Detaliul care conteaza

O buna perioada de timp am crezut ca cele mai mai dezamagiri vestimentare se datoreaza unor erori de perceptie. De abia cand am inceput sa imi exercit profesia am inteles care este de fapt rostul modulelor de Fashion Fabrics, Luxury Fabrics sau Decorative Fabrics din programa marilor centre universitare. Module care chiar daca teoretic se regasesc si in meniul de studii al facultatilor romanesti, de cele mai multe ori sunt condamnate la uitare. De ce o haina simpla, impecabil croita are intotdeauna cele mai mari sanse de a-si castiga un loc in dressing-ul meu? Secretul “ascensiunii” de pe raftul magazinului in wonderland-ul personal rezida in material sau in acel detaliu care conteaza. No matter what.

12783395_563407477160348_2043986707_n

De la drapajele si croielile savante, detaliile impecabile si combinatiile de culori sobre specifice neoclasicismului si pana la spiritul de avantgarda, totul se reduce la materialitati si la calitatea textilelor. Este cumva iluzoriu sa crezi ca “rateurile” din moda pot fi salvate la infinit de o eticheta care poate la un moment dat a constituit un garant al bunului gust. A invata sa cercetezi cu atentie eticheta este insa o cu totul asta poveste. Iar aici nu ma refer la instructiuni sau la detaliile de compozitie, ci la acele materiale textile care ascund intreaga poveste a brandului.

12965640_1733412906878818_1548304009_n 12818978_1687479038157581_1482843364_n 12976204_245957265758122_1704961946_n

Unele dintre acele tesaturi splendide sunt realizate exclusiv pentru brandurile de lux (in asa fel incat sa nu poata fi reproduse/replicate), utilizand tehnici traditionale de lucru, cuplate cu tehnologii moderne care confera o “imponderabilitate” absolut fantastica pieselor vestimentare: guipure lace (o dantela de o complexitate extrema, fina la atingere si bogat texturata), catifele cu un tuseu senzational, brocarturi sau tesaturi speciale cu paiete mate, cusute de o asemenea maniera, incat sa nu existe niciun risc de deformare in momentul croirii (asa se explica preturile ce pot ajunge la doua sau trei mii de euro pentru un metru de material) sau sifon de matase “holografic” obtinut prin coaserea unor benzi de franjuri (foarte fini si usori) dintr-un poliester special. Cateva tesaturi spectaculoase puteti admira pe Tissura.com, unul dintre cei mai importanti retaileri internationali de tesaturi exclusive (inclusiv “haute couture fabrics”) si accesorii premium, cu showroom-uri generoase deschise in Moscova, Saint Petersburg si Hong Kong.

5U7A0348 5U7A0349

De mai bine de 20 de ani, Tissura lucreaza indeaproape cu Sophie Hallette, Scabal, Carnet, Holland&Sherry, Luigi Verga etc, furnizori de incredere ai caselor Chanel, Gucci, Christian Dior, Valentino, Dolce&Gabbana, fiind o prezenta constanta la Premiere Vision, evenimentul global dedicat profesionistilor modei internationale. O analiza fie si fugitiva, la nivel de materiale si croi, a unei creatii de brand, ofera toate explicatiile de care are nevoie o persoana circumspecta. Nu doresc sa ma erijez intr-o sustinatoare a segmentului luxury, fiindca realmente nu tin cont de eticheta atunci cand imi aleg piesele vestimentare, ci de stil, insa pe termen lung acele detalii care conteaza si care sunt capabile sa exprime povestea potrivita, merita din plin investitia.

12818963_1726546477634904_278036055_n

Indiferent cat de inovator este design-ul, carei estetici se subsumeaza sau ce croi nemaintalnit abordeaza, toata magia poate disparea in cabina de proba, odata cu atingerea unei tesaturi de proasta calitate. Si nu doar se simte, ci se si vede. Iar atunci cand stii ca ai purtat o haina de cateva zeci de ori fara a se scamosa, desira sau uza pe anumite portiuni, investitia nu mai pare chiar atat de mare (sau de nejustificata). Detaliul care conteaza are in vedere intotdeauna calitatea, corectitudinea raportului de pret si maturitatea. Altfel e doar o alta imagine frumoasa, uitata in arhiva odata cu inchiderea browserului.

Just to sum up for my English speaking readers, I am absolutely thrilled about my latest online discovery, an inspiring and not to mention addictive online shop – Tissura.com – specialized in luxury fabrics and accessories. I have to confess, the moment I entered the site, I began devouring every section, especially lace fabric, bridal fabrics (a lady always have to prepare her “big moment” in advance) and organza fabric. It doesn’t matter wether it’s day or night, I always have a ladylike appearance and focus on a very special detail: a button, a collar or a dreamy luxury fabric. Did I mentioned Tissura showrooms has been presenting couture fabrics for almost twenty years? It’s somehow similar to a treasure hunting, only this time it’s up to you to decide which one to collect.

Detaliul care conteaza

S.O.S Acnee: cum identifici ce tip de acnee ai

Detaliul care conteaza

SVR Spirial Extreme: tratamentul intensiv de reglare a transpiratiei severe

Articole recente

There are 2 comments

Impartaseste-mi opinia ta