Alina Botea primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Alina Botea continua ofensiva asupra Berlinului, trimitand pe catwalk-ul Saptamanii Modei, una dintre cele mai rafinate colectii sub aspect cromatic, pentru o primavara plina de vitalitate si optimism.

Colectia primavara-vara 2012 reda insasi esenta sezonului, intr-o poveste exuberanta si fermecatoare, marginita doar de propria imaginatie. Tendinta spre escapism, transpare din fiecare capitol al almanahului de primavara, creionand un spatiu feeric in mijlocul vegetatiei. Timpul se opreste parca in loc pret de cateva minute, pentru a ne permite sa dam frau liber viselor, sa ne exaltam neingradit in fata naturii misterioase si sa evadam din cotidian.

Motivul libelulei domina intreaga colectie, fiind transpus atat de nivel de imprimeuri cat si la nivelul detaliilor de croi. Corpul alungit al libelulei si zborul deseori neregulat al acesteia, se traduc in ansamblul colectiei printr-o redefinire a proportiilor si prin asimetrii controlate: pantaloni usor conici cu talie inalta, topuri cu insertii textile in contrast dispuse vertical, contururi rotunjite sau fasii satinate care marcheaza traseul unui zbor de voie.

Alina stapaneste extrem de bine cromatica, atragandu-ne cu un cocktail de vara proaspat si datator de energie: oranj asemenea soarelui la apus, vernil-fistic, mov intens precum petalele de iris, rosu-zmeuriu, albastru cobalt, totul echilibrat de o paleta neutra (crem, alb-perla, bej, gri irizat sau cafe-au-lait).

Formele simple, de o eleganta fascinanta, pun in valoare dinamica imprimeurilor si a contururilor de insecte: libelulele cu aripi colorate in degradeuri subtile si pe alocuri chiar explozive, par a se desprinde de pe fundalul textil pentru a-si lua zborul in poiana fermecata din care au fost aduse.

Click pe pozele colectiei pentru a le vedea la dimensiuni mari


Liniile anilor ’80 la nivel de croi nu sunt defel depasite, integrandu-se perfect in ansamblu si oferind tinutelor un aer modern, actual, in concordanta cu cerintele modei internationale. Promisiunea unei garderobe feminine plasmuita in visul unei nopti de vara, cand Puck aduce mirajul florii buclucase in comedia romantata cu fiorii amorului.

Alina Botea primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Lucian Broscatean primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Alina Botea primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Lena Criveanu primavara-vara 2012 (Berlin Fashion Week)

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta