Fericirea e un salon in care se asculta miresme si se distileaza emotii

Emile Zola spunea ca ar fi fost capabil sa regaseasca intr-un tren compartimentul unde doi amanti s-ar fi iubit. In epoca retelelor sociale, amprentele pasiunii au asociate hashtag-uri, sunt complet inodore si lipsite de certitudini sau de curiozitati. La fel ca si persoana devenita un simplu ID intr-o lista nesfarsita de contacte. Din pacate insa, un swipe right este iluzie pura si nu garanteaza oprirea trenului (fie si pentru cateva secunde) in statia “Fericirii”. In schimb, o pecete inmiresmata poate transforma un flirt de moment, intr-o iubire eterna.

floria_valentines1

Rafinament delicat, note suave, promisiunea unei reverii nesfarsite sau dulce ademenire intr-un univers presarat cu tentatii ce abia asteapta sa fie degustate. In salonul secret pe care fiecare dintre noi si-l proiecteaza undeva in subconstient, fericirea nu cunoaste temperarea sau moderatia. Este acea fericire plenara, resimtita fara vreun motiv anume si generata de un context imperfect in esenta, insa ideal pentru cel/cea care se regaseste in interiorul sau. Dupa foarte multi ani de interogatii si de cautari, am constatat ca pentru a se manifesta, fericirea nu are nevoie de o definitie precisa, ci doar de mediul potrivit. Altfel spus de un cadru cat se poate de firesc, complet neregizat si supus unei reguli simple: autencitatea.

Captati in mrejele cotidianului si obisnuiti sa apelam in permanenta la shortcut-uri, am uitat sa ii restituim fericirii senzatiile cele mai vii, clipele dragi si atasamentele uitate. Cu pasi mici dar siguri, am devenit oaspeti in propriile noastre vieti, iar cand lucrurile nu au decurs conform asteptarilor, nu am facut altceva decat sa schimbam peronul. Fericirea nu se afla pe celalalt peron, nici intr-un alt tren si nici pe o alta planeta. Fericirea se contureaza din roua celei mai banale dimineti, in care locul si persoana langa care te afli iti sunt suficiente… pentru inca doua vieti si o zi in plus.

floria_valentines2 floria_valentines3

Atunci cand iti pasa de propria fericire, cand simti cum lucrurile marunte te relaxeaza si iti dau o stare buna si cand zambetul iubitei/iubitului iti umple sufletul de bucurie si de speranta, usile salonului secret in care se distileaza emotii iti sunt larg deschise. In camerele spatioase cu tavane inalte conteaza doar doua lucruri: calitatea deprinderilor si timpul alocat. Zilnic suntem incojurati de miresme, insa in mod paradoxal nu le mai putem identifica. “Ritualurile” generatiei i-Phone ne-au deturnat atentia de la ceea ce in mod generic am putea denumi “antrenament al simturilor”. Nu intamplator colectia de cadouri si aranjamentele florale propusa de Floria.ro pentru celebrarea Valentine’s Day, mi-a reamintit de aromele inspirate de momentele dragostei, de spontaneitate, de placerea asteptarii si de surpriza descoperirii.

floria_valentines4

Fericirea adulmecata prin toti porii nu poate fi reprodusa. Si nici nu are nevoie de filtre de amor “Instagram-ready”. Asa cum odinioara Iosefina il fermeca pe Napolen cu supradoze de mosc invaluite in senzualitate, buchetele realizate de designerii Floria.ro poarta cu sine pecetea amorului care nu lasa loc de controverse: de la trandafiri romantici, flori de orhidee gratioase sau levantica si pana frezii jucause, cale misterioase sau lalele in culori vibrante. A reinvata sa le mirosi, echivaleaza cu trezirea din amorteala a simturilor si cu redescoperirea caii spre fericire. Orice ar insemna aceasta pentru tine.

Fericirea e un salon in care se asculta miresme si se distileaza emotii

MOOGU dezvaluie la Pure London 2017 noile piese de bijuterie contemporana si fine jewellery

Fericirea e un salon in care se asculta miresme si se distileaza emotii

Caron La Poudre: incursiune in fascinantul univers al celei mai fine pudre din lume

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta