iBrows: mai mult decat arta sprancenelor, arta lucrului bine facut

In urma cu zece ani, Darius Stanese, punea bazele primului studio din Romania dedicat in exclusivitate pensatului clasic. Unii credeau ca este un business sortit esecului, altii erau convinsi ca se va transforma in scurt timp intr-un salon de beauty, insa cei care il cunosteau foarte bine pe Darius, nu au avut nici cea mai mica urma de indoiala ca iBrows va stabili un standard profesional fara egal. In prezent, iBrows inseamna mult mai mult decat arta sprancenelor, arta lucrului bine facut de la A la Z. Pentru ca Darius nu este doar un designer de sprancene cu vocatie si talent nativ, este un om care incearca in permanenta sa faca mai bine, nu mai mult. A fi nisat este un lucru rar, la fel cum este si luxul veritabil. Iar iBrows a reusit sa evolueze de la o idee ingenioasa, la o marca capabila sa scrie povesti extraordinare, indiferent de zona creativa pe care o patroneaza.

Una dintre cele mai importante calitati ale unui antreprenor in zilele noastre este sa stie cum sa isi foloseasca la maxim resursele de care dispune si cum sa poata crea valoare fara a jongla cu bugete impresionante si cu zeci de echipe de specialisti. In urma cu un deceniu, cand l-am cunoscut pe Darius, protagonistul unuia dintre cele mai citite interviuri de pe site, am remarcat la el atat un soi de impetuozitate si de efervescenta caracteristica tinerilor care isi doresc sa ajunga in varf, cat si o supradoza de incredere mascata de aroganta, specifica celor care luand viata in piept de timpuriu, au stiut ca succesul depinde numai si numai de ei. Darius a fost si este un one man show, iar acest lucru nu se datoreaza refuzului de a lucra in echipa, ci mai degraba unei exigente rarissime. O exigenta care majoritatii oamenilor li se pare exagerata, dar care pe Darius l-a adus in zona elitelor. Mai precis a acelor profesionisti de elita CU REPUTATIE.

Reputatia este infinit mai greu de construit (si de pastrat) decat un brand.

Intre un brand de incredere si un brand cu reputatie este o demarcatie extrem de fina, insa capabila sa incline balanta. Reputatia inseamna prestigiu, inseamna substanta, continut si valoare intrinseca. Pentru cei carora asemenea lui Darius “munca este bratara de aur”, reputatia mai inseamna si siguranta ca indiferent de context si de situatie, stii ca exista un domeniu in care excelezi si in care stralucesti. Si care la finalul zilei iti aduce o bucurie neasemuita.

Darius este genul de om care face ca totul sa para extrem de usor, insa relaxarea lui este rezultatul unor ani in care aproape zilnic a lucrat in medie 12 ore si a abilitatilor pe care nu i le poate lua nimeni. El insusi si-a construit parcursul, pas cu pas, etapa cu etapa, a gresit pe alocuri, dar a stiut cum sa transforme greselile in lectii, si mai presus de toate, a invatat odata cu trecerea anilor, sa asculte si sa se asculte mai mult. Pentru ca dincolo de know-how, Darius are si o intuitie aparte, un fler atat in business, cat si in ceea ce priveste oamenii.  

“M-ai lasat muncind, dupa evenimentul de inaugurare a studioului, acum zece ani, si m-ai gasit muncind.”, imi spune razand Darius. “Stii ce ma gandeam? Credeam pana nu demult ca nu mai am nimic de invatat, insa mi-am dat seama ca invat in fiecare zi din munca mea. Privind lucrurile cat se poate de obiectiv, in prezent realizez sprancene mult mai frumoase decat acum un an, nici nu mai vorbesc de inceputurile iBrows, din urma cu un deceniu. Acord si mai multa atentie pensatului clasic cu penseta, si am schimbat putin stilul de lucru.”

Ce faceai diferit sau altfel in urma cu zece ani?

Darius Stanese: Munceam mult mai mult si mai putin eficient. Astazi lucrez mai relaxat, am o alta relatie cu clientele pentru ca eu insumi sunt o versiune imbunatatita fata de acum un deceniu, si nu credeam ca este posibil, insa am o rabdare si mai mare atunci cand vine vorba despre serviciul de pensat. Pensez mai repede si mai bine, ceea ce cumva este o consecinta fireasca a celor peste zece ani de practica. Daca vrei, privesc lucrurile cu mai multa asezare, cu mai multa intelepciune, si imi sustin cu tarie convingerile.

