O comedie romantica autentica: “Buna! Ce faci?”

In urma cu ceva timp, Cristina Bazavan ma anunta ca imi pregateste o surpriza de 1 martie la Cinema Patria. Dat fiind locul intalnirii, m-am gandit ca este vorba printre altele si despre un film, insa nu mi-am imaginat ca voi asista la vizionarea in avanpremiera a unei comedii romantice atat de bine realizate si in plus de asta… 100% romaneasca.

Intamplator sau nu, filmul a venit la fix, caci dupa cum bine stiti tocmai am lansat pe HotCity.ro campania de sustinere a produselor romanesti, care va acoperi toata luna martie. Iar “Buna! Ce faci?” este mai mult decat un produs romanesc care merita promovat. Spun asta pentru ca filmul a reusit ca prin jocul actorilor si unghiurile de filmare sa ma faca partasa la actiune, atasandu-ma de anumite situatii si traind din plin momentele. In plus, fundalul muzical compus special este excelent.

“Buna! Ce faci?” este cred ca prima comedie romantica in adevaratul sens al cuvantului si marturisesc ca nu ma asteptam sa fiu atat de placut surprinsa de un film romanesc. Cel putin nu in stadiul actual al cinematografiei. Iata insa ca o echipa de oameni dedicati, care s-au straduit mai bine de 4 ani sa puna totul la punct, au demonstrat ca lucrurile cu adevarat de valoare si autentice, nu sunt rodul transcrierii unor retete de succes concretizate la box office-urile americane, uniformizate la nivel de concept si adaptate din punct de vedere al marketing-ului pentru a seduce mintile netede ale celor obositi sa mai filtreze vreun mesaj.
Dincolo de comicul de situatie exploatat pana in cel mai mic detaliu si de mimica actorilor care de multe ori se dovedeste mai inspirata decat orice replica rostita cu intonatie, filmul urmeaza un filon subtil si da de gandit asupra relatiilor interumane. “Buna! Ce faci?”, o intrebare simpla care si-a pierdut de mult timp intelesul este readusa in prim-plan si ii sunt atasate acele seturi de semnificatii, acele trimiteri care transforma un dialog la distanta, dezumanizat si pe alocuri chiar dezumanizant, intr-unul firesc si autentic.

In momentul in care tresari urmarind o anumita scena, iti doresti ca personajul sa urmeze o anumita directie si iti proiectezi mental deznodamantul, inseamna ca nu ai urmarit doar secvente de film ci un fragment desprins din nesfarsita biblioteca a sufletului, neslefuit, needitat si lipsit de condimentele prescrise de societate.

Voi cand ati rostit ultima oara “Buna! Ce faci?” fiind interesati de valabilitatea raspunsului oferit? Daca nu va amintiti, va invit sa mergeti incepand de maine in cinematografe si sa vedeti filmul. Este despre fiecare dintre noi si in acelasi timp despre toti laolalta. Multumesc Cristina Bazavan pentru cel mai frumos martisor!

„BUNA! CE FACI?” de Alexandru Maftei
Actorii principali/ Main cast
Dana VOICU  – Gabriela

Ionel MIHĂILESCU  –  Gabriel

Paul DIACONESCU  – Vladimir

O comedie romantica autentica: “Buna! Ce faci?”

Luna produselor romanesti: crema hidratanta Ivamat

O comedie romantica autentica: “Buna! Ce faci?”

Istoria fashion in varianta Zara

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta