Renata Rakossy (Malakit): cea mai echilibrata cromatic colectie la Gala UAD 2012

Am petrecut la Cluj un weekend absolut minunat sub inaltul patronaj al Modei si al artelor frumoase, savurand fiecare colectie prezentata in cadrul Galei UAD 2012 (aflata la editie aniversara – cea de a optsprezecea) si bucurandu-ma de prezenta unor oameni cu totul speciali, indragostiti ca si mine de tot ceea ce inseamna universul fashion.
Una dintre cele mai percutante colectii de master pe care le-am remarcat inca din backstage, ii apartine Renatei Rakossy si poarta denumirea sugestiva „Malakit” (coordonator lect.univ.drd. Elena Basso Stanescu). Renata a reusit ca prin intermediul tinutelor prezentate si excelent stilizate, sa redea poate cea mai frumoasa paleta cromatica a Galei si sa demonstreze valabilitatea unui demers creativ diferit de marea de griuri fumurii si negru care a cuprins catwalk-ul la ceas de seara.
Conturul nedefinit al pietrelor de malachit a stat la baza aplicatiilor geometrice din piele de pe rochiile midi sau de pe fustele din voal lungi, care au reconturat silueta si care s-au integrat in mod fericit in styling-ul colectiei. Nu este putin lucru, ca o prezentare care incununeaza anii de master sa fie atat de bogata in nuante rafinate, dispuse in degradeuri fine si perfect controlate.
Majoritatea tinerilor designeri evita cat de mult pot introducerea culorilor vii in colectiile de debut, tocmai pentru ca acest demers necesita in primul rand o stapanire foarte buna a paletei, un control atent al dozajului si mai presus de toate o sensibilitate rara. Renata insa a pariat pe Malakit si cel putin in ceea ce ma priveste, m-a cucerit pe deplin. Tonurile de albastru marin, verde jad, bordo sau visiniu, au fost declinate intr-o multitudine de asocieri si nu au obosit defel privirea, gratie variatiunilor de intensitate si a alternantelor de suprafete (opac/transparent in proportii bine alese).
Malakit nu este doar o colectie de master prezentata intr-o Gala de absolvire. Prin prisma conceptului si a executiei ireprosabile, linia ar putea sta drept exemplu premergator al tendintelor sezoanelor urmatoare, in care fascinatia exercitata fata de mozaicul cultural va deveni nu doar un moft trecator, ci o latura esentiala pentru intelegerea sensului in care se indreapta Moda.

Foto credit: Daniel Robu

Renata Rakossy (Malakit): cea mai echilibrata cromatic colectie la Gala UAD 2012

Un weekend fashion: Gala UAD 2012

Renata Rakossy (Malakit): cea mai echilibrata cromatic colectie la Gala UAD 2012

Florina Farcas (Public/Privat): cea mai complexa colectie la Gala UAD 2012

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!