iBrows: arta sprancenelor sub semnatura Darius Stanese

L-am intalnit pe Darius Stanese in prima dupa-amiaza insorita a capriciosului aprilie. Ma astepta la o masa din lemn langa un superb arbore cu magnolii inflorite, afisand un zambet larg dupa ce intarziasem cu putin peste sfertul academic. In ora ce a urmat, a reusit nu doar sa imi realizeze cea mai frumoasa forma de sprancene, ci mai mult, m-a convins ca acolo unde exista pasiune, dedicare si mai ales viziune, un simplu pensat se poate transforma in arta exercitata la cel mai inalt nivel.
Mai multe despre un concept unic in Romania – iBrows, despre un profesionist care isi traieste menirea si despre provocarile beauty actuale, va invit sa descoperiti in interviul realizat cu Darius Stanese:

Adina Necula: Darius, cum s-a dezvoltat pasiunea ta pentru arta sprancenelor si care au fost premisele de la care ai pornit in aceasta zona a frumusetii extrem de apreciata in strainatate, insa prea putin accesata de clientii din Romania?

Darius Stanese: Daca ma intrebai acum 7 ani cum a pornit totul, probabil as fi spus ca glumesti, pentru ca la acea vreme nu constientizam viziunea pe care o am asupra sprancenelor si ce lucruri demne de povestit pot realiza in acest domeniu. Privind in urma, imi dau seama ca totul a inceput in joaca, la insistentele unui bun prieten care avea meseria de hairstylist si care isi dorea sa oferim un serviciu suplimentar in salonul in care lucram impreuna in perioada in care eu cochetam cu machiajul. Initial nici nu vroiam sa aud de sprancene considerand ca nu ma pricep, insa dupa ce m-am lasat convins sa incerc, pentru mine a inceput o noua viata. Cu fiecare clienta care imi trecea ”prin penseta” deveneam din ce in ce mai fascinat de schimbarea imediata si de efectul incredibil pe care il aveau sprancenele frumos conturate asupra trasaturilor clientei.

Imediat dupa terminarea liceului am decis sa vin in Bucuresti pentru a ”invata sa pensez corect”. M-am inscris la o scoala de cosmetica cu gandul de a ma reintoarce acasa imediat dupa finalizarea cursurilor. Insa toate planurile au fost date peste cap atunci cand ajuns la modulul de pensat, mi-am rugat profesoara sa ma lase sa fac o demonstratie pe sprancenele unei colege. Rezultatul a fost memorabil: colegele m-au numit ”Regele Sprancenelor” iar profesoara si-a exprimat dorinta de a le indruma si corecta pe colegele mele atunci cand greseau. Din acel moment, mintea mea a inceput sa proceseze extrem de multe oportunitati pe care le puteam avea in orasul pe care il detestam. Am decis sa raman in Bucuresti iar printre visele mele se aflau un salon de infrumusetare care sa ofere servicii de calitate clientilor si o scoala de pensat profesional  care sa impartaseasca viziunea mea tuturor persoanelor pasionate de estetica sau make-up.

„Am renuntat la toate celelalte activitati pe care le faceam din pasiune pentru business si am creat acest concept unic care presupune atat oferirea serviciului de pensat profesional prin iBrows Studio cat si educarea viziunii asupra sprancenelor prin iBrows School.”

Adina Necula: Foarte putine persoane reusesc sa isi transforme pasiunea in profesie si sa isi petreaca fiecare zi cu zambetul de buze, nesimtind ca muncesc, ci mai degraba ca isi traiesc menirea. Tu ai facut insa mai mult decat atat: ai conturat un business unic pe o zona nisata. Povesteste-mi mai multe despre ce inseamna iBrows.

Darius Stanese: Aceasta intrebare imi mangaie sufletul! Marele meu noroc in viata este ca mi-am descoperit de mic pasiunea. In 7 ani de meserie nu am considerat niciodata ca muncesc, deoarece pentru mine orice zi in studio-ul de pensat este un motiv de relaxare si bucurie in practicarea pasiunii mele. Nu m-am gandit niciodata la bani sau la cate beneficii materiale imi va aduce aceasta activitate si mereu mi-am exercitat pasiunea cu entuziasm si bucurie. Pot spune si astazi ca lucrez cu acel entuziasm al incepatorului, ceea ce ma implineste si imi aduce o satisfactie greu de exprimat in cuvinte.

