) mi-a prilejuit una dintre cele mai incitante lecturi olfactive ale inceputului de primavara. O lectura careia i-am dedicat deopotriva dimineti suave si seri boeme, lasandu-mi simturile sa rataceasca prin ale sale meandre inmiresmate ca printr-un atelier de improvizatie.

BelleDeNuit_fragonard

Credit foto: Dragos Alexandru

Exista femei care isi picteaza universul in culorile inspiratiei si care se fac vinovate de un singur abuz: fascinatia teribila emanata prin simpla prezenta. “Belle de Nuit”, splendida creatie Fragonard este esenta care face sa palpite inima unei artiste capricioase, a acelei femei careia nu ii poti intra in gratii decat daca dai curs provocarilor sale iesite din tipare. Esteta rafinata, cu un gust impecabil si un apetit extraordinar pentru miresme cu un caracter special, parfumul acestei lady desprinse de cotidianul precis si previzibil nu este niciodata banal, opulent sau excesiv de seducator. Parfumul este cea de-a opta arta, iar in boudoir-ul sau nu isi gasesc locul decat notele profunde, capabile sa lase amprenteze memoria olfactiva.

O declaratie pretioasa de amor plasmuita la finele anilor ’40 in capitala mondiala a parfumurilor – Grasse – si revizuita in 2005, “Belle de Nuit” surprinde prin multitudinea fatetelor sale, emblematice marilor creatii. Departe de a fi o esenta clasica activatoare de nostalgii sau o enigma pentru un public mult prea tanar pentru a-i deslusi mesajul, “Belle de Nuit” face abstractie de tendintele sezoniere si de gusturile pasagere, inscriindu-se in meniul rafinat al celor pentru care eticheta echivaleaza cu arta descoperirii micilor bucurii care infrumuseteaza viata. Provensalii o denumesc “savoir-vivre” si este suficient sa ne gandim la stralucirea campurilor de maci si lavanda sau a celor de trandafiri si iasomie surprinse in egala masura de pictorii renascentisti, cat si de impresionisti sau fovisti, pentru a ne da seama ca unele miresme sunt destinate a traversa decadele cu lejeritatea unui fulg.

“Belle de Nuit” exprima inainte de toate o stare de spirit, plenitutidine, stralucire, generozitate, caldura si mister. La mijlocul dupa-amiezii, delicata mirabilis incepe sa se deschida (englezii o numesc “floarea de la ora patru”), pregatindu-se pentru primirea oaspetilor: o violeta eleganta, acompaniata de un trandafir distins si de subtil aromatul geranium. Odata cu lasarea serii, sub cupola ametitoare de stele, transpar notele lemnoase de mosc, perfect armonizate cu deliciul gurmand din prune. Cadrul trimite cu gandul la magia Orientului, la atmosfera scaldata in mii de culori rafinate, la visul unei lumi de basm ce pare a prinde contur real.

In ciuda fortei sale de expresie si a miresmelor ce pactizeaza cu pielea incalzita de caldura amiezii, “Belle de Nuit” nu copleseste simturile, nu isi striga prezenta de la departare si nu incearca sa se impuna cu orice pret. Un amestec subtil de farmec si seductie feminina, tandrete si melodicitate, cu un imens potential de a genera dependenta.

Apa de parfum “Belle de Nuit” by Fragonard este disponibila in magazinul online www.mag-parfums.ro la pretul de 200 lei, alaturi de lotiunea de corp si de gelul de dus delicat. De asemenea, produsele din gama Fragonard pot fi descoperite in showroom-ul situat pe Calea 13 Septembrie, nr.206 D, parter.

Noua colectie Hispanitas primavara-vara 2016: cei mai confortabili pantofi casual

Noua colectie Hispanitas primavara-vara 2016: cei mai confortabili pantofi casual

Belle de Nuit (Fragonard): reveria olfactiva desprinsa dintr-o mie si una de nopti

Opt sugestii de stil pentru o mireasa lady like in revista Nunta by Carmen Ionita

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!