In urma cu 10 ani, fiind la inceput de iBrows, eu vedeam valoarea in ceea ce faceam, dar cumva aveam tendinta sa ma mai indoiesc, influentat cumva de oamenii din jur, de trendurile care au tot fost etc. Astazi mi s-a demonstrat ca am facut foarte bine ca am ramas fidel pensatului clasic si metodei pe care am perfectionat-o, si cred mult mai mult in ceea ce fac.

Ce inseamna pentru tine in 2022 pensatul clasic cu penseta?

Darius Stanese: Eleganta si respect de sine. Un fel de “finesse” in ceea ce priveste sprancenele. Nu poate fi ceva mai frumos pe chip decat niste sprancene bine pensate si bine ingrijite. Pensatul clasic cu penseta, realizat ca la carte, nu il gasesti pe toate drumurile, insa poti fi sigura ca il gasesti la iBrows.

S-au plictisit femeile de sprancenele tatuate? Au obosit sa isi contureze sprancenele? Sau pur si simplu aceste metode de “mascare” a sprancenelor naturale au fost o moda care a trecut?

Darius Stanese: Iti marturisesc ca eu nu am cliente cu sprancene tatuate, insa vad in continuare cat de puternic este trendul acesta cu tatuajul. Femeile isi tatueaza sprancenele crezand ca vor scapa de pensat si de conturat, si ca vor arata bine fara niciun efort, lucru care se intampla in foarte putine cazuri. Prin urmare, revin la mine sperand ca exista totusi o solutie care sa le poata reda naturaletea si aspectul sanatos al sprancenelor. iBrows Regeneration este un serviciu conceput special pentru a stimula regenerarea si cresterea sprancenelor, si are drept fundament zeci, poate chiar sute de cazuri aparent imposibile, dar care prin tehnica de lucru si prin produsele potrivite, s-au dovedit a fi rand pe rand, adevarate reusite. Chiar si sprancenele tatuate pot fi creste din nou si se pot regenera.

Anul trecut, in plina pandemie, ai lansat pe piata un produs unic destinat regenerarii sprancenelor naturale, primul de acest fel realizat 100% in Romania si exclusiv pe baza de ingrediente naturale. De unde a pornit aceasta idee? Te-ai gandit la o extensie de business sau la o prelungire a serviciului tau de regenerare?

Darius Stanese: iBrows Elixir este o extensie necesara. Nevoia exista, doar ca proiectul s-a conturat in perioada lockdown-ului, pentru ca atunci am avut timp sa gandesc totul pe indelete. Mi-am dorit pe de o parte sa vin cu ceva nou si care realmente sa functioneze, iar pe de alta parte sa dovedesc ca un produs realizat de la A la Z in Romania poate fi competitiv si poate rivaliza cu oricare alta formula existenta pe piata. Corpul poate sa se regenereze singur pana la un anumit punct, iar eu iti spun sincer ca am incercat toate variantele posibile de regenerare a sprancenelor, fara produse ajutatoare. Tehnica in sine pe care am dezvoltat-o ajuta foarte mult la stimularea cresterii de noi fire de par, insa in anumite cazuri aceasta nu este suficienta.

iBrows Elixir reprezinta in primul rand o completare a serviciului de pensat si de abia apoi o extensie de business. Acesta este si motivul pentru ca am mentionat la inceput ca este o “extensie necesara”. Intodeauna in ceea ce ma priveste rezultatele sunt cele care au avut prioritate. Spuneam eu in urma cu cativa ani ca imi doresc o Romanie cu sprancene frumoase, iar acest vis a fost si cel care m-a determinat sa organizez cursuri de pensat profesional la nivel national. Desigur, la mijloc a fost si o componenta financiara, asa cum este si firesc pentru orice munca, insa nu am sustinut cursurile pentru bani, ci pentru ca am vrut ca toata lumea sa stie sa penseze. Cei care au participat la cursuri pot confirma ca in cadrul acestora ofer pe tava absolut toata informatia, intreaga cunoastere de care dispun. Nu tin nimic pentru mine, nu am secrete care raman neimpartasite sau trucuri, ba din contra imi dau tot interesul ca fiecare cursant sa aplice ceea ce invata.