Ideea iBrows mi-a venit dupa ce am infiintat scoala de pensat profesional sub alta denumire. Simteam ca lucrurile sunt imprastiate, simteam ca e prea mult sa conduc un business de import si distributie produse profesionale pentru machiaj, o scoala de pensat, un centru de infrumusetare si sa pensez in acelasi timp. Mi-am dorit sa simplific si sa eficientizez, iar iBrows mi se potriveste ca o manusa. Am renuntat la toate celelalte activitati pe care le faceam din pasiune pentru business si am creat acest concept unic care presupune atat oferirea serviciului de pensat profesional prin iBrows Studio cat si educarea viziunii asupra sprancenelor prin iBrows School.

Planurile de viitor ale iBrows vizeaza deschiderea unui studio de pensat profesional in fiecare capitala de judet din Romania si organizarea cursurilor de pensat in cat mai multe zone ale tarii.

Adina Necula: Inainte de a fi constienti de importanta serviciilor tale, clientii trebuiesc educati in acest sens. Eforturile tale s-au concentrat in egala masura atat pe conturarea unei culturi de beauty adaptate, cat si pe training-ul viitorilor specialisti. Ce pot invata la cursurile tale cei care isi doresc sa urmeze o cariera in domeniu?

Darius Stanese: Educarea clientelor este la fel de importanta ca si educarea viitorilor specialisti, deoarece in Romania inca se practica interventia personala asupra sprancenelor iar munca noastra ca profesionisti poate fi in zadar daca nu educam clientele sa acceseze serviciul de pensat in mod regulat la 2-3 saptamani, fara a interveni personal in intretinerea sprancenelor.
In cadrul cursurilor iBrows parcurgem toate etapele necesare realizarii unei forme corecte, astfel incat cursantii invata in primul rand stabilirea corecta si reala a necesitatilor clientei iar apoi invata sa adapteze fiecarei fizionomii in parte grosimea, lungimea, culoarea, formatul bazei sau asezarea punctului maxim de arcuire al sprancenei prin tehnicile corecte de pensat, tuns sau colorare. Cursurile scolii iBrows presupun foarte multe ore de practica asistata in care elevii invata sa gaseasca solutia perfecta pentru fiecare fizionomie sau tip de sprancene dezvoltandu-si astfel propria viziune estetica. Filosofia iBrows este: ”Sprancene unice, pentru femei unice!”

Adina Necula: Care sunt cele mai frecvente greseli pe care femeile le fac atunci cand isi penseaza singure sprancenele?

Darius Stanese: Desi sunt foarte multe greseli pe care le observ atunci cand examinez sprancene pensate acasa, am sa le enumar pe cele mai frecvente, mai exact, trei la numar:

– Crearea senzatiei de spranceana ”virgula” prin arcuirea prea brusca si prea accentuata.
– Subtierea excesiva a sprancenelor care apare de cele mai multe ori din dorinta de a corecta greselile observate pe parcursul smulgerii firelor.
– Arcuirea exagerata care de senzatia de mirare permanenta si care se obtine prin tundere excesiva la baza si pensare excesiva deasupra punctului extern al irisului.

Adina Necula: Forma sprancenelor poate influenta fara doar si poate modul de perceptie a trasaturilor faciale. Cum convingi un client ca forma sprancenelor adoptata poate ani la rand, nu este cea mai potrivita, fara insa ca persoana cu pricina sa se simta inconfortabil?

Darius Stanese: Nu este atat de greu sa convingi o clienta atata timp cat este dornica sa faca o schimbare. Mai complicat este atunci cand desi clienta are sprancenele foarte gresit pensate, este convinsa ca acea forma i se potriveste si o avantajeaza. Oricum, in ambele cazuri folosesc aceeasi metoda. Intai ii ”povestesc” viziunea mea asupra formei care consider ca i s-ar potrivi argumentandu-i vizavi de trasaturile sale, iar apoi i le ”pictez” efectiv cu un creion pentru sprancene in forma ”povestita”. Ce efect are aceasta metoda? 99 % dintre cliente se aseaza pe patul de pensat pentru a incepe procesul de refacere a formei care de la caz la caz poate dura una sau mai multe sedinte daca sprancenele au fost pensate excesiv.

