Parfumurile Diane Pernet Paris: patru esente transpuse intr-o scenografie surprinzatoare

Universul olfactiv si cel al modei privita prin prisma multiplelor acte culturale, sunt surprinse toamna aceasta intr-unul dintre cele mai intrigante si fascinante capitole de poveste cu iz parizian. Creuzetul in care sunt plasmuite in fiecare sezon esente rare, miresme invaluitoare si vise ce se inalta printre bulele de sampanie, Parisul invita negresit la un exercitiu de descoperire a secretelor responsabile pentru pulsul accelerat al fiecarui individ cuprins de mirajul unui catwalk de-a lungul caruia luminile nu palesc niciodata.

Alaturi de Diane Pernet la private meeting-ul gazduit de Madison absolute beauty

Insa mai presus de toate Parisul traieste si fascineaza gratie unor personaje cu totul aparte, a creativitatii si simtului lor estetic unic, a unor viziuni ce isi gasesc expresia sub cele mai neasteptate forme si a unui curaj de a depasi granita conformismului, servit uneori intr-un supradozaj (ne)vinovat. Diane Pernet se numara printre cele mai influente personaje din arealul modei si design-ului, insa nu ca simplu actor ci ca regizor atent al propriei povesti.

Fost designer new-yorkez, jurnalist de moda pentru editiile online ale revistelor Elle si Vogue Paris, fondatoarea unuia dintre cele mai urmarite bloguri fashion internationale – A Shaded View on Fashion (ASVOF) si directoarea festivalului de film de moda A Shaded View on Fashion Film, Diane Pernet si-a fundamentat brandingul personal in mod consecvent si mai cu seama autentic. Inca de acum patru ani cand am intalnit-o pentru prima data si am avut onoarea de a o intervieva, Diane m-a fascinat in mod cu totul neasteptat. O prezenta care cu greu poate fi trecuta cu vederea, un look usor dramatic si sumbru, Diane Pernet m-a cucerit nu atat prin imagine, cat prin profunzimea si expresivitatea ascunse in spatele ochelarilor de soare cu lentile negre.

Discursul sau nu se prelungeste la nesfarsit, cu toate ca ai putea-o asculta ore in sir vorbindu-ti nu doar despre design si fashion, ci si despre arta, literatura sau productii cinematografice cu substanta. Diane vorbeste pe un ton domol, liniar si fara sincope sau alternari de ritm, iar privindu-i gesturile si mimica ai senzatia ca absolut nimic nu o poate face sa derapeze de la obisnuintele sale indelung exersate.

Recent am avut prilejul sa o reintalnesc pe Diane Pernet, in cadrul unui private breakfast prilejuit de lansarea liniei de parfumuri ce ii poarta numele si gazduit de Madison absolute beauty. Timpul pare sa nu isi fi pus defel amprenta asupra sa si tind sa cred ca la mijloc nu este vorba despre un pact secret ci mai degraba despre un dialog cursiv care creaza un corespondent intre interior si reprezentarea vizibila cu ochiul liber.

Diane Pernet nu se numara printre personajele ale caror notorietate este de natura a sustine o intreaga linie de marketing, parfumurile sale neinscriindu-se in categoria “VIP fragrance”-urilor produse dupa reteta binecunoscuta a “detergentilor” de duzina. Asemenea lui Diane, cele patru esente adapostite in flacoanele negre, releva cate un capitol de poveste, invita la o reverie de moment, se pliaza unui state of mind aparte, capteaza emotii puternice si transmit purtatoarei un mesaj olfactiv profund. Marea diferenta intre miresmele semnate Diane Pernet Paris si lansarile zgomotoase asociate imaginii starurilor internationale, consta in coerenta si onestitatea actului creativ. Diane seduce nu prin forta imaginii perceputa la nivel estetic, ci prin intregul context cultural care defineste activitatile si preocuparile sale.

Parfumul este o arta, iar Diane este un “nas” veritabil si un fin cunoscator al aromelor aflate dincolo de mainstream. Procesul de creatie a liniei Diane Pernet Paris s-a derulat de-a lungul a doi ani, Celso Fadelli – CEO Intertrade Group – fiind cel care a sustinut si a coordonat toate etapele proiectului. Cele patru licori nu au fost realizate concomitent, ci la anumite intervale de timp, Diane implicandu-se plenar in geneza fiecare istorii olfactive, astfel incat gusturile sale sa fie cat mai indeaproape reprezentate.

Diane Pernet nu obisnuieste sa isi schimbe parfumul de-a lungul zilei in raport cu locurile frecventate sau cu evenimentele pe care le onoreaza, ci alege sa se invaluie intr-o anumita aroma pe care o poarta de dimineata pana seara, functie de stare, dispozitie sau pur si simplu feeling. Vetiverul si acordurile citrice se numara printre preferatele sale si nu m-a surprins defel sa aflu acest lucru: natura duala, complicitatea si misterul emanat de vetiver, precum si prospetimea energizanta a citricelor, corespund perfect personalitatii lui Diane, extrem de dificil de definit sau de incadrat intr-o tipologie.

In Pursuit of Magic m-a sedus inca de la prima pulverizare si m-a intrigat deopotriva. O esenta care hipnotizeaza simturile si care dezvaluie un univers idilic, un spatiu nedefinit pe coordonatele clasice, insa de o familiritate incredibila. In Pursuit of Magic ar putea fi licoarea secreta nascatoare de magie in inima metropolelor ultra-aglomerate, boarea parfumata care trezeste din amorteala simturile si care purifica gandurile prin acordurile citrice proaspete, pretextul unor dimineti cu zambete languroase si al unor seri petrecute pe divan.

Shaded este mireasma care a rezonat cel mai bine cu sufletul meu si care mi-a asternut un zambet larg pe chip pana la ceas tarziu din seara. Inspiratia lui Shaded se regaseste in peisajul marin, in ceata asezata deasupra oceanului, asemenea unei invitatii de a pasi pe un taram necunoscut, de a lasa gandirea sa se odihneasca pe un mal indepartat si de a cadea prada sentimentelor intense. O baie nocturna in mare, mirosul subtil al sarii ramase pe piele si teribila senzatie a vulnerabilitatii. Vetiverului intens i se adauga moscul profund si lemnul gaiac.

To Be Honest isi dezvaluie latura spirituala insa nu in sensul de dogma, ci in acela de parcurs initiatic cu o simbolistica puternica. O lume intre lumi, un templu antic descoperit in mijlocul unei paduri, arome de lemn si muschi, o usoara adiere de tamaie si smirna, urmata de un melanj cuceritor de lemn de cedru, patchouli, vetiver, chihlimbar si un strop de piper negru. Este vorba despre o spiritualitate liber asumata, despre razele de lumina ce strapung labirintul memoriei pentru a readuce in actualitate o latura a fiintei ce parea sa fi fost demult pierduta.

Wanted este chintesenta unei gradini orientale, dominata de o vegetatie luxurianta si neintinata de atingerea umana. Parfumul usor gurmand aseaza pe un platou rafinat cateva condimente cu un iz unic – cuisoare, nucsoara – secondate de ienupar si piele cu o tenta de mosc.

Design-ul elegant al sticlelor parfumurilor Diane Pernet Paris este desavarsit prin prezenta unui simbol inonic: paianjenul, creat special pentru Diane de catre bijutierul Mario Salvucci. Incepand de astazi (20 noiembrie), cele patru esente Diane Pernet Paris sunt disponibile la Madison absolute beauty.

Parfumurile Diane Pernet Paris: patru esente transpuse intr-o scenografie surprinzatoare

L’hôtel particulier by I.D. Sarrieri: shopping cu pana la 75% discount

Parfumurile Diane Pernet Paris: patru esente transpuse intr-o scenografie surprinzatoare

MURMUR Roleplay: jocurile seductiei transpuse intr-un voyeurism fashion sublim

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!