In oglinda frumusetii: bijuteria artistica ca simbol al trailor profunde si al imaginarului posibil

Atunci cand visul se intalneste cu realitatea, o lume noua se deschide in fata ochilor. Nu este o lume utopica, ci una in care odata ce ai patruns, simti ca te regasesti, ca iti recunosti pasiunile si trairile, ca iti refuzi tot ceea ce pana nu demult considerai a fi absurd si ca te lasi condusa de impulsurile inimii in strabaterea podului peste imposibilitatea concretului. Am incheiat anul 2023 cu un articol “in oglinda”, si nu intamplator am ales luna februarie pentru a-l continua. Piesele colectiei Freywille “The Bridge”, inspirate de artistul meu preferat din toate timpurile, Claude Monet, m-au insotit cu gratie la trecerea dintre ani si s-au dovedit companioni admirabili ai zilelor reci de iarna, cand prin culorile superbe, simbolistica aparte si intreg imaginarul descris, mi-au bucurat sufletul si mi-au incalzit imaginatia intr-o maniera care nu as fi crezut ca imi poate aduce atat de multa implinire. In luna iubirii sa nu uitam ca fiecare cuvant, atingere sau gand, reprezinta un pod care uneste inimi.

Credit foto: IMIEGIES Fine Photography

Locatie: InterContinental Athénée Palace Bucharest

Frumusetea nu a fost, nu este si nu va fi niciodata o optiune, ci o datorie pe care fiecare femeie o are fata de ea insasi. Am scris de atat de multe ori acest lucru, incat daca as fi stapana unui castel, cu siguranta s-ar regasi pe unul dintre frontispiciile de la intrare. Este atat de usor sa lasi lucrurile in voia sortii, sa pui pe seama destinului neimplinirile si deziluziile, sa cazi in prada comparatiilor nesfarsite cu ceilalti, incat chiar si atunci cand ti se ofera posibilitatea de a te transpune intr-un context mai mult ca perfect, tot ai impresia ca nu este de ajuns, ca nu este suficient, ca nu este destul de bun. O bijuterie artistica functioneaza ca o ancora a frumusetii eterne, intr-un cotidian in care esti obisnuita mereu sa privesti peste umar, in cautarea unei versiuni personale excesiv idealizate. O bijuterie artistica iti aminteste de ce ai ales-o, iti aminteste de preferintele tale si doar ale tale, de modul in care te raportezi la universul interior, de libertatea neingradita de a te descoperi si de a te prezenta lumii exact asa cum esti. O bijuterie artistica este prin excelenta barometrul dragostei fata de propria persoana si a pretuirii Sinelui, pentru ca atunci cand ai “ochi” pentru creatie la modul generic, inseamna ca nu ti-ai pierdut reflexul prin care cauti nuantele in roata destinului, prin care amplifici frumosul, si prin care cauti sa deslusesti subtilitatile. Iar asta inseamna acel rafinament fara de care frumusetea nu se poate exprima plenar.

Arta nu este passee, dimpotriva este poate cel mai accesibil si universal limbaj dintre toate. Si tot ea iti ofera reperele de care ai atat de mare nevoie pentru a nu te pierde si a nu rataci prin labirintul plin de iluzii al metropolelor ce par a nu se odihni niciodata. Este suficient sa o privesti cu ochii mintii, dar mai ales cu cei ai sufletului, sa ii dai voie sa iti vorbeasca asemenea unui confident secret si sa o porti cu tine ca un talisman aducator de noroc si de magie. Acolo unde ratiunea nu prevaleaza, inima exalta. Iar asta nu inseamna impulsivitate, ci autenticitate, pentru ca alegerile realizate cu sufletul si din suflet, au cea mai mare valoare personala si se dovedesc adevarate comori in timp.

Fiecare piesa din colectia omagiala Claude Monet – “The Bridge”, semnata Freywille, este destinata unei tipologii aparte, si poate de aceea purtatorii bijuteriilor artistice ale brandului austriac se recunosc imediat intre ei, indiferent unde s-ar afla. Si au din start o serie de lucruri in comun, subiecte de la care pot porni conversatii nesfarsite, si curiozitati nebanuite. Ei sunt cei care cultiva frumosul si frumusetea, care sunt mandri de cine sunt si de ce reprezinta, si care nu contenesc sa scrie capitole dintr-o poveste care nu se aseamana si nu se va asemana vreodata cu nicio alta.

In oglinda frumusetii: bijuteria artistica ca simbol al trailor profunde si al imaginarului posibil

Powercell Skinmunity: un concentrat de tinerete pentru o piele vizibil transformata

In oglinda frumusetii: bijuteria artistica ca simbol al trailor profunde si al imaginarului posibil

Cand infloresc ciresii: un ruj-bijuterie de colectie ca omagiu al frumusetii eterne

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!