„… in ultimii ani am introdus regula ”ori eu, ori tu”, care este foarte benefica deoarece nu iti mai ofera permisiunea de a te ”distra” acasa in oglinda decat daca vrei sa fii singura care se ocupa de  propriile sprancene”

Adina Necula: Unele femei isi penseaza sprancenele acasa chiar si la 2 zile distanta, cu toate ca specialistii recomanda respectarea unui interval de 3 saptamani, corespunzator ciclului complet de crestere a firului de par. Tu cum obisnuiesti sa iti sfatuiesti clientele?

Darius Stanese: Cu 5-6 ani in urma depuneam eforturi mari sa imi conving clientele sa nu mai intervina acasa peste munca mea si ma suparam foarte tare cand vedeam ca strica ceea ce faceam eu. Insa in ultimii ani am introdus regula ”ori eu, ori tu”, care este foarte benefica deoarece nu iti mai ofera permisiunea de a te ”distra” acasa in oglinda decat daca vrei sa fii singura care se ocupa de  propriile sprancene. Aceasta regula nu imi mai permite sa ma ocup de sprancenele tale daca intervii tu. Si astfel ma pot bucura de cliente ascultatoare cu sprancene mereu impecabile. Asadar, fara discutii sau negocieri ”de un fir, doua”, imi sfatuiesc clientele sa vina la intretinerea formei la maxim 3 saptamani.

Adina Necula: In cazuri extreme, in care te confrunti cu adevarate dezastre privitoare la sprancene (ultra-pensate, vizibil inegale etc), cum procedezi pentru a le readuce la o linie armonioasa si fireasca si in cat timp se pot corecta greselile?

Darius Stanese: Durata de corectare si refacere a formei variaza de la caz la caz deoarece la anumite tipuri de piele sprancenele cresc mai greu pe cand la alte tipuri de piele cresc foarte repede. Prin urmare, procesul de refacere poate dura intre 3 si 6 saptamani sau intre 3 si 6 luni si este relativ simplu: imi stabilesc in minte forma finala la care imi doresc sa ajung intr-un anumit caz si pensez la fiecare sedinta tot ce nu se incadreaza in rezultatul pe care vreau sa il obtin lasand sa creasca doar firele de care am nevoie pentru forma finala.
Adina Necula: Simetria este esentiala pentru definirea unor sprancene perfecte. Care sunt punctele cheie care trebuiesc avute in vedere?

Darius Stanese: Simetria sprancenelor dintre toate aspectele de care trebuie sa tinem cont pentru realizarea formei ideale este cel mai greu de obtinut deoarece omul prin natura lui nu are corpul si nici chipul simetric iar la unele persoane asimetria sprancenelor este foarte evidenta. Insa foarte important de mentionat este ca uneori nu e indicat sa obtinem sprancene perfect simetrice pe un chip vizibil asimetric deoarece vom pune in evidenta si mai tare asimetria generala a fetei sau a ochilor. Cat despre punctele cheie, toate sunt puncte cheie. Trebuie sa tinem in egala masura cont de grosimea sprancenelor raportata la marimea fetei, de lungimea acestora in raport cu marimea ochilor, distanta dintre ele sau de zona in care asezam punctul maxim de arcuire.

Adina Necula: Ce parere ai despre tatuajul sprancenelor? Il recomanzi si daca da, in ce situatii?

Darius Stanese: Desi folosesc aceasta solutie in anumite situatii, nu sunt de acord cu tatuajul sprancenelor decat in cazuri extreme in care sprancenele nu mai cresc deloc sau prezinta goluri evidente care nu pot fi corectate prin pensat sau vopsire. Ma supara realmente clientele care apeleaza la tatuaj fara a fi  necesar si ma revolta foarte tare profesionistii care accepta sa tatueze pentru bani fara ca persoana respectiva sa aiba nevoie de acel tatuaj (de cele mai multe ori rezultatul este mult inrautatit).

Adina Necula: Care sunt tendintele privitoare la sprancene sezonul acesta si cum poate fi realizata trecerea de la look-ul de catwalk, la cel cotidian?

Darius Stanese: Tendinte… daca ma intrebi pe mine, as face sprancene colorate tuturor: roz, verzi, rosii, albastre, mov, portocalii. Dar tendintele serioase din acest sezon cer idealul si anume, cat mai groase dar in acelasi timp foarte conturate. Insa putine fete au norocul sa aiba sprancene care sa permita o forma cat mai groasa, natural, fara creionare sau vopsire. Conturarea cu ajutorul produselor de make-up are farmecul ei pentru ca poate face tranzitia foarte usor de la un look casual, de strada, la un look de catwalk.

