Pandora si layering-ul de inele: doza de stil adaptata tendintelor primaverii 2015

De cateva sezoane layering-ul a devenit centrul de interes mai cu seama in ceea ce priveste zona accesoriilor. Estetica minimalista reinterpretata sub diverse forme de absolut toate brandurile fashion, de la cele premium pana la cele inscrise in circuitul modei cu repetitie (fast-”forward” fashion) si-a gasit un contrabalans in arealul bijuteriilor si al accesoriilor cu insemnatate, menite sa imprime o nota stilistica cat se poate de personala chiar si celui mai banal (in aparenta) look.

De la bratarile impletite cu alura eleganta (realizate din fasii de piele fina in nuante neutre si decorate discret cu inchizatori sau mici charmuri aurii/argintii) sau dimpotriva cu tenta rock si pana la charm-urile tip kabbala ce poarta cu sine simboluri ale succesului, dragostei sau prosperitatii, incheieturile femeilor din intreaga lume s-au transformat in adevarate galerii ale emotiilor si trairilor interioare, cu o valoare si o insemnatate intrinseca imensa pentru purtatoare (dincolo de costul in sine ale accesoriului cu pricina).

Explicatia este una cat se poate se simpla: incheietura mainii si degetele unei femei, emana o senzualitate si un farmec ce depaseste cu mult chiar si cel mai amplu decolteu sau cel mai periculos de abrupt slit. Modul in care o femeie gesticuleaza, gratia cu care isi savureaza cafeaua sau isi pune la punct agenda zilnica, fermitatea temperata cu care stie sa stranga mana interlocutorului, eleganta cu care isi poarta geanta pe brat, toate aceste aspecte in aparenta nesemnificative, contribuie din plin la conturarea profilului sau si exprima infinat mai mult despre personalitatea sa decat orice discurs sau auto-caracterizare.

Layering-ul sau suprapunerea inelelor pe degetele de la o mana nu reprezinta un nou moft de sezon, ci contrapunctul unui nou tip de estetica care mizeaza cu prisosinta pe expresivitate si o simplitate cuceritoare. De la Dior sau Chanel si pana la mult mai conceptuala abordare a lui Aurelie Biderman, inelele suprapuse au reusit sa determine femeile sa experimenteze, sa isi puna la incercare imaginatia si sa isi adapteze modul de stilizare al accesoriilor functie de eveniment, loc sau starea de moment.

Pandora dezvaluie la inceputul unui nou an o colectie cu totul aparte de inele ce pot fi purtate in egala masura singular sau in multiple asocieri pe degete. Realizate din argint 925 si aur de 14k, inelele Pandora seduc prin delicatetea si prin finetea detaliilor integrate in design: zirconiul cubic impecabil fatetat trimite cu gandul la praful de stele concentrat intr-o nestemata, iar finisajul manual al inelelor se alatura design-ului modern, transformand fiecare piesa intr-o declatie de stil atemporala.

Fie ca este vorba despre inele simple, delicate si subtiri incrustate cu pietre pretioase/zirconii sau despre inele putin mai late cu motive impletite/alternante de suprafete impodobite cu pietre si suprafete mate, Pandora reuseste ca prin fiecare piesa in parte sa exprime un capitol de poveste. O poveste cu tot atatea intelesuri cate cliente se lasa fermecate de superbele inele, o poveste despre dorinte, promisiuni, sperante, amoruri, prietenii de suflet sau surprize neasteptate cufundate in aroma unei cafele.

Layering-ul inelelor implica insa o adaptare la tinuta, la personalitatea purtatoarei si la statutul sau, precum si la forma degetelor. O femeie de business, care detine o functie de conducere intr-o corporatie, intotdeauan va trebui sa aleaga inele fine, subtiri si cat mai simple ca aspect pentru un look clean si elegant (poate purta 3 sau 4 inele realizate din acelasi tip de metal – aur sau argint – pe un singur deget, in cazul in care lungimea si forma degetului ii permite, sau cate doua pe degete diferite). Inelele discrete pun in valoare perfect degetele lungi si subtiri, conferind aspectului mainilor o nota de rafinament.

In cazul mediilor profesionale mai putin restrictive din punct de vedere al tinutei si al look-ului abordat, se poate opta pentru purtarea dispersata a inelelor si pentru alternarea circumferintelor: cel mai mic inel plasat pe prima falanga si urmat de alte doua sau trei inele in ordinea circumferintei acestora.

Daca pana nu demult codurile unei bune accesorizari stipulau purtarea aceluiasi tip de metal cu acelasi finish pe degetele de la o mana, in prezent nu este nimic gresit in a alatura argintul cu aurul, atata timp cat este mentinuta unitatea stilistica si cat nu se recurge la extravante suparatoare pentru retina (inele cu motive inscrise in zona kitsch-ului si a prostului gust – cranii, funde sau simboluri religioase).

Pe site-ul Pandora poate fi accesata aplicatia Ring Designer cu ajutorul careia, inainte de a ajunge in magazinele fizice si a va decide asupra unor asocieri de piese, puteti vedea cum arata inelele dispuse in diferite combinatii si va puteti salva “layering-ul” creat de voi.

Pandora si layering-ul de inele: doza de stil adaptata tendintelor primaverii 2015

Merrnoire by Ramona Rusu: tricourile in editie limitata „Je suis Charlie”

Pandora si layering-ul de inele: doza de stil adaptata tendintelor primaverii 2015

Roxanne’s Jewellery&Giftware: arta bijuteriilor transpusa in piese unice

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!