Delicatese de Paste in editii de lux

In apropierea sarbatorilor de Paste, maestrii cofetari din Paris au pregatit creatii “unicat” inspirate de universul fashion, ridicand la rang de arta delicatesele din ciocolata neagra presarate cu fructe confiate.

Maiestria artizanilor parizieni nu se face simtita doar in atelierele in care iau nastere piesele Haute-Couture, ci si in laboratoarele devenite fortarete pastratoare de retete speciale. Secretele sunt transmise din generatie in generatie, atunci cand este vorba despre afaceri de familie, iar unele prajituri de lux sunt rezervate gusturilor rafinate si sunt disponibile pe o perioada limitata de timp.

Heriard – un ou din ciocolata neagra spectaculos, pudrat cu praf de aur printr-o tehnica speciala si decorat cu “perle” din zahar. In interiorul oului sunt ascunse figurine din ciocolata in forma de pesti, scoici, alaturi de dropsuri.

LeNotre – ou din ciocolata cu fatete care care reproduc taietura de diamant si pudrat cu aur fin de 22 kk. Disponibil in editie limitata intr-o cutie de lux, insotita de 32 de figurine din ciocolata in forma de ou.
Hugo & Victor – pe un soclu din ciocolata care ia forma unor carti, se afla un ou poleit cu aur, asemenea unei calimari si o pana menita sa inscrie pe papilele gustative, aroma unica.

Pierre Hermé – parte din colectiile speciale “haute gourmet”, un ou din ciocolata neagra, accesorizat cu un colier din fructe confiate.

La Fée Chocolat – un ou din ciocolata transformat intr-o adevarata bijuterie, gratie nuantelor de argint si rubin in care este invaluit.

Cafe de la Paix – doua deserturi fashion semnate Zuhair Murad si Valentin Yudashkin, pot fi servite in aceasta perioada in Paris.

Patrice Chapon – sase oua din ciocolata alba pentru un Paste celebrat cu stil (pe oua pot fi distinse figurile lui Marylin Monroe sau Audrey Hepburn, silueta Tour Eiffel, o imagine cu Montmartre si cateva arabescuri aurii).

In final va invit sa urmariti un capitol dintr-un documentar, in care este prezentata arta sculpturii in ciocolata:

Delicatese de Paste in editii de lux

Space Station 3D: o incursiune uimitoare in tainele universului

Delicatese de Paste in editii de lux

Paste Fericit

Articole recente

Impartaseste-mi opinia ta