Revenind insa la iBrows Elixir si la motivul pentru care l-am creeat, trebuie spus ca este un produs ca se potriveste perfect pe serviciul de pensat si care imi usureaza munca enorm. Rezultatele in ceea ce priveste regenerarea sprancenelor sunt categoric mult mai bune, extrem de putine fiind cazurile in care realmente nu mai am ce sa fac si in care regenerarea nu mai poate fi stimulata.

Increderea romancelor in formulele de productie interna nu reprezinta defel un avantaj in ceea ce priveste un produs precum iBrows Elixir. Este si o chestiune de mentalitate sau mai bine spus o reminiscenta a anilor in care tot ce venea de peste hotare era considerat net superior. Cum ai gandit in acest context iBrows Elixir si cat de mult te-a ajutat reputatia dobandita in cei peste zece ani de cariera?

Darius Stanese:  Uite o sa iti spun o chestie in premiera, o confesiune sincera. Sunt oarecum mahnit, pentru ca un an de zile am muncit doar la formula cosmetica iBrows Elixir si am facut sute de teste pentru a ma asigura ca functioneaza, nedorindu-mi doar sa lansez un produs si sa fac vanzari, ci sa gasesc realmente o solutie performanta, sa vad eu cu ochii mei rezultatele before & after. Am testat produsul inclusiv pe mine, si pana nu a fost cu adevarat “wow” din toate punctele de vedere, nu l-am lansat pe piata. In ciuda tuturor acestor eforturi, pentru ca nu este deloc usor sa concepi de la zero un produs de regenerare, vanzarile nu sunt cele la care ar merita sa se situeze iBrows Elixir. De ce? Pentru ca ne batem cu pumnul in piept ca vrem produse romanesti si ca trebuie sa sustinem economia locala, dar cumparam tot produse straine.

Nu o sa iti ascund ca m-am chinuit sa intru in anumite magazine si nu am reusit, nu pentru ca produsul nu ar fi performant, ci pentru ca este romanesc. Cu toate acestea, iBrows Elixir este in doua magazine extrem de importante: Douglas si Obsentum. Din punctul meu de vedere, si spun asta nu in calitate de antreprenor, ci de simplu client, atunci cand vad un roman care face ceva nu a mai facut nimeni, imi doresc sa ofer sustinere, sa gasesc modalitati prin care respectiva formula sa fie impinsa in fata, pentru ca in fond si la urma urmei e un motiv de mandrie, e al nostru. Am ajuns la concluzia ca oricat de mult ne-am lauda, noi romanii nu avem cultura sustinerii si promovarii a ceea ce e romanesc si de valoare. Exista iBrows Elixir, realizat din ingrediente 100% naturale si cele mai bune extracte disponibile in prezent pe piata, cu o textura ultra-senzoriala si incredibil de placuta, intr-o prezentare premium, fara cusur, insa cumparam tot Bonilash.

Esti unul dintre cei mai ambitiosi profesionisti pe care ii cunosc, iar aceasta dorinta de a atinge noi niveluri de performanta este cea care te-a determinat sa continui sa dezvolti gama iBrows Elixir si sa ii adaugi noi produse destinate regenerarii.

Darius Stanese: Asa este, am finalizat o formula exceptionala pentru scalp si urmeaza si un produs pentru gene. Aici sunt insa oarecum in stand-by si din cauza partii financiare, pentru ca investitia este si mai mare decat in cazul iBrows Elixir destinat sprancenelor, dar in principiu vreau sa mai aduc o serie de imbunatatiri formulei. Ingredientele sunt aduse din patru tari UE, pentru ca am vrut sa ofer cea mai buna calitate posibila. Am spus-o si o repet: imi pasa de rezultate si pana nu este totul pus la punct la standardele cu care mi-am obisnuit clientele, nu fac niciun pas inspre lansare. Stiu ca intreaga gama iBrows Elixir va avea un succes imens de indata ce va fi disponibila pe piata internationala, iar in viitorul apropiat se va concretiza si acest proiect.

In ce consta formula magica a regenerarii sprancenelor: serviciul de pensat, completat de iBrows Elixir? Cum actioneaza fiecare in parte?

