H&M vine in Romania

Asteptam de mult timp sa scriu aceste randuri si iata ca in sfarsit am o confirmare care imi permite sa dau vestea cea mare: H&M patrunde pe piata din Romania si va deschide un magazin in Baneasa Shopping City la inceputul anului viitor.

Din comunicatul de presa aflam urmatoarele:

„Magazinul va fi situat pe două etaje, cu intrări și ieșiri atât la parter, cât și la primul etaj și cu acces vertical interior facilitat de un lift și două scări rulante. O largă varietate de articole H&M va fi adusă în România în Băneasa Shopping City, pentru a oferi haine stilate și la modă pentru întreaga familie.”

Intrebarea care se ridica in mod firesc este urmatoare: de ce tocmai acum? Ei bine, explicatia este una cat se poate de simpla: H&M se afla in plin proces de extindere, atacand noi piete cu potential, dintre care cea mai ofertata este fara doar si poate cea chineza.

Pana la sfarsitul anului, H&M planuieste sa deschida aproximativ 180 de magazine in China, Italia, SUA sau Germania, iar primavara lui 2011 va marca intrarea pe piata romaneasca si pe cea croata. Ramane de vazut daca politica de preturi va fi una corecta si adaptata, tinand cont ca majoritatea marilor retaileri, odata ajunsi in Romania, au profitat de apetenta clientilor pentru brandurile la care aveau acces pana nu demult doar atunci cand plecau in vacanta in strainatate, pentru a dubla sau chiar tripla in unele cazuri preturile (exemple concrete: Zara, GAP).

H&M vine in Romania

Personal Light by Alina Ene

H&M vine in Romania

Gala absolventilor Departamentului Moda 2010

Articole recente

There are 3 comments

 1. Ludmila Corlateanu

  GAP sunt prin franciza, la fel au fost si Zara de la inceput. acu au preturile corecte.
  H&M nu face franciza, deci preturile ar trebui sa fie cele europene, desi un H&M din Milano e ceva mai ieftin decat unul din Londra.
  Pacat c-au ales Baneasa, cam departe..

  1. adinanecula

   Exact, Baneasa mi se pare totusi o alegere inspirata… e mult mai aerisit.. insa foarte posibil optiunea cu pricina sa se fi facut si din motive strict comerciale: cresterea traficului in Mall.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!