„… mi-as dori foarte mult ca in Romania sa se creeze obisnuinta de a merge la pensat cu aceeasi frecventa cu care mergem la manichiura sau coafor”

Adina Necula: Cat de importanta este penseta pe care o utilizezi si care sunt calitatile care o fac ideala pentru un pensat corect?

Darius Stanese: Penseta este foarte importanta deoarece daca smulge foarte bine si precis firele poti obtine un pensat de durata iar clienta va fi incantata sa constate ca dupa 7 zile nu i-au crescut aproape deloc sprancenele si astfel ii va fi mult mai usor sa parcurga cele 2-3 saptamani pana la urmatoarea sefinta de intretinere. Un alt aspect important este dimensiunea lamelelor care nu trebuie se depaseasca 0.5 cm latime si 0,5 mm grosime pentru a putea smulge foarte detaliat si precis firicele mici si subtiri care pot reprezenta detalii semnificative in crearea unei linii perfect drepte. Cat despre calitatile pensetei, acestea ar trebui sa fie: PLACERE, INDEMANARE, VIZIUNE si RABDARE.

Adina Necula: Imi amintesc ca imi spuneai in cadrul primei noastre intalniri la salon, ca sprancenele trebuiesc ingrijite asemenea unghiilor, tenului sau parului. Ce produse recomanzi pentru intretinerea sprancenelor acasa si cat de des ar trebui utilizate?

Darius Stanese: Da, asa spuneam si mi-as dori foarte mult ca in Romania sa se creeze obisnuinta de a merge la pensat cu aceeasi frecventa cu care mergem la manichiura sau coafor. Pentru cresterea si indesirea sprancenelor recomand produse pe baza de minoxidil, insa folosite cu mare atentie doar pe zona sprancenelor.
Adina Necula: Asa cum in moda exista coduri vestimentare si „etichete” (mai mult sau mai putin vizibile), in mod analog arta sprancenelor are propria sa eticheta. Ce inseamna pentru tine eticheta in design-ul sprancenelor si care sunt principiile pe care le-ai inscriptiona in mod obligatoriu inspre a fi citite si urmate de toate femeile?

Darius Stanese: Cred ca asta este o intrebare pe care nu mi-a pus-o nimeni niciodata desi mi-as fi dorit! Apropos de eticheta sprancenelor, am observat ca sprancenele facute de mine sunt recunoscute ”de la o posta” pentru ca de multe ori mi-e adresata intrebarea: nu-i asa ca tu te ocupi de sprancenele X? Principiile de baza de care ar trebui sa tina cont toate femeile ar fi ca sprancenele sa aiba intotdeauna doua treimi ascendente si o treime descendenta, niciodata unghiuri drepte sau ascutite si niciodata tunse excesiv.

„Tot ce imi ramane la sfarsitul zilei aproape de suflet sunt acele expresii din oglinda pline de multumire si incantare, acele chipuri radiante care in timp ce exclama verbal  ”oau!”, imi soptesc din privire un sincer ”multumesc”, care apoi e repetat si verbal”

Adina Necula: Exista si un segment masculin caruia te adresezi?

Darius Stanese: N-as putea sa spun ca ma adresez unui segment masculin insa sfatuiesc atat barbatii cu sprancene foarte groase si dese sa apeleze la serviciul de pensat intr-o masura rezonabila care sa ofere un aspect ingrijit cat si barbatii care se penseaza excesiv si foarte feminin sa adopte forme mai naturale.

Adina Necula: Ce inseamna pentru tine frumusetea si cum o percepi?

Darius Stanese: Pentru mine, frumos, inseamna tot ce nu deranjeaza estetic ochiul, acea prima impresie cand privesti ceva si iti place sau nu-ti place. Si teoria asta cu prima impresie se aplica excelent in materie de sprancene. Sunt convins ca ati observat cu totii la un moment dat o persoana cu sprancene corect pensate iar daca nu esti profesionist, nu poti defini ce anume iti place la sprancenele respectivei persoane, dar e placut ochiului, este estetic, armonios… este frumos. Insa frumusetea e foarte relativa datorita perceptiei, viziunii. Se intampla ca ce vad eu frumos, altcineva sa considere urat sau viceversa.

Adina Necula: La finalul zilei, atunci cand tragi linie, care sunt lucrurile pe care le resimti aproape de suflet?