Darius Stanese: Pensatul pe care il realizez eu, adica smulsul tuturor firelor de par, chiar si a celor mai fine, stimuleaza regenerarea. Cum anume? Urmand o logica extrem de simpla, lucrurile pot fi explicate astfel: corpul nostru se regenereaza in permanenta, iar in cazul sprancenelor daca nu smulgi firele, nu au de ce sa creasca altele noi, pentru ca acel puf pe care noi nu il vedem este perceput de catre organism drept par. In momentul in care eu vin si smulg absolut tot, corpul primeste un semnal ca din zona respectiva lipseste ceva si directioneaza sange si nutrienti intr-acolo pentru a reface, pentru a pune la loc.

Sunt cliente care vin si imi spun ca nu le mai cresc sprancenele, iar acasa isi smulg 3-4 fire groase, din cele si asa putine la numar. Eu smulg 200 de fire intr-o sedinta de pensat, ceea ce inseamna ca organismul este mult mai stimulat sa regenereze. Nimeni nu sta ca mine cu lupa si cu ochelarii sa vada orice “pufisor”, se uita la firele mari, smulg 2-3 fire groase, tund putin si aia e forma. Corpul nu are motiv sa regenereze.

Pensatul este prima etapa, apoi urmeaza aplicarea produsului. Iar aici voi face o paranteza referitoare la alimentatie. Stim bine ca nu mai avem suficienti nutrienti de calitate in hrana pe care o consumam, iar iBrows Elixir este gandit tocmai ca un supliment de care organismul are atat de mare nevoie pentru a-si indeplini functiile in mod optim, ca un “ingrasamant” pe care il pui la radacina. Odata pornit procesul de regenerare prin pensatul profesional la salon, acesta este continuat acasa prin aplicarea produsului.

Ce face iBrows Elixir si nu fac celelalte produse cu actiune similara de pe piata?

Darius Stanese: In primul rand, ingroasa firele existente. Acest lucru l-am putut remarca in 100% din cazuri, fara exceptie. Prin ingrosarea firelor de par, acestea se inchid la culoare si au un aspect mai plin, mai tanar. Efectiv par ca au o noua viata. Ce mai face diferit iBrows Elixir este ca echilibreaza excesul de sebum, iar aici sunt doua ingrediente cheie care actioneaza sinergic – extractul de agrise Amla si extractul de alge. Am observat ca pe tenul gras cad mai repede firele de par, pentru ca foliculul este sufocat de sebum.

Cat timp trebuie folosit un produs pentru regenerarea sprancenelor?

Darius Stanese: In cazurile mai usoare, acolo unde sunt de completat doar cateva goluri, problema se poate rezolva in aproximativ trei luni. In schimb, in cazurile “grave”, recomand folosirea produsului pe termen lung, mai ales daca este vorba si despre persoane de varsta a doua sau a treia, care au nevoie de cat mai multa sustinere in ceea ce priveste procesul de regenerare. Este o chestiune fiziologica, nu am inventat-o eu. La 60+ de ani, corpul nu mai are circulatia periferica pe care o are la 30 si putin. Daca nutrientii nu mai ajung acolo unde trebuie si daca sangele nu mai circula in mod optim, rezultatele incep sa se diminueze. Este perfect normal. In cazul clientelor tinere insa, efectele se mentin o perioada indelungata de timp, asadar pot fi efectuate cure de tratament. O singura mentiune insa: trebuie facuta o luna de pauza intre fiecare flacon.

Ce planuri ai pentru divizia educationala iBrows School?

Darius Stanese: Ma gandesc serios sa reiau cursurile in principalele orase din tara, insa pana ce voi pune la punct totul din punct de vedere logistic, sustin cursuri individuale cu practica asistata la sediul iBrows din Bucuresti. De asemenea, imi propun in viitorul apropiat sa pun la punct cel mai tare curs de pensat profesional din lume. Iti spun sincer si fara lipsa de modestie. In prezent caut peste tot oameni care penseaza clasic, fara laminare, fara ata, doar cu penseta. Vara asta au venit la iBrows cliente din toata lumea, iar aici ma refer la orase mari precum Singapore, Miami, Londra, Amsterdam, Milano etc. Fara exceptie mi-au spus aceeasi poveste: primul lucru pe care l-au facut cand au aterizat a fost sa se programeze la pensat. Si asta pentru ca in strainatate efectiv toata lumea “penseaza” cu ata si cu ceara. Nimeni nu penseaza cu penseta. Posibil sa mai existe exceptii si eu chiar as vrea sa cunosc oamenii respectivi, pentru ca nu putine sunt datile in care ma simt singur in acest domeniu.

