Andreea Tincu&Sense toamna-iarna 2013-2014: The Girl with Stars

Andreea Tincu&Sense a revenit pe podiumul elen zilele trecute, dezvaluind in cadrul Mercedes-Benz Athens Exclusive Designers Week propunerile pentru toamna-iarna 2013-2014. O noua colectie internationala, impregnata cu accente ludice si punctata de o lejeritate si o naturelete extrema, fermecatoare si savuroasa, studiata din punct de vedere al formelor, cu elemente precise, aproape arhitecturale, insa neincadrate intr-o rigoare obsesiva.
Intr-o perioada in care moda pare sa graviteze in mod haotic, experimentele cu titlu de avantgarda chinuind inutil retina, Andreea Tincu reuseste sa confere o directie cat se poate de clara si de evidenta unui demers estetic imbogatit cu noi valente de la un sezon la altul. Punct si de la capat! Moda se scrie si se rescrie pe o coala alba, exersand pe rand o caligrafie impecabila sau un font inventat cu creioane colorate si acuarele, intr-o joaca care lasa loc interpretarilor si care supune atentiei o serie de coduri incifrate, pentru aceia care stiu sa priveasca dincolo de anecdote si hlizeli gratuite.

De cele mai multe ori, adevaratele lectii in moda nu se invata la masa de lucru si in anii de studiu aprofundat, ci intr-un mediu neatins de vreo influenta externa, in care nicio teorie nu isi gaseste valabilitatea si in care singurele reguli menite a fi incalcate constituie rodul propriei imaginatii. Ce altceva este creatia care sensibilizeaza, decat visul feminin din adancuri, reintoarcerea la anii in care zambetul mangaia firesc chipul si in care drumul pana la stelele stralucitoare era presarat cu vata de zahar si bomboane gumate?
Departe de schimonoselile prezentului si de falsii idoli deghizati in personaje complet ridicole si absurde, Andreea Tincu&Sense trimite pe catwalk siluete feminine invaluite in aura unei tinereti perpetue, lipsite de naivitatea primilor ani de viata si condimentate cu acel je ne sais quoi capabil sa subjuge suflete si sa lanseze calatorii aparent imposibile pana spre cele mai indepartate stele si inapoi.

Mai putin negru si mai multe nuante! Despre asta este vorba in universul creatiei, acolo unde nu totul este inchistat in obsesii si obsesivitate, acolo unde lumina strapunge intunericul mintii pentru a reaseza piesele fara efort in cubul lui Rubik. Caruselul in care ne angreneaza Andreea Tincu&Sense nu este plasat intr-un balci al desartaciunilor, ci intr-o zona puternic amprentata de filonul modernitatii care isi extrage seva din peisajul multicultural, efervescent si extrem de bogat in semnificatii.
Nu vorbim despre personaje fabricate, despre parodii sau paradoxuri, ci despre regasirea de sine in oglinda magica care nu reda un simplu umeras purtator de haine, ci o prezenta insufletita si asumata.

Precizia liniilor, matematica intersectarii acestora in tiparele extrem de complexe si in inciziile elaborate este domolita de accesoriile capilare, care imprima o relaxare binemeritata intregului look si care redau cu inocenta fragmente din anii copilariei. Pentru aceia care nu percuteaza indeajuns de bine mesajul, Andreea Tincu&Sense propune o varianta cel putin adorabila: acoperirea urechilor cu alte urechi, poate ceva mai curioase si mai receptive, in varianta Minnie Mouse.
Trecerea de la primele look-uri all black, la cele in care blocurile de culoare se aseaza in forme geometrice bine definite este realizata treptat, pastrandu-se echilibrul si dozajul. Mai intai, doua bride late oranj marcheaza talia pantalonilor cu allura sport care se opresc putin mai sus de glezna, apoi o dublura in contrast traspare de sub linia unei camasi de un albastru seducator, pentru ca spre final broderia cu elemente grafice delicate sa defineasca principalele elemente de limbaj plastic folosite – punctul si linia.

Incetul cu incetul, negrul devine doar un accent pentru culorile si schemele in care acestea sunt transpuse: galben auriu pal, iris, portocaliu saturat, vernil luminos, albastru cobalt, khaki sau mustar. Adaugati un strop de senzualitate felina si veti obtine definitia perfecta a feminitatii uitate intr-un colt al dressing-ului.
The Girl with Stars este colectia cu numarul 16 Andreea Tincu & Sense, cel mai longeviv proiect dintre un designer si o fabrica din Romania. Prima colectie a fost prezentata la RFW in 2007 si, de atunci, in fiecare an brandul nou creat a reusit , exclusiv prin forte proprii, sa aduca pe podiumuri nationale si internationale un plus de valoare modei romanesti . Este ceea ce se urmareste si prin linia Sense pentru care Andreea Tincu creaza 4 colectii noi in fiecare an. Cu o retea proprie de 17 magazine, Sense este marca ce apartine companiei Caremil, un nume important pe piata lohn din Europa de Est. Colectiile de podium si cele de serie se pot comercializa online si prin www.andreeatincu.com sau www.fashionsense.ro.

Descopera colectia integrala Andreea Tincu&Sense toamna-iarna 2013-2014 accesand galeria foto:

Andreea Tincu&Sense toamna-iarna 2013-2014: The Girl with Stars

Noblezza Beauty Lounge: cel mai bun startup Intraceuticals

Andreea Tincu&Sense toamna-iarna 2013-2014: The Girl with Stars

H&M Conscious Exclusive: tinute de seara din materiale sustenabile

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!