Ego.Escape by Alexandru Ciucu

Intr-o sala decorata cu mult bun gust, din incinta Hotelului Radisson SAS, asa cum ne-a obisnuit Alexandru Ciucu la prezentarile sale, a avut loc aseara un show cu pretentii suprarealiste.

Marturisesc ca asteptam cu mare interes, ceea ce Alexandru Ciucu a declarat a fi o colectie haute-couture masculina. In primul rand pentru ca termenul cu pricina devine un nonsens atunci cand vine vorba de moda masculina (nu exista creatie haute-couture pentru barbati) si in al doilea rand pentru ca demersul lui Alexandru Ciucu se anunta a fi unul cel putin ambitios.

Universul modei te poate atrage de nenumarate ori intr-o poveste fabuloasa, imbatandu-te cu aburii unei licori nascatoare de iluzii. Iar in anumite perioade astfel de tentatii se pot dovedi chiar benefice pentru demersul artistic, stimulandu-ti imaginatia si incurajandu-te sa abordezi noi zone ale esteticii vestimentare.

Problema intervine in momentul in care te lasi in mod tacit cuprins in poveste si ajungi sa o declini in scene secundare, fara nici o legatura cu punctul de pornire. Iar atunci se instaleaza confuzia, iar ceea ce initial ar fi putut insemna un exercitiu plin de substanta, se transforma intr-o incercare nereusita de a impresiona un public deja plictisit de basme nemuritoare.

Multumiri lui Alexandru Buruntia pentru fotografii.

Continuarea cronicii mele aici.

Ego.Escape by Alexandru Ciucu

In lumea modei marca Mercedes-Benz

Ego.Escape by Alexandru Ciucu

Alexander McQueen: 1969-2010

Articole recente

There are 8 comments

 1. Iz Andrew

  Ma asteptam la ceva fabulos de la Alexandru ,dar se pare ca m-am inselat.
  Dar la ce puteam sa ma astept? In Romania nu am vazut pe nimeni sa creeze niste haine cu adevarat speciale ,care pot fi comparate cu cele a desingerilor straini…doar Catalin Botezatu potae fi comparat cu marii desingeri ai lumii.

 2. draghicescu

  Escape vine dela Ego-Eu-Scapatu, De unde o fi scapat colectia asta ?
  Salvador Dalyliu era deja prea mult tzacanit pentru gusturile vesticilor si nimeni nu l-a mai imitat sau revendicat.
  Da, este demn de a imbraca si un ex-rege impaiat, ca croitorasii din povestea Hainele cele noi ale imparatului gol.

Impartaseste-mi opinia ta

error: Content is protected !!