In micropigmentare de exemplu se organizeaza congrese internationale la care participa sute de oameni, sunt mii de comunitati si grupuri. La pensatul clasic este pustiu. Explicatia este ca oamenii nu au rabdare. Imi este cat se poate de clar. Toti cei care vin la cursurile mele, dupa prima zi de practica asistata, imi spun ca este prea greu. Pensatul pe care eu il realizez in prezent in jumatate de ora, oricarei alte persoane i-ar lua minim o ora. Metodele actuale de mascare a sprancenelor atrag prin rezultatele obtinute imediat si rapid. Ori eu la pensatul clasic, spun tot timpul ca este nevoie de rabdare. Da, eu fac minuni cu sprancenele, dar nu le fac cat ai bate din palme.

Pentru ca laminarea sprancenelor este un trend major in prezent, si pentru ca toate femeile sunt interesate de acest serviciu, as vrea sa imi explici pe indelete in ce consta tehnica de laminare si care sunt aspectele despre care nu vorbeste nimeni, dar care pe termen lung pot afecta calitatea si integritatea sprancenelor naturale.

Darius Stanese: Inainte de toate, eu sincer nu stiu ce poate parea interesant si cool la niste sprancene lipite de frunte. Prima data cred ca am vazut la afro-americance acest trend si banuiesc ca de acolo ar fi pornit trendul, pentru ca ele au sprancenele foarte carliontate si firul foarte dur. Nestiind cum sa il modeleze, au gasit o solutie rapida de indreptate a firelor de par prin laminare.

Intai a fost permanentul de gene care nu este altceva decat vechiul permanent de par, adica acea solutie pe care o foloseau in urma cu ani buni bunicile noastre. Hai sa iti dau un indiciu: mai tii minte cand te uitai la carliontii de permanent si aveai impresia ca vezi prin ei? De fapt parul era foarte rar si cadea de la solutia folosita pentru permanent.

Laminarea este practic permanentul de sprancene. A lamina inseamna ca imbraci ceva intr-o protectie, insa in cazul parului nu protejezi nimic, ci distrugi. Firul de par are o structura mai puternica decat otelul. Daca iei un fir de otel si un fir de par pe aceeasi grosime, firul de otel se rupe mai usor. Si atunci cum poti sa crezi ca reusesti sa modelezi firul de par sa stea cum vrei tu, fara sa ii afectezi structura? Laminarea are de fapt la baza acidul tioglicolic. Am studiat absolut toate produsele existente pe piata, caci m-am gandit ca poate am ramas eu in urma si s-a inventat un produs vegetal care reuseste sa modeleze firul de par, fara a-l afecta. M-am uitat uitat peste tot, am vorbit cu oameni care fac laminare, absolut toate produsele sunt pe baza de acid tioglicolic. Acest acid practic topeste. Pasul 1 este lipiciul cu care fixezi firele de par pe piele, iar apoi pui acid pe ele ca sa le topesti. Structura de keratina se distruge, iar firul de par devine astfel maleabil. Insa asta nu e tot. Procesul continua cu aplicarea altei solutii care contine un ingredient care absoarbe de 100 de ori cantitatea lui in apa. Adica scoate toate apa din firul de par.

Am cliente care au fost la laminare si care imi spun ca inca de la primul serviciu au remarcat ca li se usuca foarte tare sprancenele. Pe un principiu similar laminarii se bazeaza si coafatul. Cand ai parul ud si il coafezi pe perie, ai vazut ca el ramane in forma respectiva. Practic prin tehnica respectiva, iti este scos un procent de apa din par. Solutia folosita in laminare, scoate toata apa din par. Nu mai ramane absolut nimic. Practic este un fir de par distrus, fara apa, fara structura lui de keratina, si fara toate elementele care ii dau duritate.

Ce se intampla dupa ce dispare efectul laminarii?

