In preajma Craciunului, m-am gandit sa va ofer un cadou aparte si unic: un interviu in care Octavian Coifan (reputat parfumier la Paris, membru al Societe Francaise des Parfumeurs si al Societatii Romane a Chimistilor Cosmetologi) dezvaluie secretele unei ambiante parfumate ideale de Craciun si Anul Nou, alaturi de limbajele olfactive ale seductiei ascunse sub evantaiul vremurilor demult apuse.
Iar pentru o incursiune in tainele artei parfumeriei, va recomand cartea „Parfumul – ghidul esential” in format de lux, un concentrat de cultura care se poate regasi printre cadourile de Craciun.
Adina Necula: Cum arata in opinia ta meniul care contureaza perfect un festin olfactiv de Sarbatori, din zorii zilei si pana in inima noptii?
Octavian Coifan: Sarbatorile de iarna sunt un moment unic care anunta nasterea unei noi lumi, frantura de lumina care va incolti la primavara. De aceea, si pentru ca timpul permite, o femeie trebuie sa-si dedice in exclusivitate aceste zile pentru a se rasfata si a degusta din plin ceea ce isi refuza in timpul anului.
In zori:
O infuzie de sofran preparata cu o seara inainte, un elixir de tinerete si sanatate.
Biscuite de migdale servit cu o lingura de dulceata de ghimbir
O bruma revigoranta cu aroma de ceai alb, cel mai fin in China
Dimineata:
Un pahar de suc proaspat de cranberry si cateva coacaze proaspete
Omleta cu trufe negre si ciuperci aromate
Patru tipuri de dulceturi din fructe de padure servite cu paine neagra cu seminte
Capuccino cu pireu de castane
Un dus revigorant cu flori de cires
Un parfum delicat de trandafiri si o crema de maini vegetala
La pranz:
Crema mousseline de andive
Paste presarate cu trufe albe
Spuma de ceai verde matcha cu biscuiti japonezi
O baie fierbinte, un masaj cu ulei de santal si unt de cocos
Dupa masa:
Cafea neagra cu lichior de scortisoara
Spuma de fistic si piscoturi cu migdale
Ultima barfa, dospita bine si rumenita, presarata cu detalii picante
Seara:
Foie gras cu pain d’épices
Fileu de rata cu ciuperci si mango
Millefeuille cu crema de castane glasate
Vin licoros cu smochine
Parfum oriental cu patciuli si cacao
Seara tarziu:
O cupa de sampanie cu un fruct de litchi
Caviar negru savurat bobita cu bobita
Ecler de cafea presarat si trufe negre invaluite in ciocolata cu lichior de cirese negre
O picatura de tuberoze in decolteu
Inainte de culcare:
Lichior chambord de zmeura, servit cu o ciocolata neagra cu chili
Un parfum delicat aplicat pe perna si pe gat pentru a stimula visele si imaginatia in timpul noptii.
Descoperiti toate secretele unui Craciun cu miresme speciale, precum si esentele care contureaza un An Nou de bun augur, in continuarea interviului pe care l-am publicat AICI.
Mai am putin si ii simt aroma la ce poze ai adaugat :))
Spuma de ceai verde matcha cu biscuiti japonezi e preferata mea pur si simplu as bea mereu nu m-as mai opri.Deabia astept sa ajung acasa sa beau !