Darius Stanese: Hm… ai lasat la sfarsit intrebarea mea preferata. Tot ce imi ramane la sfarsitul zilei aproape de suflet sunt acele expresii din oglinda pline de multumire si incantare, acele chipuri radiante care in timp ce exclama verbal  ”oau!”, imi soptesc din privire un sincer ”multumesc”, care apoi e repetat si verbal. Aceste zambete, exclamatii si multumiri sunt combustibilul sufletului meu si motivul pentru care m-am perfectionat si continui sa ma perfectionez in fiecare zi.

In final, va dezvalui si etapele unei prime transformari a sprancenelor mele, care poarta incepand de saptamana trecuta, semnatura lui Darius Stanese:

Pensat si redesign

Final touch si conturare

Si rezultatul dupa prima sedinta

iBrows: arta sprancenelor sub semnatura Darius Stanese

CONCURS: Philips Lumea SC2003 pentru un beauty blogger pasionat

iBrows: arta sprancenelor sub semnatura Darius Stanese

O poveste inmiresmata cu doua fatete: Signorina si Acqua Essenziale (Salvatore Ferragamo)

Articole recente

There are 20 comments

  1. raluka

    Buna Adina, foarte interesant interviul.as dori insa sa iau legatura cu Darius pentru mine si prietenul meu..amandoi dorim sa ne facem sprancenele.Imi poti da nr lui de telefon, sau de la salon…din pacate nu am gasit nimic concludent pe internet.Multumesc din suflet

  2. Adina Necula

    Draga Raluca, iti multumesc inainte de toate pentru aprecieri si pentru faptul ca imi urmaresti articolele. Darius este un profesionist desavarsit si sunt convinsa ca atat tu cat si prietenul tau veti fi extrem de multumiti de transformarea pe care o va imprima sprancenelor. Il poti contacta pentru programari la numarul de telefon: 0754.027.002.

  3. Adelina

    Hey am mare nevoie de ajutorul tau eu am niste sprancene foarte rare, nu m-am pensat niciodata. M-am dat cu ulei de ricin pe sprancene dar parca mai mult au inceput sa cada decat sa se indeseasca. nu stiu ce sa mai fac. vreau sa le pensez si sa le dau o forma frumoasa dar nu reusesc datorita faptului ca sunt prea rare de aceea vreau sa se indeseasca iar apoi sa imi fac forma dorita. si vreau sa mentionez ca nu imi plac deloc sprancenele tatuate sau cele facute cu creionul. ma puteti ajuta?

    1. Adina Necula

      Draga Adelina,

      Sprancenele tale au nevoie fara doar si poate de expertiza lui Darius Stanese, care va identifica cea mai buna varianta atat in ceea ce priveste forma, cat si stilizarea sau intretinerea ulterioara. Iti recomand sa il contactezi pe Darius la numarul de telefon 0754.027.002 si sa progamezi o vizita la studio. In mod cert vei fi incantata si placut surprinsa, in acelasi timp, de rezultat!

    1. Adina Necula

      Buna Ioana, desigur Darius sustine exclusive cursuri de pensat professional, fiind singurul formator din Romania care ofera diplome de absolvire a modulelor de curs. Pentru detalii suplimentare, imi poti lasa un mesaj.

  4. Suava adiere a diminetilor (ne)premeditate |

    […] Darius Stanese – fondatorul primului studio dedicat in exclusivitate pensatului profesional – iBrows, un exemplu de ambitie si profesionalism, de tanar pentru care succesul a insemnat construire, studiu, exersare, renuntare si regandire din mers a planurilor, un client la care orice specialist in imagine ar visa, un cumul de ambitie si seriozitate, un artist prin definitie, lipsit de episoadele pretiozitatii; […]

  5. Marchidan Raluca

    Buna Adina , am 17 ani si deja lucrez in domeniu,imi place mult si imidoresc sa ma inscriu la cursurile lui Darius, vroiam sa te intreb daca invat sa fac si tatuaje in cadrul cursurilor . Astept raspuns, multumesc .

    1. Adina Necula

      Draga Raluca, Darius nu este adeptul tatuajelor decat in cazuri cu totul exceptionale, insa daca doresti sa aprofundezi si acest areal, puteti discuta eventual despre un modul distinct.

    1. Adina Necula

      Draga Maria, pretul unei sedinte de pensat este 60 lei (intretinere) si 80 lei (stabilirea formei, evaluarea si primul pensat).

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!