Darius Stanese: Problema este ca acidul tioglicolic la gene, era pus doar pe lungimi, nu si pe radacina. In schimb, atunci cand solutia cu acid tioglicolic este aplicata pe sprancene, aceasta prin firul de par patrunde direct la radacina. Practic pui “otrava” la radacina firului de par. Firul de par creste intr-o directie, prin laminare se fixeaza in alta directie, ramane asa, si in momentul in care creste, va creste tot in directia initiala, pentru ca are o informatie genetica in acest sens. Vei avea practic un fir cu colt, cu unghi drept. Unde e naturaletea in toata treaba asta? Si unde e sanatatea? Sunt fire care “dau coltul” la propriu.

Daca iti faci o data laminare de sprancene, nu e o problema. Daca in schimb devine obisnuita, poti ramane fara fire de par.

Tundem sau nu sprancenele?

Darius Stanese: Tundem sprancenele, dar cu un mare amendament: le tundem cu grija, foarte detaliat si foarte minutios. Nu le pieptanam pe toate in sus sau in jos si le taiem pe toate la aceeasi lungime. Firele de par trebuiesc tunse fir cu fir, astfel incat sa se aseze frumos la locul lor si sa nu se vada ca sunt tunse. Desigur, acest lucru se realizeaza doar la studio, nu acasa. Pensatul si tunsul sprancenelor acasa iese din discutie. Pur si simplu nu ai cum sa faci asta singura. Nu ai viziune, nu ai indemanare, nu vezi nici in detaliu si nici in ansamblu ce faci. E un lucru demonstrat. Daca femeile s-ar putea pensa bine si corect acasa, sprancenele nu ar mai reprezenta o problema la ora actuala.

Cum ai conceput noul sediul iBrows?

Darius Stanese: Am schimbat total conceptul si vibe-ul. Daca in trecut eram pe clasicul acela sobru si impunator, cumva aristocrat, acum sunt pe natura, lemn, lumina si multe plante. Am pastrat cateva elemente clasice de mobilier, pentru ca imobilul in care se afla sediul iBrows este monument istoric, si a trebuit sa respect arhitectura casei, carora le-am adaugat cateva elemente moderne, precum sistemul de iluminat led. Acum cred ca pot spune ca este potrivirea perfecta intre studio si serviciul de pensat.

Cu cati bani ai inceput acum 16 ani cand ai venit in Bucuresti, si acum 10 ani cand ai deschis studioul?

Darius Stanese: Acum 16 ani am inceput cu zero lei si imprumuturi de la camatari, si de la banca, iar acum 10 ani am inceput cu vreo 25.000 de euro pe care nu i-am investit integral in salon. In prezent, business-ul iBrows are valoare datorita mie, iar daca prin absurd l-as vinde acum si as ramane angajat, ar fi vorba cam de 500.000 de euro. In urmatorii 10 ani, minim 5 milioane de euro ar trebui sa fie valoarea business-ului si in special a celui cu produse. Serviciul de pensat e de suflet, pentru ca toti banii pe care i-am facut din pensat i-am investit in dezvoltarea produselor.

Care este sentimentul pe care il ai in prezent dimineata cand deschizi usa salonului si respectiv seara cand stingi lumina?

Darius Stanese: Sunt extrem de recunoscator, sunt fericit si in acelasi timp sunt trist ca nu ii am pe parinti alaturi sa ma vada. Insa faptul ca sunt sanatos si ca am reusit sa ajung pana in acest punct, este realmente o performanta. Mi-am depasit cu mult conditia si cred ca sunt pe drumul cel bun.

****

Ceea ce este mai bun de abia acum urmeaza sa se intample, iar in ceea ce il priveste pe Darius, urmatorii zece ani vor fi cu siguranta spectaculosi. Daca pana acum a construit, caramida cu caramida, dovedind ca pensatul clasic cu penseta nu este “old school”, ci este o arta in mainile celui care o stapaneste, de acum inainte nu ii ramane decat sa continue sa scrie istorie in universul frumusetii. Pentru ca superputerea lui Darius este aceea de a nu pleca urechea la ceea ce spune lumea, ci a de merge inainte si a-si face drum pe taramuri pe care nu s-a mai aventurat nimeni inaintea lui.

iBrows: mai mult decat arta sprancenelor, arta lucrului bine facut

Tot ceea ce trebuie sa stii despre mastile faciale cu carbune activ, si o descoperire recenta

iBrows: mai mult decat arta sprancenelor, arta lucrului bine facut

Endospheres: record de eficienta stabilit de cea mai completa si inovatoare tehnologie estetica din lume

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!